Laptobuma ssd takılırmı

Reaksiyon skoru
31
Bütçe
1500
Merhaba. benim laptobum var markası casper f650
1 tb HDD 240 gb ssd var biraz araştırdım laptoplara ssd takılıyormuş benim laptobuma takılırmı takılmaz mı bilgisi olan varmı 240 gb ssd olanı çıkartıcam 1 tb ssd almayı düşünüyorum bana yol gösterecek varmı teşekkürler :)

Eğer 3 slot ise 240 gb olanı çıkarmana gerek kalmaz 2 slot ise harddiski de çıkarabilirsin soruna gelirsek evet 240 gblik modeli çıkartıp onun yerine 1 tb ssd takabilirsin

Eğer 3 slot ise 240 gb olanı çıkarmana gerek kalmaz 2 slot ise harddiski de çıkarabilirsin soruna gelirsek evet 240 gblik modeli çıkartıp onun yerine 1 tb ssd takabilirsin
teşekkür ederim mesajın için ama bazı laptoplara da olmuyormuş m.2 mi öyle bir şey işte tam anlıyamadım benim laptobuma takılırmı nasıl anlıyacağım ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

çok sağol

teşekkür ederim mesajın için ama bazı laptoplara da olmuyormuş m.2 mi öyle bir şey işte tam anlıyamadım benim laptobuma takılırmı nasıl anlıyacağım ?

çok sağol
Bence eğer cd rom varsa oraya ssd takın cd rom artık kullanılmıyor

çok sağol
Bilgisayarı aç internet tende m2 slotu yaz bilgisayarında m2 slotuna benzer bir şey varsa resmini at bizde bakalım karar verelim istersen Dmden de sorabilirsin bende laptop kullanıcısıyım

Bence eğer cd rom varsa oraya ssd takın cd rom artık kullanılmıyor

Bilgisayarı aç internet tende m2 slotu yaz bilgisayarında m2 slotuna benzer bir şey varsa resmini at bizde bakalım karar verelim istersen Dmden de sorabilirsin bende laptop kullanıcısıyım
hım teşekkür ederim yarın sabah ulaşsam size şuan sökemem de :)

çok sağol
M2 ssdlerin okuma ve yazma değerleri normal ssdlere göre daha yüksek oluyor ama bilemedim sizin laptopunuzda var mıdır m2 slotu araştırarak bulabilirsiniz sanırım laptopunuzun sitesine falan bakin

laptopun arkasını açıp bakabilirsiniz m2 ssd girişi varsa m2 ssd almanızı tavsiye ederim maksimum hızla çalışacaktır windowsu da ona kurarsınız,yeni nesil laptopsa m2 ssd desteği vardır büyük ihtimal eski laptopsa olmayabilir ben kendim de ssd taktım 1 hafta oluyor m2 ssd girişi yok benim hdd yerine ssd taktım cd rom yerine de hdd yi taktım 1.25 tb disk kapasitesi oldu totalde :) aslında sizin kapasite de 1.25 tb ama ssd yetmiyorsa ve ekstra disk slotu yoksa ssd yi çıkarın yerine yeni alacağınız ssd yi takın tavsiyem 1 tb hdd depolama olarak kalsın.

Laptop eski bir laptop.
M2 olucağını sanmıyorum.
M2 olup olmadıgına bakmak için bilgisayarı açmaya gerek yok.
Cpu-z diye bir şey var.
Ama m2 slotu varsa m2 takarlardı sata değil.
Genede bakılabilir.
Cpu-z indirip bakabilirsiniz.

Laptop eski bir laptop.
M2 olucağını sanmıyorum.
M2 olup olmadıgına bakmak için bilgisayarı açmaya gerek yok.
Cpu-z diye bir şey var.
Ama m2 slotu varsa m2 takarlardı sata değil.
Genede bakılabilir.
Cpu-z indirip bakabilirsiniz.
casperın sitesinden modele baktım m2 ssd varmış cihazda, ben arkadaşın yerinde olsam m2 ssd alırdım,belki takılı olan m2 dir cihazdaki 240 gb bilmiyoruz belirtmemiş arkadaş.

Tabikide dm atarsanız bakarım veya discord aderisiniz atarsanız oda olur
IMG_20210208_133622.jpg
böyle bir şey var ama takılır mı ?

Geri