Format sonrası hata alıyorum yardım edin lütfen

__xXx__

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
222
Arkadaşlar merhaba bugün bilgisayarıma format attım ancak resimdeki hatayı alıyorum ne yaptıysam olmadı yardım eder misiniz

Ekler

• IMG_20210202_190421.jpg
    IMG_20210202_190421.jpg
    3.8 MB · Hit: 101
En İyi Cevap
Şu an oturduğum mahallede elektrikler kesik gelince size döneyim olur mu
elektrik geldiğinde ben olmazsam şunu yap sırayla hocam
usb yi hazırlayacağın pc de usb 3.0 portu varsa oraya tak yoksa usb 2.0 a tak. usb 1.0 da hazırlarken hata oluyor genelde
1- usb yi öncelikle fat32 formatında biçimlendir. ayırma boyutu olarak varsayılan seç ( sistemin yeni olduğu için ve uefi kurmak için fat32 olmalı )
2- sonra rufusun sitesinden en son sürüm rufus indir
3- rufus programından iso dosyanı seç
4- iso dosyası seçtikten sonra yanındaki tik işaretine bas ve iso dosyasının sağlam olduğunu kontrol et. hata vermezse sağlamdır
5- disk bölüm düzenini gpt yap
6- hedef sistem kısmını uefi yap
7- sonra başlat
8- usb hazır olunca kapat de çık...
elektrik geldiğinde ben olmazsam şunu yap sırayla hocam
usb yi hazırlayacağın pc de usb 3.0 portu varsa oraya tak yoksa usb 2.0 a tak. usb 1.0 da hazırlarken hata oluyor genelde
1- usb yi öncelikle fat32 formatında biçimlendir. ayırma boyutu olarak varsayılan seç ( sistemin yeni olduğu için ve uefi kurmak için fat32 olmalı )
2- sonra rufusun sitesinden en son sürüm rufus indir
3- rufus programından iso dosyanı seç
4- iso dosyası seçtikten sonra yanındaki tik işaretine bas ve iso dosyasının sağlam olduğunu kontrol et. hata vermezse sağlamdır
5- disk bölüm düzenini gpt yap
6- hedef sistem kısmını bios yada uefi yap
7- sonra başlat
8- usb hazır olunca kapat de çık
sonrası bios dan usb yi öne çek ve windows hazırlama ekranına gel.

windows ekranına geldiğinde shift+f10 yapınca karşına komut satırı gelecek oraya diskpart yaz ve aşağıdaki diskpart makalesindeki komutlarını yap
Alıntıyı görüntüle
benden sana tavsiye windows yükleyeceğin depolamayı diskpart ile biçimlendir belki formatı bozulmuştur.
diskpart olarak sana yardımcı olacak makale yazacağım buradaki komutları diskine göre yap aman yanlış diski silme bilgilerin gider

DİSKPART MAKALE : https://teknodestek.com.tr/diskpart-ile-hard-disk-veya-usb-bellek-formatlama-resimli-anlatim/
Çok sağolun hocam sayenizde hallettim Allah razı olsun

Geri