i3 9100f işlemci overclock

speex

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba arkadaşlar, 1 ay önce bilgisayar toplamıştım işlemcimi topladıgım yerde overclocklu gelmsini istedim 4.60ghz ye kadar cıkarttılar. Dün kasayı temizlerken bios pilini söktüm ve tüm ayarlar resetlendi tekrardan nasıl çıkartabilirim şuan 4ghzde sabit

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    14.3 KB · Hit: 42
Merhaba arkadaşlar, 1 ay önce bilgisayar toplamıştım işlemcimi topladıgım yerde overclocklu gelmsini istedim 4.60ghz ye kadar cıkarttılar. Dün kasayı temizlerken bios pilini söktüm ve tüm ayarlar resetlendi tekrardan nasıl çıkartabilirim şuan 4ghzde sabit
9100F ne zamandır OC oluyor ya?
Turbo frekansın üstüne çıkamaz ki K seri olmayan işlemciler.

Dostum overclock yapılmıyor bu işlemciye,sanırım turbo boostu kastediyorsun,Denetim masaında güç seçeneklerine girerek oradan yüksek performansa ayarlasan sabitlenebilir.

Sadece K(F) ibareli işlemcilere OC yapılıyor. Sadece yüksek performansa ayarlayıp vermişlerdir sana. Yüksek performansı dengeli yaparsan düzelir.

9100F işlemciye OC yapılamaz.

Dostum overclock yapılmıyor bu işlemciye,sanırım turbo boostu kastediyorsun,Denetim masaında güç seçeneklerine girerek oradan yüksek performansa ayarlasan sabitlenebilir.
teşekkür ederim bilgim yok bu konularda lakin 4.20hz ye kadar çıkabiliyor max ama ilk geldiğinde 4.60 dı

heralde turbo boostu kastediyor.

teşekkür ederim bilgim yok bu konularda lakin 4.20hz ye kadar çıkabiliyor max ama ilk geldiğinde 4.60 dı
Hocam o oyunlara girdiğinizde çıkar normalde 4.60 ghz zor tek çekirdek 4.60 ghz olsa bile öbür çekirdekler 4.60 ghzda çalışmayacağı için tam 4.60 ghz olmaz.

heralde turbo boostu kastediyor.
Bilgim yok bu konulara demek istediğinizi kastediyor olabilirim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam o oyunlara girdiğinizde çıkar normalde 4.60 ghz zor tek çekirdek 4.60 ghz olsa bile öbür çekirdekler 4.60 ghzda çalışmayacağı için tam 4.60 ghz olmaz.
Peki 4.ghz ile 4.60 arasında b üyük bir performans farkı olurmuydu

denetim masasına gir sonra donanım ve ses de sonra güç seçenekleri sonra yüksek performansı seçip uygula de çık.

Geri