Tarayıcıda gezerken PC kendini yeniden başlatıyor

İssaaa

80+
Reaksiyon skoru
11
Merhabalar
Arkadaşlar bilgisayarı toplayalı 1 yıl olmadı fakat son 4-5 aydır yaşadığım sorunu aktarmak istiyorum. PC tarayıcıda gezerken Youtube üzerinden video izlerken veya herhangi bir siteden video izlerken veya sadece internette gezinirken siyah ekran alıp kendi kendini yeniden başlatıyor. Bu sorun hiç bir oyunu oynarken yaşamıyorum ağır oyunları ( Battlefield 5 , GTA5 , Call Of Duty Warzone vb. ) oynarken bile yaşamadım. Siyah ekran olduğunda direk resetlenmiyor arka planda izlediğim videonun sesi bir süre kesik kesik de olsa gelmeye devam ediyor ve hemen ardından PC yeniden başlatıyor kendini. Yeniden başladığı zaman ise Windows şifremi girdikten sonra hiç bir şey yapmadan yapamadan tekrar başlatıyor. Bu bir kaç defa üst üste tekrarlandıktan sonra kendi kendine başlatmayı durduruyor. Sonra bir kaç saat arayla tekrar bu döngüyü yapıyor. İlk başlarda günde bir defa yaşandığı için pek sorun etmemiştim fakat şu an bu yazıyı yazarken bile ''inşallah kapanmaz tekrar'' der haline geldim. Tekrardan belirtiyorum oyun oynarken hiç bir zaman yaşamadım bu sorunu sadece ve sadece internette gezinirken veya sadece masaüstündeyken yaşadım. Sebebini bir türlü anlayamadım ve çözüme ulaşamadım yardımcı olursanız çok çok sevinirim.

Anakart: Gigabyte B450m S2h
İşlemci: Ryzen 5 3500x
Ram: Xpg 2x8 16GB CL16 3000Mhz
Ekran Kartı: XFX RX 5600 Thic II Pro
PSU: Corsair VS550 550W 80+
İşletim Sistemi: Windows 10 Enterprise

Hayır. Bilgisayarı kurduktan sonra değiştirdiğim tek şey güç planını dengeliden high performance a çekmek oldu

Ekler

• resim_2021-04-19_145316.png
    resim_2021-04-19_145316.png
    31.5 KB · Hit: 79
Öyle de denedim fakat farklı bir sonuç alamadım. Ayrıca yeniden başladıktan sonra Radeon WattMan hatası alıyorum bu şekilde.
Buna bir bak derim eğer o.c. filan yaptıysanız pc nin tamamen elektriği kesildikten sonra biraz bekleyip bios pilini takip çıkarmayı da deneyebilirsiniz ben eski pc im de bir sürü kez denedim ve sürekli bios hatası alıyordum pc bozuktu onun ayarlarını filan yapabilmek için deneme yanılma yöntemiyle yaptım devrelere zarar vermediğiniz de ve de elektrik kesildikten anakarttaki ışıkların tamamen kesildiğinde emin olun

Buna bir bak derim eğer o.c. filan yaptıysanız pc nin tamamen elektriği kesildikten sonra biraz bekleyip bios pilini takip çıkarmayı da deneyebilirsiniz ben eski pc im de bir sürü kez denedim ve sürekli bios hatası alıyordum pc bozuktu onun ayarlarını filan yapabilmek için deneme yanılma yöntemiyle yaptım devrelere zarar vermediğiniz de ve de elektrik kesildikten anakarttaki ışıkların tamamen kesildiğinde emin olun
Yollamış olduğunuz çözümde '' Çözüm önerim? GPU frekansını 100 MHz aşağıya çekin ya da biraz voltajı artırın. Özetle, GPU'yu daha kararlı çalışacak hale getirin.'' denmiş. Burada tam olarak hangisini arttırmam veya azaltmam gerekiyor ? Voltajı kaça çıkarmamı önerirsiniz ?

Ekler

• gpu.png
    gpu.png
    136.8 KB · Hit: 87
Yollamış olduğunuz çözümde '' Çözüm önerim? GPU frekansını 100 MHz aşağıya çekin ya da biraz voltajı artırın. Özetle, GPU'yu daha kararlı çalışacak hale getirin.'' denmiş. Burada tam olarak hangisini arttırmam veya azaltmam gerekiyor ? Voltajı kaça çıkarmamı önerirsiniz ?
Ovvv dostum bu gerçekten biraz riskli bir iş bilseydim anlatırdım yeni bir konu açman daha mantıklı ve yapacağın şeyi niye yaptığınıda söyle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yok bak çözümü 2. Satırda öyle kesin çözüm denilmiş yani 2. Mesaj

Ovvv dostum bu gerçekten biraz riskli bir iş bilseydim anlatırdım yeni bir konu açman daha mantıklı ve yapacağın şeyi niye yaptığınıda söyle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yok bak çözümü 2. Satırda öyle kesin çözüm denilmiş yani 2. Mesaj
Ramler 3000Mhz desteklediği için 3000Mhz olarak ayarladım. Değiştirmeli miyim ?
Ürün linki : https://www.itopya.com/adata-xpg-gammix-d30-8gbx1-3000mhz-ddr4-single-pc-ram/
Görev yöneticisinde de hız 3000Mhz olarak gözüküyor.

Ekler

• resim_2021-04-19_153100.png
    resim_2021-04-19_153100.png
    72 KB · Hit: 84
Ramler 3000Mhz desteklediği için 3000Mhz olarak ayarladım. Değiştirmeli miyim ?
Ürün linki : https://www.itopya.com/adata-xpg-gammix-d30-8gbx1-3000mhz-ddr4-single-pc-ram/
Siz pc yi alınca sanırım kontrollerini filN yapmamaşınız işlemci için prime 95 ekran kartı için furmark testi yapın ikisi içinde 20 25 dk arası sürdürün eğer ikisinden birini yaparken pc kapanırsa söyle donanım arşivinin pc aldıktan sonra yapılması gerekenler adlı videosunu izleyebilirsin oradaki tüm testleri yap ve gerektiği kadar yap biraz uzun sürecek ama sorun varsa anlamış oluruz nerede sorun olduğuna dair en azından bir fikrimiz olur

Siz pc yi alınca sanırım kontrollerini filN yapmamaşınız işlemci için prime 95 ekran kartı için furmark testi yapın ikisi içinde 20 25 dk arası sürdürün eğer ikisinden birini yaparken pc kapanırsa söyle donanım arşivinin pc aldıktan sonra yapılması gerekenler adlı videosunu izleyebilirsin oradaki tüm testleri yap ve gerektiği kadar yap biraz uzun sürecek ama sorun varsa anlamış oluruz nerede sorun olduğuna dair en azından bir fikrimiz olur
Aynen kontrol falan yapmadan kullanmaya başladım. Tamamdır baktım baya uzun sürecek gibi ama yapacak bişey yok çok teşekkür ettim yardımcı olduğun için iyi forumlar :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,694
Üyeler
186,229
Son üye
yigitinan
Geri