2000 tl ram önerisi ?

32GB'a gerek var mı?

dostum sence gerek yokmu güçlü bir sistem kurmuşum zaten yayında yapmayı düşünüyorum almışken 32 alayım diyorum
RGB istiyor musun?

Bu B Die çıkıyor, ama bunu 3866 CL14-15'e düşürmen lazım 4400 performansını düşürür.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

RGB istiyor musun?

Bu B Die çıkıyor, ama bunu 3866 CL14-15'e düşürmen lazım 4400 performansını düşürür.
dostum 32 istiyormusun diye sormuşsun gerek yokmu diye sordum bişey söylememişsin
bide senin attığın bu ramla o 32 den daha iyi performans mı alırım ?
rgb fark etmez

dostum 32 istiyormusun diye sormuşsun gerek yokmu diye sordum bişey söylememişsin
rgb fark etmez
Ben çipi daha iyi olanları attım, 32GB alınabilir bütçe varsa.

RGB istersen bu.

Bu arada hangi işlemci ile kullanacaksınız?

rgb fark etmez
Rgb istiyorsan bunu alabilirsni çipleri çok iyi değildi galiba ama işini görür.

Ben çipi daha iyi olanları attım, 32GB alınabilir bütçe varsa.

RGB istersen bu.

Bu arada hangi işlemci ile kullanacaksınız?
ryzen 7 5800x fark ettiyseniz 1 2 konu açtım nerdeyse tüm parçaları sizle konuştuğumuza göre attım zaten birazdan 1 2 konu daha açıcam hiç uzatmadan burdan sorayım :D
1626210285558.png

alt kısımda bide sıvı soğutma var zaten şuan kasa ve psu kaldı son olarak bunlarada tavsiye verirsen sevinirim

ryzen 7 5800x fark ettiyseniz 1 2 konu açtım nerdeyse tüm parçaları sizle konuştuğumuza göre attım zaten birazdan 1 2 konu daha açıcam hiç uzatmadan burdan sorayım :D
Alıntıyı görüntüle
alt kısımda bide sıvı soğutma var zaten şuan kasa ve psu kaldı son olarak bunlarada tavsiye verirsen sevinirim
Kasa hakkında bilgim yok, iyi olmayabilir. PSU iyi. 1000TL'ye 850W da var.

RGB istersen İnno3D olan veya Gskill, çip istersen Patirot.

Ama patirotu 3866 CL14 veya 15'e düşürmen lazım yoksa FPS düşer.

Kasa hakkında bilgim yok, iyi olmayabilir. PSU iyi. 1000TL'ye 850W da var.

RGB istersen İnno3D olan veya Gskill, çip istersen Patirot.

Ama patirotu 3866 CL14 veya 15'e düşürmen lazım yoksa FPS düşer.
dostum rgb yi flan boşver 2 k ya en verim alabiliceğim rami atarsan hepsiburadadan sevinirim
bu arada hepsini neden hepsiburadadan alıyorsan diye soruyorsan 9 ay taksit yapabiliyorum 0 faizile ondan diğer yerlerden attığınıza pek bakmıyorum zaten

o ne demek oluyor dostum madem 3866 mhz lik bir performans alıcam neden 4400 mhz lik bir ram alayımki
Çipi iyi diye attım, 3866 daha fazla performans veriyor.

3866 üzerine çıkınca işlemci vites atlıyor ve infinity fabric ile bellek kontrolcü Belleğin yarı hızında çalışıyor, infinity fabric ve bellek kontrolcü işlemciye , işlemci ise belleğe yetişemiyor ve performans düşüyor.

Birde gerçek bellek hızı var yani infinity fabric ile bellek kontrolcü 2000 olmuyor 1000MHZ'de çalışıyor.

DDR / 2 = bellek hızı.

4400MHZ ram aslında 2200MHZ bellek kontrolcü ile infinity fabric ise 1100MHZ.

Ama 3800-3866 da 3'ü de 1933 de çalışıyor ve performans düşmüyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,707
Üyeler
185,153
Son üye
sakaryali5410
Geri