Nasıl PC'yi Temizlerim?

AdomSegat

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,777
Vidaları Söktükten Sonra Ne Yapmam Gerek

En İyi Cevap
Vidaları söktükten sonra arka kapağı yavaşça kaldır, hoparlör kablosunu söküp arka kapağı kenara koy;
Acer-Aspire-E5-573G-Disassembly-6-600x400.jpg
Daha sonra dvd-rom kızağını çıkart;
Acer-Aspire-E5-573G-Disassembly-5.jpg
Ardından işaretlediğim batarya güç kablosunu ve bataryayı çıkart;
Acer-Aspire-E5-573G-Disassembly-10-600x400.jpg
Ramleri işaretlediğim telleri kenara ittirerek, sol en alttaki hard disk veya ssdni de geriye doğru çekerek yuvasından çıkart;
ram.jpg

2015-11-05-14.40 - Kopya (2) - Kopya.jpg
Ardından modeline göre işlemci fanının ve heatsinkin vidalarını sök, işlemci fanının da kablosu sen fanı havaya kaldırınca kendini belli eder onu da sök;
2015-11-05-14.40 - Kopya.jpg

Acer-Aspire-E5-573G-Disassembly-22-600x400.jpg
Wifi antenlerini ve wifi modülünü sök;
InkedAcer-Aspire-E5-573G-Disassembly-19-600x400_LI.jpg
Anakartın üzerindeki sarı ile işaretli bölgelerdeki...
İçini Nasıl Temizleyeceğim
Rahatça Yapsam Sıkıntı Olurmu
Tüm Tozları Nasıl Alacağım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Laptop bu arada
Laptopsa bilmiyorum maalesef masaüstü olsa söylerdim.

Süpürge veya hava makinesi ile tozları temizleyebilirsin. Saç kurutma makinesi ile de olabilir ama fazla gücü olmuyor saç kurutma ile yapacaksan soğuk mod ile yapmaya dikkat et. Laptobun hava çıkışlarını temizle. Yapabilirsen işlemciyi soğutan bakır kabloları sök ve termal macun yenile. İşlemci fanının pinini anakarttan sök ve temizle benim aklıma gelenler bunlar.
CD romu çıkarmayı unutma kapağı falan kırarsın şimdi o.O2

Kompresör varsa öyle temizle en güzel öyle olur. Hava kanallarını kullanmadığın diş fırçası varsa ince ince temizle.

Kompresör varsa öyle temizle en güzel öyle olur. Hava kanallarını kullanmadığın diş fırçası varsa ince ince temizle.
yok

Süpürge veya hava makinesi ile tozları temizleyebilirsin. Saç kurutma makinesi ile de olabilir ama fazla gücü olmuyor saç kurutma ile yapacaksan soğuk mod ile yapmaya dikkat et. Laptobun hava çıkışlarını temizle. Yapabilirsen işlemciyi soğutan bakır kabloları sök ve termal macun yenile. İşlemci fanının pinini anakarttan sök ve temizle benim aklıma gelenler bunlar.
CD romu çıkarmayı unutma kapağı falan kırarsın şimdi o.O2
dm den yardım edebilirmisin

yok

dm den yardım edebilirmisin
YouTube da bununla ilgili tonlarca video var. İlla ki birinden biri kasana uyacaktır. Ben izleyerek yaptım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,526
Üyeler
197,489
Son üye
Erdem16
Geri