HEM M2 SSD YE HEMDE HDD YE WİNDOWS KURULUMU

simo0275

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
234
hp pavilion sersinden bir laptop kullanıyorum m2 ssd slotum vat sipariş verdim 240gb ssd geliyor geldikten sonra ssd yi taktığımda direk okurmu bir işlem yapmamaız gerekirmi bu 1. sorum?
2. benim şu an hdd de windowsum kurulu hdd den windowsu silmeden ssd ye kurup biostan boot kısmına ssd yi koyabilirmiyim?
3. tm bunların hepsini yaptık ssd ye ayrı bir windows kurduk pc yi onunla başlattık hdd nin içib deki bütün verilere erişebilirmiyim?
4.her şeyi hallettik ssd ye win kurduk diyeli hdd de kurulu olan bir oyunu mesela valorant ı ssd ye taşıyabilirmiyim?
5.son olarakta ssd ye hdd den ayrı olarak win kurmak için boot dan ıso dosyası olan falshı başa joyup pc yi açıyoruz kurulum ekranı geliyor orda ilerledikten sonra disk kısmı geliyor ya ben orda ssd yimi seçeçceğim win kurmak için ben onu seçip devam ettiğimde hdd format atarmı?
klonlama yöntemini araştırdım ama onu pek yapmak istemiyorum

Son düzenleme:
1.soru için harf vermen lazım.
2.soru için Kopyala yapıştır yaparsan sistem çalışmaz. Klonlama yöntemi var.
3.soru için erişebilirsiniz.

Kurabilirsin.

hp pavilion sersinden bir laptop kullanıyorum m2 SSD slotum vat sipariş verdim 240gb SSD geliyor geldikten sonra SSD yi taktığımda direk okurmu bir işlem yapmamaız gerekirmi bu 1. sorum?
2. benim şu an HDD de windowsum kurulu HDD den windowsu silmeden SSD ye kurup biostan boot kısmına SSD yi koyabilirmiyim?
3. tm bunların hepsini yaptık SSD ye ayrı bir windows kurduk PC yi onunla başlattık HDD nin içib deki bütün verilere erişebilirmiyim?
benim için en önemli olanı son soru
1 - Montajı zaten sistem kapalıyken yapıyorsun, iş bittikten sonra PC açınca "Bilgisayar" bölümünde USB bellek takmışsın gibi direk okur. Ekstra bir şey yapmana gerek yok. Eğer montaj sonrasında sistemde göremezsen;
- "Aygıt Yöneticisi" kısmına girip, ok ile gösterilen yere sağ tıkla. "Donanım değişikliklerini tara" de. Tanıyacaktır.
Screenshot_117.webp

2 - Disk klonlama var, otomatik olarak taşırsın.

1 - Montajı zaten sistem kapalıyken yapıyorsun, iş bittikten sonra PC açınca "Bilgisayar" bölümünde USB bellek takmışsın gibi direk okur. Ekstra bir şey yapmana gerek yok. Eğer montaj sonrasında sistemde göremezsen;
- "Aygıt Yöneticisi" kısmına girip, ok ile gösterilen yere sağ tıkla. "Donanım değişikliklerini tara" de. Tanıyacaktır.
Alıntıyı görüntüle

2 - Disk klonlama var, otomatik olarak taşırsın.
tm bunu öğrendiğim iyi oldu normalde ben klonlama yapcaktım bir tanıdığım hdd de windowsun kalsın arıza veya bozulma durumunda iyi olur dedi ssd ye windowsu kur dedi boot da 1 sıraya koy dedi ondan sordum bütün verilerime erişebilirmiyim diye

HDD de windowsun kalsın arıza veya bozulma durumunda iyi olur dedi SSD ye windowsu kur dedi boot da 1 sıraya koy dedi
Gerek yok o tarz işlere.
Benim sana tavsiyem, M2 gelene kadar UEFI Windows yarat.

M2 Geldiği zaman;
- HDD'yi sök,
- Laptopa sadece M2'yi tak,
- USB ile baştan temiz bir Windows kur,
- Daha sonra sisteme 2. disk olarak HDD'yi tak, bahsettiğim şekilde "değişlikleri tara" de,
- Sisteme harici disk olarak gelen HDD'nin içinden önemli belgeleri SSD kısmına taşı,
- Ardından HDD'yi komple sıfırla.

Gerek yok o tarz işlere.
Benim sana tavsiyem, M2 gelene kadar UEFI Windows yarat.

M2 Geldiği zaman;
- HDD'yi sök,
- Laptopa sadece M2'yi tak,
- USB ile baştan temiz bir Windows kur,
- Daha sonra sisteme 2. disk olarak HDD'yi tak, bahsettiğim şekilde "değişlikleri tara" de,
- Sisteme harici disk olarak gelen HDD'nin içinden önemli belgeleri SSD kısmına taşı,
- Ardından HDD'yi komple sıfırla.
amacım hdd ye format atmamak değilse komple format atıp yeniden kurarım hem hdd ye format atmayayım hemde ssd ye win kurup bi kaç kullandığım programı dosyayı aktayım öle kullanayım

amacım HDD ye format atmamak değilse komple format atıp yeniden kurarım hem HDD ye format atmayayım hemde SSD ye win kurup bi kaç kullandığım programı dosyayı aktayım öle kullanayım
Sen bilirsin, hangisi sana daha uygun geliyorsa.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,835
Üyeler
184,987
Son üye
merito
Geri