tuna alp 1
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 134
paylaş yok kiPaylaş de url'yi kopyala.
paylaş yok kiPaylaş de url'yi kopyala.
4x2 ram ile alınsa ramler 3200 mhz cl15 çıkarılsa, işlemci ve gpuya ufak bir OC verilse felan baya iyi sistem olur.Evet madem AMD athlon 3000g gelmiş bir sistem toplayayım dedim. İçerisinde vega 3 dahili grafik bulunan bu işlemcimizi ekran kartı olmadan kullanabiliyorsunuz.ç Fiyatından da anlayabileceğiniz üzere oyun için pek uygun değil. 720p'de belki bri kaç oyunu oynayabilirsiniz ancak bu PC'yi toplamadaki ana amacımız EBA/Zoom ve Google surf için bir PC toplamak.
-Yazılara tıklayarak bulabildiğim en ucuz ürüne ulaşabilirsiniz.-
İşlemci: AMD Athlon 3000G 3.50GHz
Anakart: Gigabyte B450M S2H
Nomalde daha düşük bir anakart kullanacaktım ama a320 anakartlar bile 450-500TL civarında.
Ram: Neo Forza 8 GB DDR4 3000 MHz CL15
3000Mhz cl16 değerlerine sahip bir ram.
Kasa: HIPER ZOE GAMING RAINBOW
Rainbow 4 fana sahip bu kasamızın önü mesh yapıda. Fiyatına göre alınabilir.
PSU: Aerocool 400W VX PLUS veya Zalman MegaMax ZM500-TXII 500W
Burada iki tercihimiz var. Eğer ileride yükseltme yapacak veya daha kaliteli bir PSU'ya sahip olmak istiyorsanız Zalman wattgiga 500w; eğer yükseltme istemiyor ve kaliteden ödün vermek istiyorsanız Aercool vx Plus 400w alabilirsiniz. Ben Aercool'un fiyatını baz alacağım.
SSD: Patriot Burst PBU240GS25SSDR 2.5” 240 GB
Toplam: 2290 TL
Fiyatına göre alınabilecek bir PSU. Ha 2. elde daha iyi bir sistem toplanabilir mi evet ancak sıfır almak istiyorsanız sizi EBA/Zoom'da rahatlıkla idare ettirebilecek bir PC.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
DipNot: https://www.amazon.com.tr/KINGSTON-...ocphy=1012786&hvtargid=pla-819116553488&psc=1 İsteyen 100TL farkla 4*2 ram yapabilir.
Dipnot'a yazdım. parası olan eklesin.4x2 ram ile alınsa ramler 3200 mhz cl15 çıkarılsa, işlemci ve gpuya ufak bir OC verilse felan baya iyi sistem olur.
Benim bir önerim olacak oyun için olmadiğı için bütçede düşük olduğu için ikinci seçenek anakrt olarak a320 ekleyebilirsiniz ama b450 yi kaldırmayınEvet madem AMD athlon 3000g gelmiş bir sistem toplayayım dedim. İçerisinde vega 3 dahili grafik bulunan bu işlemcimizi ekran kartı olmadan kullanabiliyorsunuz.ç Fiyatından da anlayabileceğiniz üzere oyun için pek uygun değil. 720p'de belki bri kaç oyunu oynayabilirsiniz ancak bu PC'yi toplamadaki ana amacımız EBA/Zoom ve Google surf için bir PC toplamak.
Nomalde daha düşük bir anakart kullanacaktım ama a320 anakartlar bile 450-500TL civarında.
Burada iki tercihimiz var. Eğer ileride yükseltme yapacak veya daha kaliteli bir PSU'ya sahip olmak istiyorsanız Zalman wattgiga 500w; eğer yükseltme istemiyor ve kaliteden ödün vermek istiyorsanız Aercool vx Plus 400w alabilirsiniz. Ben Aercool'un fiyatını baz alacağım.
Fiyatına göre alınabilecek bir PSU. Ha 2. elde daha iyi bir sistem toplanabilir mi evet ancak sıfır almak istiyorsanız sizi EBA/Zoom'da rahatlıkla idare ettirebilecek bir PC.
DipNot: https://www.amazon.com.tr/KINGSTON-...ocphy=1012786&hvtargid=pla-819116553488&psc=1 İsteyen 100TL farkla 4*2 ram yapabilir.
a320 alınabilirid ama arada 50-100TL fark var değmeyeceğini düşünüyorum.Benim bir önerim olacak oyun için olmadiğı için bütçede düşük olduğu için ikinci seçenek anakrt olarak a320 ekleyebilirsiniz ama b450 yi kaldırmayın
Orayı gördüm de yazdım zatenDipnot'a yazdım. parası olan eklesin.
Bu arada herkes 2. el alınsa daha iyi olur yazmış. Bende biliyorum fakat ucuza "sıfır" sitem toplamaya çalıştım.
sen bilirsin sıfır istersen bu daha iyi bütçen olduğu zaman rx 550 ekran kartı eklersin daha iyi olur yada 745Dipnot'a yazdım. parası olan eklesin.
Bu arada herkes 2. el alınsa daha iyi olur yazmış. Bende biliyorum fakat ucuza "sıfır" sitem toplamaya çalıştım.
senin ben hayal güçüünü şu iddianıza bayılıyorum cidden yak ardşeim boş boş konuşma allahın aşkına kim %50 pazarlık yapıyo vallahi sövesim geliyor 1 hafta banyememek için kendimi tutuyorumbide adam yazıyo 1000 TL ama onu pazarlık yapacaksın alkacaksın 500 TL ye öyle bişey var
Oyun oynicakdan eba dışında önermem ama sadece eba ya gireceksen müthiş sistemEvet madem AMD athlon 3000g gelmiş bir sistem toplayayım dedim. İçerisinde vega 3 dahili grafik bulunan bu işlemcimizi ekran kartı olmadan kullanabiliyorsunuz.ç Fiyatından da anlayabileceğiniz üzere oyun için pek uygun değil. 720p'de belki bri kaç oyunu oynayabilirsiniz ancak bu PC'yi toplamadaki ana amacımız EBA/Zoom ve Google surf için bir PC toplamak.