Yardım PCI EXPRESS 3.0 veya 4.0 nedir?

ygtcntpl

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
774
Selam arkadaşlar benim anakartım

MSI B450 TOMAHAWK MAX
ve bu anakart sanırım pci express 3.0

Ben bu anakarta rtx 3070 ekran kartı takmak istiyorum ve yanlış bilmiyorsam o da 4.0

Bu pci express nedir?

Detaylıca anlatıp örnek verebilecek var mı? Rica etsem.

PCI-E ekran kartları için geliştirilmiş bir veri yoludur. v3.0: 985 MB/s ,(8 GT/s) v4.0: 1969 MB/s (16 GT/s) veri aktarımı sağlar. Anakartına 4.0 bir ekran kartı takarsan 3.0 gücünde kullanırsın. Yani RXT 3070'i asla tam gücünde kullanamazsın. Ama çalışmasında hiçbir problem yaşamazsın.

PCI-E ekran kartları için geliştirilmiş bir veri yoludur. v3.0: 985 MB/s ,(8 GT/s) v4.0: 1969 MB/s (16 GT/s) veri aktarımı sağlar. Anakartına 4.0 bir ekran kartı takarsan 3.0 gücünde kullanırsın. Yani RXT 3070'i asla tam gücünde kullanamazsın.
Yani tam gücünde kullanamadığı için fpslerde düşüş mü olur?

PCI Express 4.0 standardı, slot üzerinden en az 300 Watt desteği ile geliyor. PCI-SIG grubu tarafından çalışmaların devam eden PCI Express 4.0, veri transferinde 2 kata kadar güç aktarımında ise 4 kata kadar artış öngörüyor.

Veri transferi olayı örnek olursa Bir M2 PCI 3.0 diğeri 4.0 iki kata kadar veri aktarımında daha hızlı oluyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yani tam gücünde kullanamadığı için fpslerde düşüş mü olur?
işlemcin nedir B450 seçmişsin

PCI Express 4.0 standardı, slot üzerinden en az 300 Watt desteği ile geliyor. PCI-SIG grubu tarafından çalışmaların devam eden PCI Express 4.0, veri transferinde 2 kata kadar güç aktarımında ise 4 kata kadar artış öngörüyor.

Veri transferi olayı örnek olursa Bir M2 PCI 3.0 diğeri 4.0 iki kata kadar veri aktarımında daha hızlı oluyor.

işlemcin nedir B450 seçmişsin
Işlemcim Ryzen 5 5600x, bu anakartı seçme nedenim kişisel bir durum ve bios güncellemesi için flash özelliği olması, maalesef bu anakartı yakın zamanda değiştirme şansım yok. Ekran kartını henüz satın almadım fakat işlemci ve anakart elimde.

Selamlar b450 tomahawk Max ile rtx 3060 5600x işlemci kullanıyorum. Sorunsuz. Farka gelirsek 1 2 fps den fazla olmuyor diye biliyorum ben✌️

Bilgisizliğime verin, aman aman bir düşüş olur mu? veya tahmini ne kadar sizce?
O konuda benim de fikrim yok. Ama şundan emin olabilirsin. Testlerde gördüğün asıl FPS değerlerini alamazsın. Yine de yerlerde sürünmez FPS tabi.

Işlemcim Ryzen 5 5600x, bu anakartı seçme nedenim kişisel bir durum ve bios güncellemesi için flash özelliği olması, maalesef bu anakartı yakın zamanda değiştirme şansım yok. Ekran kartını henüz satın almadım fakat işlemci ve anakart elimde.
B550 almanı çok önerirdim ama artık almışsın.Bendede anakart ve gpu yok psu ve kasa da yok

Asus tuf rtx 3060
bunu niye yazdın

Asus tuf rtx 3060
bunu niye yazdın

2-3 FPS oynar PCIE 3.0 ve 4.0 arasında

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,311