PC kendi kendine kapanıyor

BabaYori

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
249
Merhaba arkadaşlar, sistemim aniden oyundayken falan kapanıyor. Son 1 aydır böyle, 6 aylık sistem sıfır topladım. Sadece psu ikinci el. Hiçbir sıkıntı yoktu ama son 1 aydır bu sorun var. artık korkuyorum sistemin diger parçalarına zarar gelicek diye. Fakat halen sorunun neden kaynaklı oldugunu bulamadım. Genelde valorant falan oynadıgmda 3 - 4 saat sonra kapanıyor ama mesela 1 kere gta 5 e girdim 15 dk da kapandı. Daha da ağır oyunlara girmedim. Psu dan şüpheleniyorum ama az önce valorant oynarken alt taba attım Bilgisayardan dıt dıt diye sesler geldi ve montirumden görüntü gitti fakat kasa halen çalışıyordu. Bu kafamı karıştırdı bilgisayarın kasasından resleyınce düzeldi ve görüntü geldi. Nedeni nedir beyler ? ona göre bir şeyler bulucam ama bu sorunların neden oldugunu bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Psu= corsair vs650 watt ( aldıgım kişi 3 yıllık falan dedi bana hiç kullanmadım dedi gayet temiz demişti. Cidden temizdi bu arada sıfır gibi kutusuyla verdi. zaten 5 ay sorunsuz kullandım şimdi de sorun bundanmı yoksa başka birşeyden mi bilmiyorum)
sistemin ısı degerlerı normal.

Ekran kartından kaynaklı olabilir.
Isı değerleri nedir?

Dıt dıt sesleri beni şüphelendirdi ram kaynaklı bişeyde olabilir hdd kaynaklıda olabilir psu kaynaklıda :) bunun için çift kanal ram kullanıyorsanız tek tek test edip denemek varsa imkanınız başka hdd takmak. Çözüme kavuşamazsanız hdd nin içini açıp bütün bileşenlerin değerlerini voltmetre yardımıyla ölçebilirsiniz. Bu konuda pek bilgili değilseniz elektrikçilerin yardımcı olacağını düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dıt dıt sesleri beni şüphelendirdi ram kaynaklı bişeyde olabilir hdd kaynaklıda olabilir psu kaynaklıda :) bunun için çift kanal ram kullanıyorsanız tek tek test edip denemek varsa imkanınız başka hdd takmak. Çözüme kavuşamazsanız hdd nin içini açıp bütün bileşenlerin değerlerini voltmetre yardımıyla ölçebilirsiniz. Bu konuda pek bilgili değilseniz elektrikçilerin yardımcı olacağını düşünüyorum.
Özür dilerim hdd nin değil psu nun içini demek istedim

Hocam hemen ne yapılması söylenmez önce nasıl bir ses geldiği sorulur kısa mı uzunmu kaç tane uzun kaç tane kısa haLa oluyormu hemen bişey yapmasın

dit dit diye ses genelde ekran karti yapar. tuksek ihtimal ekran karti arizali. hard disk bad sector yapincada oluyor. ama hard disk goruntu verir goruntu takilir sadece sorun ekran karti yuksek ihtimal

Ekran kartından kaynaklı olabilir.
Isı değerleri nedir?
knk normal max 72 dereceler falan

Knk o dıt sesi olayı dün başıma ilk defa geldi valorantta ana menüdeyken alt + tab attım sonra dıtttt dıtt dedi ama kaç kere dedi dikkat edemedim.
Sonra monitor de göruntu gitti tamamen kapandı yani ama kasa halen çalışıyordu. Res attım kasanın düğmesindden düzeldi sıkıntısız geldi ekran.
Bu olay normalde hiç olmadı dün ilk defa oldu. Ondan önce pc direk oyunlarda falan kapanıyordu. Sorunu bir öğrenemedim gitti. BU arada hdd de ikinci el pc de ama önceden kullandıgım hdd yi kullanıyorum sistemde ve sdd de var pcde windows falan sddye kurulu.

