Neler Yeni

PC kendi kendine kapanıyor

BabaYori

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Muhammed Özkan
Donanımlarını yazar mısın?
gtx 1650 super
r5 2600
b450m s2h
2x8gb 3000mhz cl 16 xpg rgb ram
500gb seagete hardisk (bu da eski 7 yıllık sistemimden kalma hardisk sıkıntı falan yoktu. Ama şüpheli)
500gb kingston a2000 m2 sdd
corsair vs650 watt psu ( ikinci el almıştım 5 aydır sıkıntı falan yoktu. şimdi sıkıntı çıkarmış olabilme ihtimalı var sebebi bundan olabilir.=

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
806
İsim
Emir
gtx 1650 super
r5 2600
b450m s2h
2x8gb 3000mhz cl 16 xpg rgb ram
500gb seagete hardisk (bu da eski 7 yıllık sistemimden kalma hardisk sıkıntı falan yoktu. Ama şüpheli)
500gb kingston a2000 m2 sdd
corsair vs650 watt psu ( ikinci el almıştım 5 aydır sıkıntı falan yoktu. şimdi sıkıntı çıkarmış olabilme ihtimalı var sebebi bundan olabilir.=
pc kapanmadan önce burada bir hata vermiş olabilir. Hata kodu kırmızı gösterir büyük ihtimal . Benim daha önceki sistemim boşta kalınca bile kendi kendine kapanıyordu. Güç kaynağı değişince düzeldi.
Eğer monitörde görüntü gidip pc donuyorsa ekran kartının driverından olabilir.
1614032714713.png

BabaYori

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Muhammed Özkan
pc kapanmadan önce burada bir hata vermiş olabilir. Hata kodu kırmızı gösterir büyük ihtimal . Benim daha önceki sistemim boşta kalınca bile kendi kendine kapanıyordu. Güç kaynağı değişince düzeldi.
Eğer monitörde görüntü gidip pc donuyorsa ekran kartının driverından olabilir.
Alıntıyı görüntüle
bu ekrana nasıl gelebilirm ? Dün ilk defa ekran dondu ve dıt sesi geldi sonra monturde göruntu gitti. Ama kasa çalışıyordu. ama ilk defa oldu fakat bu yükteyken pcnin aniden kapanması 4 5 kere başıma geldi. artık sadece film falan izkliyorum oyuna gireresemde fazla agır olmayan valorant gibi oyunlarda 2 el falan attıp çıkıyorum. Fazla oynayınca valoranttada attıyor.

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
806
İsim
Emir
arama çubuğuna olay görüntüleyicisi yaz

BabaYori

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Muhammed Özkan
arama çubuğuna olay görüntüleyicisi yaz
Baktım baya hata falan var dünkü skype ilgili hata çok vermiş birde sistem kapanmasıyla ilgili 2 tane şey gördüm. microsfogt skype hatasını baya vermiş aşagılara inince hep aynı yazı aynı şey yazıyor. Ama önemli yazan ve onun altındaki sistem kapanmış diyor. Ama nedenini tam yazmıyor.
önemli yazan dün olmuş ve o dedigim olay oldu ve res attıgım için öyle demiş olabilir. Ama hata yazanda sistem beklenmedik kapandı diyor. Elektirik falan gittigini hatırlamıyorum o dedigim olay işte sistem yüke girince kapanıyor böyle.
ss=

Ekler

• saaaaaaa.PNG
    saaaaaaa.PNG
    107.9 KB · Hit: 60
  • safasfsafasfa.PNG
    safasfsafasfa.PNG
    110 KB · Hit: 63
  • sdsdd.PNG
    sdsdd.PNG
    109 KB · Hit: 55

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
806
İsim
Emir
Baktım baya hata falan var dünkü skype ilgili hata çok vermiş birde sistem kapanmasıyla ilgili 2 tane şey gördüm. microsfogt skype hatasını baya vermiş aşagılara inince hep aynı yazı aynı şey yazıyor. Ama önemli yazan ve onun altındaki sistem kapanmış diyor. Ama nedenini tam yazmıyor.
önemli yazan dün olmuş ve o dedigim olay oldu ve res attıgım için öyle demiş olabilir. Ama hata yazanda sistem beklenmedik kapandı diyor. Elektirik falan gittigini hatırlamıyorum o dedigim olay işte sistem yüke girince kapanıyor böyle.
ss=
Temiz bir windows kurulumu yapmanı tavsiye ederim sadece driverlerı yükle . Sonra yine kapanırsa başka bir güç kaynağı bulabilirsen onunla dene
Hatta tanıdık internet cafe yada bilgisayarcı varsa kasayı götür farklı bir psu ile dene ben öyle yaptım sorunun güç kaynağından olduğunu tespit ettim.

BabaYori

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Muhammed Özkan
Temiz bir windows kurulumu yapmanı tavsiye ederim sadece driverlerı yükle . Sonra yine kapanırsa başka bir güç kaynağı bulabilirsen onunla dene
Hatta tanıdık internet cafe yada bilgisayarcı varsa kasayı götür farklı bir psu ile dene ben öyle yaptım sorunun güç kaynağından olduğunu tespit ettim.
knk windowsla ilgili bir sroun olucagını hiç sanmıyorum çünkü pc direk elektirik gitmiş gibi kapanıyor. Ama yinede ben biraz daha araştırıcam baktım sorunu bulamadım. Temiz windowsu kurulumu yaparım. Eğer sorun düzelmesse bir psu falan bulmaya çalışıcam dedigin gibi. Teşekkür ederim tavsiyelerin için.

erkansll

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Erkan
dostum bi kere o şekilde kapandıkdan sonra resetleyince tekrar o hatayı yapmıyor dimi

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,855
İsim
İbrahim
Merhaba arkadaşlar, sistemim aniden oyundayken falan kapanıyor. Son 1 aydır böyle, 6 aylık sistem sıfır topladım. Sadece psu ikinci el. Hiçbir sıkıntı yoktu ama son 1 aydır bu sorun var. artık korkuyorum sistemin diger parçalarına zarar gelicek diye. Fakat halen sorunun neden kaynaklı oldugunu bulamadım. Genelde valorant falan oynadıgmda 3 - 4 saat sonra kapanıyor ama mesela 1 kere gta 5 e girdim 15 dk da kapandı. Daha da ağır oyunlara girmedim. Psu dan şüpheleniyorum ama az önce valorant oynarken alt taba attım Bilgisayardan dıt dıt diye sesler geldi ve montirumden görüntü gitti fakat kasa halen çalışıyordu. Bu kafamı karıştırdı bilgisayarın kasasından resleyınce düzeldi ve görüntü geldi. Nedeni nedir beyler ? ona göre bir şeyler bulucam ama bu sorunların neden oldugunu bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Psu= corsair vs650 watt ( aldıgım kişi 3 yıllık falan dedi bana hiç kullanmadım dedi gayet temiz demişti. Cidden temizdi bu arada sıfır gibi kutusuyla verdi. zaten 5 ay sorunsuz kullandım şimdi de sorun bundanmı yoksa başka birşeyden mi bilmiyorum)
sistemin ısı degerlerı normal.
ekran kartın çok ısınıyorsa olabilir
msi afterburner ile sıcaklık değerlerini takip et

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,805
Üyeler
168,852
Son üye
winstonredf