SSD'den M2 SSD'ye Geçmek

Mavzer9

80+
Reaksiyon skoru
11
beyler şuan 250 GB Samsung ssd kullanıyorum. yakın zamanda aynı modelin m2 ssd versiyonunu alacağım. fakat Windows sistem bazı oyunlarım vs normal ssd ye kayıtlı. m2 alınca format mı atmam gerekiyor m2 ye taşımak için?

Ağır oyunları ve windows'u M.2 ssd'ye atmanız daha iyi olacaktır.
Daha hızlı açılır.
Fakat hafif(csgo-valorant vb.) oyunları atmanıza gerek yok.

beyler şuan 250 GB Samsung ssd kullanıyorum. yakın zamanda aynı modelin m2 ssd versiyonunu alacağım. fakat Windows sistem bazı oyunlarım vs normal ssd ye kayıtlı. m2 alınca format mı atmam gerekiyor m2 ye taşımak için?
Normal ssd'yi sıfırlayıp m.2 ssd üzerine temiz kurulum yapmanız gerekiyor. Sadece windowsu kurun en başta sonra harita yüklenmesi uzun süren (pubg tarzı) oyunları da m.2 ye kurabilirsiniz.

• Beğen
Reaksiyonlar: PROZ
Render almıyorsanız m2 gereksiz bir tercih olur. 870 evo modeli çıktı daha iyi iops değerleri var. Daha hızlı. Ona bakın bence.

Ağır oyunları ve windows'u M.2 ssd'ye atmanız daha iyi olacaktır.
Daha hızlı açılır.
Fakat hafif(csgo-valorant vb.) oyunları atmanıza gerek yok.
Daha hızlı dediğimiz 1 saniye bile değil. :(

• Beğen
2.000mb yazma ve okuma hızı olan bir ssd ile 500mb yazma ve okuması olan SSD arasında 1sn olmaz.)
Ağır oyunları kast ediyorum.

Eminmisiniz hocam.
Yazılım,render işleri hariç bir fark olmuyor.

• Beğen
Evet fark olmuyor. Ağır oyunlarda 3 en fazla 5 saniye ama aradaki farka asla deymeyecek.
Kopyala yapıştır yaparak max yarım saatte oyunları geçirebilir.
Yarım saati bu kadar değerli olan bir insanda oyun oynamaz diye düşünüyorum.
Arkadaşın alma sebebi zaten 250gb yetmemesidir.
Ek olarak alıyordur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eminmisiniz hocam.
Yazılım,render işleri hariç bir fark olmuyor.
Bazı oyunlarda 3-4 saniyeye kadar çıkar.
Oyunun açılma zamanının 15 saniye olduğunu düşünürsek bu değer önemlidir.
SSD den M.S ssd'ye atması zaten max yarım saat sürecektir.
Atmasına değer bir fark oluşur.

Son düzenleme:
  • Beğen
Render almıyorsanız m2 gereksiz bir tercih olur. 870 evo modeli çıktı daha iyi iops değerleri var. Daha hızlı. Ona bakın bence.
860 model m2, sata sad ile aynı değerlere sahip. kasam küçük olduğu için zor kapattım ve tekrar açmak istemiyorum arkasını :d. nvme bir m2 alsam samsungun 500 GB için 780 civarı fiyat tutuyor. bana ek depoşama alanı gerekiyor,250 yetmiyor. ne önerirsin?

860 model m2, sata sad ile aynı değerlere sahip. kasam küçük olduğu için zor kapattım ve tekrar açmak istemiyorum arkasını :d. nvme bir m2 alsam samsungun 500 GB için 780 civarı fiyat tutuyor. bana ek depoşama alanı gerekiyor,250 yetmiyor. ne önerirsin?

860 m2 demedim. 870 evo çıktı daha bu ay.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

250 fazla verip kasa açmak istemiyorsan m2 alabilirsin en iyisi samsungtur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,176,514
Üyeler
186,742
Son üye
BEsim7753
Geri