Yardım Eski HDD sorun yaratır mı?

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
6,044
merhaba arkadaşlar, eski pcden kalma bir hdd var fakat ben bunu duyduğum şeyden dolayı takmıyordum ama artık ssd yetmemeye başladı hdd'ye ihtiyacım var.
duyduğum şey; forumda birisi hdd bozulursa yanındaki tüm diskleri bozar demişti bende ssd'yi bozar korkusuyla takmadım. bu doğru bir şey mi?
HDD hakkında hiç bir fikrim yok, kaç GB? kaç RPM? çalışıyor mu? bu soruların hiç birini bilmiyorum.
özet olarak eğer bu disk bozuk ise SSDlerime zarar verir mi?
@Emirhandkee @keremcnsz24

merhaba arkadaşlar, eski pcden kalma bir hdd var fakat ben bunu duyduğum şeyden dolayı takmıyordum ama artık ssd yetmemeye başladı hdd'ye ihtiyacım var.
duyduğum şey; forumda birisi hdd bozulursa yanındaki tüm diskleri bozar demişti bende ssd'yi bozar korkusuyla takmadım. bu doğru bir şey mi?
HDD hakkında hiç bir fikrim yok, kaç GB? kaç RPM? çalışıyor mu? bu soruların hiç birini bilmiyorum.
özet olarak eğer bu disk bozuk ise SSDlerime zarar verir mi?
öyle 1 şey yok 7200 rpmse takın ama 7200 rpmdende yavaş çalışır

• Beğen
Reaksiyonlar: java
öyle 1 şey yok 7200 rpmse takın ama 7200 rpmdende yavaş çalışır
şimdi baktım üstündeki kağıttan samsung 320gb 7200rpm imiş. ben bunu 1tb diye biliyordum. birde diğerine bakayım ama o %80 bozuk.

sorun çıkarmaz onu takabilirsiniz
Diğerini buldum ama bu baya eski bir diskmiş 2004 üretim. 1tb ama değişik bir girişi var bunu takamam herhalde
20210324_215441.jpg

Bu girişin adı ne @Emirhandkee hiç görmedim önceden böyle bir kablo.

@Derrown22 ula hani bişey olmazdı taktım çalıştırdım cızır cızır sesler geldi hemen kapadım çıkardım sonra görüntü gelmedi uğraştım baya sata kablolarını söküp taktım en son öyle düzeldi bütün bunlar 1 dakikada yaşandı ama son zamanların en uzun 1 dakikasıydı ecel terleri döktüm :D

Diğerini buldum ama bu baya eski bir diskmiş 2004 üretim. 1tb ama değişik bir girişi var bunu takamam herhaldeAlıntıyı görüntüle
Bu girişin adı ne @Emirhandkee hiç görmedim önceden böyle bir kablo.
Bu ATA HDD ama 1TB modeli nasıl var ya?

şey; forumda birisi hdd bozulursa yanındaki tüm diskleri bozar demişti bende ssd'yi bozar korkusuyla takmadım.
Doğru değil. Bozuk disk diğer disklerin performansını etkiliyor, bozmuyor.

Bir yüzünde HDD hakkında bilgiler olmalı. Oradan bakabilirsin ama kullanmaya değmez. En fazla 160 GB dır.

Bu ATA HDD ama 1TB modeli nasıl var ya?

Doğru değil. Bozuk disk diğer disklerin performansını etkiliyor, bozmuyor.

Bir yüzünde HDD hakkında bilgiler olmalı. Oradan bakabilirsin ama kullanmaya değmez. En fazla 160 GB dır.
sata olan hdd 320gb 7200rpm idi
taktım ve başıma bunlar geldi;
@Derrown22 ula hani bişey olmazdı taktım çalıştırdım cızır cızır sesler geldi hemen kapadım çıkardım sonra görüntü gelmedi uğraştım baya sata kablolarını söküp taktım en son öyle düzeldi bütün bunlar 1 dakikada yaşandı ama son zamanların en uzun 1 dakikasıydı ecel terleri döktüm :D

değilmiş bu arada

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,497
Üyeler
192,732
Son üye
eminbabos
Geri