İşlemcim Overclocklu mu?

Rdvangunes

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
252
Merhaba arkadaşlar bugün aldığım işlemcimi bilgisayara taktım ve 4.10 gzh ile çalışıyor normalde 3.8 ile çalışlması gerekmiyormu?
Ram'ler 2133 mhz deydi biosdan profile 1 seçiyoruzya onu yaptım 3000'e çekmek için başka ayar yapmadım. Stok fan var sorun yaratabileceğinden korkuyorum.
Ryzen 5 3600x işlemci

Ekler

• işlemci.webp
    işlemci.webp
    49.4 KB · Hit: 76
İşlemcin soğuk çalıştığında kendini boost frekanslarına çıkartır. Herhangi bir sorun yok, işlemcin overclocklanmamış sadece boost açık.

İşlemcin soğuk çalıştığında kendini boost frekanslarına çıkartır. Herhangi bir sorun yok, işlemcin overclocklanmamış sadece boost açık.
şuan hiçbirşey yapmıyorum core temp ısıyı 41 derece gösteriyor fazla gibi geldi de

R5 3600X 4.40Ghz hızına kadar çıkabilmektedir.

BIOS'dan XMP ON yapın mutlaka RAM'ler için.
Onları yaptım fakat işlemcinin kendiliğinden yükseldiğini görünce merak ettim boşta böyle çalışıyor olması garibime gitti ben normalde yük binince kendi hızını artırıyor çıkabildiği yere kadar diye biliyordum. Boştayken de 4.10 ile çalışıyor normal değil mi yani?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dostum boşta 50-60 derece sıcaklık alan da var ve bu bile bir sorun teşkil etmiyor. Yük altında kaç derecelere çıkıyor?
Test yapmadım henüz boştayken 40-45 arası gibip geliyor.

Boştayken de boost yapar.

Test yapınca buraya aldığınız değerleri paylaşırsanız sevinirim. Anakartınız ve kasanız nedir?
Hangi program ile test yapmalıyım?
Anakart:asus tuf b450 pro gaming
Kasa: dark guardian pro

Onları yaptım fakat işlemcinin kendiliğinden yükseldiğini görünce merak ettim boşta böyle çalışıyor olması garibime gitti ben normalde yük binince kendi hızını artırıyor çıkabildiği yere kadar diye biliyordum. Boştayken de 4.10 ile çalışıyor normal değil mi yani?
Bunu güç seçeneklerinden ayarlayabilirsiniz;

Dengeliye alırsanız temel hızı olan 3.8'in de altında ortalama bir performansta çalışır.

Yüksek performans'a alırsanız sürekli alabileceği en yüksek hızı zorlar.

Güç tasarrufuna alırsanız bilgisayarı öldürmez ama yaşatmaz da.

Bunu güç seçeneklerinden ayarlayabilirsiniz;

Dengeliye alırsanız temel hızı olan 3.8'in de altında ortalama bir performansta çalışır.

Yüksek performans'a alırsanız sürekli alabileceği en yüksek hızı zorlar.

Güç tasarrufuna alırsanız bilgisayarı öldürmez ama yaşatmaz da.
Performans önemli :) ama soğutma konusunda sorun yaratırmı oyunlarda vs. Pubg, gta5, rust falan oynuyorum genellikle

Geri