Kasanın içinde hoparlör mi var yoksa başka bir şeyden mi geliyor
knk dıt dıt sesi kulaklık takılıydı kullagımda kulaklıktan geldi.

dit dit diye ses genelde ekran karti yapar. tuksek ihtimal ekran karti arizali. hard disk bad sector yapincada oluyor. ama hard disk goruntu verir goruntu takilir sadece sorun ekran karti yuksek ihtimal
Bir andao olunca kaç kere dit dedi dikkat edemedim.

knk normal max 72 dereceler falan

Knk o dıt sesi olayı dün başıma ilk defa geldi valorantta ana menüdeyken alt + tab attım sonra dıtttt dıtt dedi ama kaç kere dedi dikkat edemedim.
Sonra monitor de göruntu gitti tamamen kapandı yani ama kasa halen çalışıyordu. Res attım kasanın düğmesindden düzeldi sıkıntısız geldi ekran.
Bu olay normalde hiç olmadı dün ilk defa oldu. Ondan önce pc direk oyunlarda falan kapanıyordu. Sorunu bir öğrenemedim gitti. BU arada hdd de ikinci el pc de ama önceden kullandıgım hdd yi kullanıyorum sistemde ve sdd de var pcde windows falan sddye kurulu.

knk dıt dıt sesi kulaklık takılıydı kullagımda kulaklıktan geldi.

Bir andao olunca kaç kere dit dedi dikkat edemedim.
Kulaklıktan geldiyse muhtemelen bios sesleridir o şey vios seslerine Google dan bakınız konuyu bilmek için ezber gerek bu yüzden pek bilmediğim için Google gönderdim size önerim pc nin yanına bi kağıt kalem koyarak vir dahaki sesi kağıda yazmanız örn 16140305342017708181810239807472.jpg kısa uzun kısa gibi bir tane kombinasyon sonsuza kadar devam ediyordu sanırsam kusura bakma ders yapıyordum üzerine karaladım seni ilgilendiren kısım çızgiler

Kulaklıktan geldiyse muhtemelen bios sesleridir o şey vios seslerine Google dan bakınız konuyu bilmek için ezber gerek bu yüzden pek bilmediğim için Google gönderdim size önerim pc nin yanına bi kağıt kalem koyarak vir dahaki sesi kağıda yazmanız örnAlıntıyı görüntüle kısa uzun kısa gibi bir tane kombinasyon sonsuza kadar devam ediyordu sanırsam kusura bakma ders yapıyordum üzerine karaladım seni ilgilendiren kısım çızgiler
Teşekkür ederim. Fakat oldugunda 2-3 sn olup hemen ekran gitti. Ekran gidincede ses kesildi ama bir daha olursa dikkat etmeye çalışıcam. Bu olay ilk defa oldu. PC şuan mesela yükte (oyundan oyuna değişiyor) 2 - 3 - 4 - 7 saat gibi sürelerde aniden kapanıyor. Bu sorunla acaba bağlantılı bir şey mi bu Yoksa pc den apayrı bir parçada başka bir sorun mu var bilmiyorum. Şu kapanma olayı psu danmı o bile daha belli degil. Kafayı yicem valla ne diyeyim. Teşekkür ederim yardımın içic tekrardan.

Furmark testi yapar mısınız ? bi arkadaşımda da öyle bir sorun vardı ekran kartı 75 derece de kendini kapatıyodu öyle yazılımsal bi problemi vardı

Furmark testi yapar mısınız ? bi arkadaşımda da öyle bir sorun vardı ekran kartı 75 derece de kendini kapatıyodu öyle yazılımsal bi problemi vardı
Furmark testi yaparsam yüksek ihtimal pc direk kapancak. Çünkü gta 5 de mesela 15 dk sonra falan kapanmıştı. Sıkıntı şu sorunun nerden oldgunu bulmaya çalışıyorum. ( bu arada sistemi topladıgım zaman bir sıkıntı yoktu bi işlemcim ısınıyordu onudak ule tipi fanla çözdüm. Yani önceden böyle testlere girmişti. Şuan tekrar soksam kapanabilir sistem ama bu ekran kartından mı psu dan mı ? ya da hdd den mi ? bunu ögrenmek zor.

Donanımlarını yazar mısın?

Geri