elektrik geldiğinde ben olmazsam şunu yap sırayla hocamŞu an oturduğum mahallede elektrikler kesik gelince size döneyim olur mu
hocam sistemin uefi destekli mi ?Arkadaşlar merhaba bugün bilgisayarıma format attım ancak resimdeki hatayı alıyorum ne yaptıysam olmadı yardım eder misiniz
bunları soylerrseniz daha sağlıklı yardımcı olayım ?hocam sistemin uefi destekli mi ?
usb yi hangi program ile hazırladınız ?
ıso dosyasını nereden indirdiniz ?
hangi bigisayarda usb hazırladınız ?
Daha önce böyle bir hatayla karşılaşmadığım için tam olarak sorunu bende anlayamdım. Aklıma başka bir çözümde gelmiyor maalesef. Belki alttaki video size yardımcı olur.Sistemden sildigime eminim uefi ile yazdım kurulum için bios tan boot ayarlarından bellek ismi ile uefi yazanı seçiyorum eskiden kurulum 1 saat sürerdi şimdi 2 3 dk sürüyor M2 SSD var ondan mı diye düşündüm ama PC acilmayinca acaba sorun Windows u kurmamasi mi diye düşünmeye başladım
Hocam bilgisayarım uefi destekli mi bilmiyorum ama sistemim yeni USB yi rufus programından Windows un kendi sitesinden indirip içinde virüs olduğunu düşündüğüm bir bilgisayardan yaptım başka çarem olmadığı icin o bilgisayarı kullandım rufus ile format USB si hazırlarken uefi secmeme gibi bir seçenek yoktu zatenhocam sistemin uefi destekli mi ?
usb yi hangi program ile hazırladınız ?
ıso dosyasını nereden indirdiniz ?
hangi bigisayarda usb hazırladınız ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
bunları soylerrseniz daha sağlıklı yardımcı olayım ?
Sağolun hocam izleyeyim birDaha önce böyle bir hatayla karşılaşmadığım için tam olarak sorunu bende anlayamdım. Aklıma başka bir çözümde gelmiyor maalesef. Belki alttaki video size yardımcı olur.
rufusta kullanmış olduğunuz ayarları hatırlıyor musunuz ?Hocam bilgisayarım uefi destekli mi bilmiyorum ama sistemim yeni USB yi rufus programından Windows un kendi sitesinden indirip içinde virüs olduğunu düşündüğüm bir bilgisayardan yaptım başka çarem olmadığı icin o bilgisayarı kullandım rufus ile format USB si hazırlarken uefi secmeme gibi bir seçenek yoktu zaten
Sağolun hocam izleyeyim bir
virüslu pc de iso dosyasını bozacağını zannetmiyorum. elinizde pc varsa tekrardan yardımcı olayımHocam bilgisayarım uefi destekli mi bilmiyorum ama sistemim yeni USB yi rufus programından Windows un kendi sitesinden indirip içinde virüs olduğunu düşündüğüm bir bilgisayardan yaptım başka çarem olmadığı icin o bilgisayarı kullandım rufus ile format USB si hazırlarken uefi secmeme gibi bir seçenek yoktu zaten
Sağolun hocam izleyeyim bir
Şu an oturduğum mahallede elektrikler kesik gelince size döneyim olur murufusta kullanmış olduğunuz ayarları hatırlıyor musunuz ?
virüslu pc de iso dosyasını bozacağını zannetmiyorum. elinizde pc varsa tekrardan yardımcı olayım
olur hocam genellikle benim yaşadığım windows usb hazırlmadan kaynaklı. Bende çok yaşadım. Normal olarak ilerliyorsunuz lakin windows yükleme bittikten sonra tekrardan boot ederken windows hatası alıyorsunuz değil mi ?Şu an oturduğum mahallede elektrikler kesik gelince size döneyim olur mu
Aynen öyle vallahaolur hocam genellikle benim yaşadığım windows usb hazırlmadan kaynaklı. Bende çok yaşadım. Normal olarak ilerliyorsunuz lakin windows yükleme bittikten sonra tekrardan boot ederken windows hatası alıyorsunuz değil mi ?
elektrik geldiğinde ben olmazsam şunu yap sırayla hocamŞu an oturduğum mahallede elektrikler kesik gelince size döneyim olur mu
Sağolasın hocam eyvallahelektrik geldiğinde ben olmazsam şunu yap sırayla hocam
usb yi hazırlayacağın pc de usb 3.0 portu varsa oraya tak yoksa usb 2.0 a tak. usb 1.0 da hazırlarken hata oluyor genelde
1- usb yi öncelikle fat32 formatında biçimlendir. ayırma boyutu olarak varsayılan seç ( sistemin yeni olduğu için ve uefi kurmak için fat32 olmalı )
2- sonra rufusun sitesinden en son sürüm rufus indir
3- rufus programından iso dosyanı seç
4- iso dosyası seçtikten sonra yanındaki tik işaretine bas ve iso dosyasının sağlam olduğunu kontrol et. hata vermezse sağlamdır
5- disk bölüm düzenini mbr yap
6- hedef sistem kısmını bios yada uefi yap
7- sonra başlat
8- usb hazır olunca kapat de çık
sonrası bios dan usb yi öne çek ve windows hazırlama ekranına gel.
windows ekranına geldiğinde shift+f10 yapınca karşına komut satırı gelecek oraya diskpart yaz ve aşağıdaki diskpart makalesindeki komutlarını yap
Alıntıyı görüntüle
benden sana tavsiye windows yükleyeceğin depolamayı diskpart ile biçimlendir belki formatı bozulmuştur.
diskpart olarak sana yardımcı olacak makale yazacağım buradaki komutları diskine göre yap aman yanlış diski silme bilgilerin gider
DİSKPART MAKALE : https://teknodestek.com.tr/diskpart-ile-hard-disk-veya-usb-bellek-formatlama-resimli-anlatim/
ben burada olurum. yardımcı olmaya çaliırım. lakin bahsetmiş olduğum gibi diskpart ta belgelerinin olduğu diski silme gider yoksa. diskpart bir format biçimidir korkmana gerek yok bilgin olsunSağolasın hocam eyvallah
Bilgiler giderse ne olur pekiben burada olurum. yardımcı olmaya çaliırım. lakin bahsetmiş olduğum gibi diskpart ta belgelerinin olduğu diski silme gider yoksa. diskpart bir format biçimidir korkmana gerek yok bilgin olsun
yani hocam bilgiler gitmek demek format atnak demek. hangi depolama disklerini kullanıyorsunuz ve kaçar gb ?Bilgiler giderse ne olur peki
Bir tane 512 GB lik M2 SSD varyani hocam bilgiler gitmek demek format atnak demek. hangi depolama disklerini kullanıyorsunuz ve kaçar gb ?