Bu devirde kac cekirdek yeterlidir?

JeyliBon

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
484
Arkadaşlar R5 1600AF bide R3 3100 işlemci R3 4 cekirdek 8 iş parçacığı diye pek yanasasim gelmiyo çünkü alacağım bilgisayar in daha fazla gitmesini istiyorum ömürlük gibi olcak yani aşırı butcemde yok PC de oyun da oynancak editte yapılacak bildiğim kadarıyla aralarında fazla fark yok hangisini almalıyım

Bütçe? Bu dönemde render yapılacaksa 6/12 bir şey daha iyi olur.

4 yeter merak etme
1600af 6 cekirdek

I5 10400F olabilir ama çok ömürlük olmaz intel B serisi anakartlara desteği kestiği üçin

O yüzden R5 3600 olabilir

Ömürlük bilgisayar yok dostum. Edit olayı çok çekirdek ister, oyun olayı çoğu zaman tek çekirdek performansı ister. Senin dediğine göre çok çekirdekli, hızlı bir işlemci alman gerek ve onların fiyatı uçuk. Önerim her yıl bilgisayarının bir parçasını yenileyerek ileri taşımak.

Ryzen 5 2600 tercih etmeye bak o zaman.
Oyun performansında 1600 AF'den daha iyi olur,aynı şekilde render'da da.

Genel olarak r3 3100 almak daha mantıklı.
Profesyonel değilsen r3 3100 ünde render performansı üzmez.
Ya da daha ucuza i3 10100f veya biraz üstüne i5 10400f de alabilirsiniz.

Arkadaşlar R5 1600AF bide R3 3100 işlemci R3 4 cekirdek 8 iş parçacığı diye pek yanasasim gelmiyo çünkü alacağım bilgisayar in daha fazla gitmesini istiyorum ömürlük gibi olcak yani aşırı butcemde yok PC de oyun da oynancak editte yapılacak bildiğim kadarıyla aralarında fazla fark yok hangisini almalıyım

Ömürlük bilgisayar yok dostum. Edit olayı çok çekirdek ister, oyun olayı çoğu zaman tek çekirdek performansı ister. Senin dediğine göre çok çekirdekli, hızlı bir işlemci alman gerek ve onların fiyatı uçuk. Önerim her yıl bilgisayarının bir parçasını yenileyerek ileri taşımak.
Ben lisedeyim beni 3 sene götürsün yeter sonra dizüstü alcam aslında ikiside fazla farketmez bence ama nedense sorasim geldi

tek etken çekirdek değildir f/p olarak r3 3100 al derim

Geri