Selamlar!
Dostlar bugün elimizde 2780 TL bütçemiz var ve bu bütçede, hem EBA için, hemde CS:GO, Valorant, LOL gibi E-spor oyunlarını oynatan bir bilgisayar topladım, bunu da sizinle paylaşmak istedim.
Şimdi çok uzatmadan başlayalım.
Anakart:
En ucuz Biostar A320MH AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart fiyatlarını Akakçe ile takip et! Biostar A320MH AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, fırsatları kaçırma!
www.akakce.com
Anakartımız
Biostar A320MH modeli, bu anakartı seçmemin nedeni ise, hem Game Garajın kendi sistemlerinde bu anakartı kullanması (Opsiyonel olarak), hemde en ucuz A320 anakart buydu.
İşlemci:
www.teknobiyotik.com
İşlemcimiz
AMD Ryzen 3 1200, bu modeli şuan piyasada Teknobiyotikten başka yerde bulamadım, bende Teknobiyotikten almaya karar verdim. Bu işlemcimiz 4/4 olarak gelir ve E-spor oyunlarını rahat bir şekilde oynatabilir.
Ekran Kartı:
En ucuz Asus GT 1030 Phoenix PH-GT1030-O2G 64 Bit GDDR5 2 GB Ekran Kartı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus GT 1030 Phoenix PH-GT1030-O2G 64 Bit GDDR5 2 GB Ekran Kartı özelliklerini incele, 3.524,40 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
Ekran Kartımız
GT 1030, bu sistemin amacı hem EBA, hemde düşük gereksinimli oyunları ve E-spor oyunlarını oynatmak olduğu için bu sisitemimizde GT 1030 kullandım.
RAM:
En ucuz Crucial Basics 8 GB 2666 MHz DDR4 CL19 CB8GU2666 Bellek fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Crucial Basics 8 GB 2666 MHz DDR4 CL19 CB8GU2666 Bellek özelliklerini incele, 699,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
Ram'imiz
Crucial Basics 8 GB 2666 MHz, gene ekran kartında da yazdığım gibi bu sistemin amacı, EBA ve E-spor oyunlarını oynatmak o yüzden bende hem en ucuzunu kaliteden şaşmayarak seçtim. Bu RAM hakkında fazla bilgim yok.
HDD:
En ucuz Seagate Pipeline ST3320311CS SATA 2.0 5900 RPM 3.5" 320 GB Harddisk fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Seagate Pipeline ST3320311CS SATA 2.0 5900 RPM 3.5" 320 GB Harddisk özelliklerini incele, 517,70 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
HDD'miz yani depolama birimimiz,
Seagate 5900 RPM 320 GB HDD bu HDD'yi N11'de 68 TL gibi ucuz bir fiyata bulabiliyoruz.
PSU:
AeroCool VX PLUS 400W 27A Güç Kaynağı AeroCool VX PLUS 400 Güç Kaynağı ile Sisteminiz için Gereken Güce Sahip Olun! AeroCool VX PLUS 400 ile Sisteminize Gereken Gücü Verin! Şık ve verimli güç kaynakları tasarlayan AeroCool; bilgisayarınızın yeni güç noktası olacak VX PLUS 400' yi...
www.teknobiyotik.com
PSU'muz düşük-orta seviyede bir PSU olan,
Aerocool 400W VX Plus 400 Watt PSU bu sistemi rahatlıkla besler diye düşünüyorum, yanlışsam yorumlarda yazın.
Kasa:
Zalman T7 Mid Tower Fanlı ATX Bilgisayar Kasası arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
www.akakce.com
Kasamız bu bütçede RGB'si olmayan fakat iyi bir kasa olan
Zalman T7 kasası, bu kasanın önü mesh diye görmüştüm, zaten öyle bir görüntüsü var.
Rehberim bu kadardı, değerli vaktinizi bana ayırdığınız için teşekkür ederim.
NOT: Bu bütçede 2. Elden toplayıp, daha iyi sistemler çıkabileceğini bende biliyorum, sıfır almak isteyen arkadaşlar için her şey sıfırdır, ona göre yorumlarda "2. Elden daha iyi sistem toplarsın." demeyin lütfen!
Bu arada artık yaptığım rehberlerdeki topladığım sistemlere isim vereceğim, bu sistemin adı da
EBAPC1.
İyi Forumlar!
Sağlıcakla Kalın!