Cumhurbaşkanı Erdoğan, dilimize saçma sapan yapışan yabancı köklü kelimelere değindi!

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,569
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019 – 2020 Özel Ödülleri Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diline sahip çıkmayan milletler tıpkı kökleri kuruyan ağaçlar gibi esen rüzgarlar karşısında devrilmeye mahkumdur." dedi. Ayrıca gençlerin son dönemde İngilizce kökenli ifadeleri kullandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu vahim tablo son yıllarda sosyal medya dili ve plaza diliyle daha da kötüleşmektedir. "Forward etmek", "done olmak", "aksiyon almak"... Dilde müstevlilerin adeta mahkumu durumdayız." ifadelerini kullandı.

Not 1: Siyaset yapmayın.
Not 2: Kategori kültür ama kültür diye başlık yoktu o yüzden kültür başlığı altında en uygunu olan eğitimi seçtim.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019 – 2020 Özel Ödülleri Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diline sahip çıkmayan milletler tıpkı kökleri kuruyan ağaçlar gibi esen rüzgarlar karşısında devrilmeye mahkumdur." dedi. Ayrıca gençlerin son dönemde İngilizce kökenli ifadeleri kullandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu vahim tablo son yıllarda sosyal medya dili ve plaza diliyle daha da kötüleşmektedir. "Forward etmek", "done olmak", "aksiyon almak"... Dilde müstevlilerin adeta mahkumu durumdayız." ifadelerini kullandı.

Not 1: Siyaset yapmayın.
Not 2: Kategori kültür ama kültür diye başlık yoktu o yüzden kültür başlığı altında en uygunu olan eğitimi seçtim.
(y)

Dışa bağımlığımız %100 biterse gerekli bir durum ama şuanda gereksiz bir konu olduğu kaanatindeyim

Sus Barış abi, 5500XT 4GB ile 5500XT 8GB eşitmiş.
Hayır, asla öyle bir şey demedim milletin gözünü boyama.
Sadece arada sanıldığı kadar FPS farkı yok onu demeye çalıştım ancak belli ki lafımı başka yerlere çekip benim üzerimden prim kasmaya çalışanlar var bugün bunu gördüm sıkça.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,498
Üyeler
187,520
Son üye
BS BİLİŞİM GORGONX
Geri