Neler Yeni

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dilimize saçma sapan yapışan yabancı köklü kelimelere değindi!

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,102
İsim
Zeki Müren
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019 – 2020 Özel Ödülleri Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diline sahip çıkmayan milletler tıpkı kökleri kuruyan ağaçlar gibi esen rüzgarlar karşısında devrilmeye mahkumdur." dedi. Ayrıca gençlerin son dönemde İngilizce kökenli ifadeleri kullandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu vahim tablo son yıllarda sosyal medya dili ve plaza diliyle daha da kötüleşmektedir. "Forward etmek", "done olmak", "aksiyon almak"... Dilde müstevlilerin adeta mahkumu durumdayız." ifadelerini kullandı.

Not 1: Siyaset yapmayın.
Not 2: Kategori kültür ama kültür diye başlık yoktu o yüzden kültür başlığı altında en uygunu olan eğitimi seçtim.
sen düzgün türkçe konuşana neden düzgün konuşuyon demiyosan bunu dememlisin bayağı boş yaptın keşke @crazyreign 1 gün ban çeksin bıktırdı artık şu konular

42877

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Siz sırf Türkçe yerine İngilizce bir kelime konuştunuz diye Türk milli benliği bozulmuyor, hayır. Ancak olaya biraz daha üstten bakın. Sizin gibi nicesi de böyle konuşursa işte o zaman Türk milli benliği bozulmaya başlar. Olabildiğince Türkçe konuşun lütfen.

NespaY

80+ Silver
Siz sırf Türkçe yerine İngilizce bir kelime konuştunuz diye Türk milli benliği bozulmuyor, hayır. Ancak olaya biraz daha üstten bakın. Sizin gibi nicesi de böyle konuşursa işte o zaman Türk milli benliği bozulmaya başlar. Olabildiğince Türkçe konuşun lütfen.
Oooo siz benim yazdığımı okumamışsınız ki anlatmaya üşeniyorum size bi yazdığımı 10 kere falan okursanız anlarsınız.

42877

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Oooo siz benim yazdığımı okumamışsınız ki anlatmaya üşeniyorum size bi yazdığımı 10 kere falan okursanız anlarsınız.
Haklısınız, sizin yazdiginizi tam okumadım. Sadece, "ben böyle konuşuyorum, ne abarttiniz" yazınızı okudum, şimdi tekrardan okumaya gidiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oha be, "ben böyle konuşmuyorum" denilen yazıyı ben böyle konuşuyorum diye okumuşum, gözlerimi dinlendirme vaktim gelmiş benim, sana da boş yere laf attım, kusura bakma :D

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Sıkmadı mı artık arkadaşlar bu hafta ne olduysa herkes diline sahip çıkmaya başladı. Kendi doğrularınızı kendinize saklayın.

Reverse Flash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
945
İsim
Enes
Biraz düzgün Türkçe lütfen konuları açamda reaksiyon alam derdinde herkeZZZ herhalde.

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,420
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok

DA-MD2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Yine bazı kelimelere saçma sapan Türkçe çeviri yapacaklar.

Oturgaçlı götürgeç ne abi Allah aşkına ?

Bir de şu var :

SSD'nin açılımı: Solid State Drive

Bu kelimenin Türkçesi: katı hal sürücüsü

Ümitsizlik...

Son düzenleme:
Top Bottom