5600X yer yer 10900K yı geçen bir işlemci ve altındaki soğutucu R5 3000 Serisindeki işlemcilerle aynı soğutucu , 80 derecelerde çalışması gayet normal.Uzun süredir bu şikayetleri görüyorum. Stok fanda dahi 80 derece olması normal değil. Demekki ısınan bir işlemci, iyi bir kule tipi veya sıvı soğutmaya ihtiyacı var.
İşlemci yük altında bile değil, nasıl 80 dereceyi normal görebilirsin5600X yer yer 10900K yı geçen bir işlemci ve altındaki soğutucu R5 3000 Serisindeki işlemcilerle aynı soğutucu , 80 derecelerde çalışması gayet normal.
Altındaki stok soğutucu çok dandikte ondan , ayrıca havalarda çok sıcak. Fanboyluk yapma 5600X diğer İntel işlemcilere göre çok daha soğuk çalışıyor.İşlemci yük altında bile değil, nasıl 80 dereceyi normal görebilirsin
öyle olacağına önce hızını kısar.prime 95 yapsan 120 dereceleri bulacak demek ki. iyi bir soğutucu şart.
UV yapabilirsiniz veya düz T6 alıp serin serin kullanabilirsiniz.Ustalar selamun aleyküm ryzen 5 5600x kullanıyorum oyun oynarken %30 40 da 80 dereceyi görüyor bu ısı normal mı stok fan ile kullanıyorum kafam takıldı ileride bi sorun yaşatırmı
3500x ile prime 95te 100e yaklaşıyor o yüzden dedim. zaten o sıcaklıklara bir şekilde ulaşırsa kendisine zarar vermemek için kapanır.öyle yapacağına hızını kısar.