HDD'de çok fazla kullanılan bir program veya dosyanın yolu önbelleğe alınır böylelikle o program sonraki açılışlarda daha hızlı açılır. Aslında önbelleğe binevi HDD'nin üstündeki işlemcinin rami diyebiliriz aslında.Ne işe yarıyor peki bu önbellek?
Ben öyle biliyorumBu ne işe yarıyor? Okuma yazma hızı gibi bir şey mi?
Evet HDD'nin üzerindeki kontrol kartında bulunan önbellek'dir.128, 256mb den bahsediyorum. Bunlar önbellek mi oluyor?
Evet.Önbellek. Okuma yazma hızını etiketlemez. Açtığın bir programın bilgisinin önbellekte tutulup, ikinci açılışta daha hızlı açılmasına yarıyor diye biliyorum.
HDD'de çok fazla kullanılan bir program veya dosyanın yolu önbelleğe alınır böylelikle o program sonraki açılışlarda daha hızlı açılır. Aslında önbelleğe binevi HDD'nin üstündeki işlemcinin rami diyebiliriz aslında.Ne işe yarıyor peki bu önbellek?
Önbellek. Okuma yazma hızını etiketlemez. Açtığın bir programın bilgisinin önbellekte tutulup, ikinci açılışta daha hızlı açılmasına yarıyor diye biliyorum.
HDD'de çok fazla kullanılan bir program veya dosyanın yolu önbelleğe alınır böylelikle o program sonraki açılışlarda daha hızlı açılır. Aslında önbelleğe binevi HDD'nin üstündeki işlemcinin rami diyebiliriz aslında.