Yazılımda ne düzeyde matematik kullanılıyor

Yazılımda matematik çok önemliymiş diye duydum ama ne kadar önemli olabilir ki ? Ve çok fazla matematik ile yapılacak alan var mı ?
Dostum benim matemtiğim fazla iyi değildir ama yazılmıın çoğu matemetik gerektiyoriyor ben Elektirk okudum ara sıra eloktronik dersi görüyorduk mesela biz bütün işlemleri 10101101010 şeklinde yapıyorduk zaten bilgisayarda her şey 10101010 şeklinde işler tabi yazılım konusunda farklı algoritma ve denklemler var matemetik aşırı önemli

Dostum benim matemtiğim fazla iyi değildir ama yazılmıın çoğu matemetik gerektiyoriyor ben Elektirk okudum ara sıra eloktronik dersi görüyorduk mesela biz bütün işlemleri 10101101010 şeklinde yapıyorduk zaten bilgisayarda her şey 10101010 şeklinde işler tabi yazılım konusunda farklı algoritma ve denklemler var matemetik aşırı önemli
Elektrik ve Elektronik mühendisliği okuyorum(bu sene hazırlık bitecek)
Makine dili yok diye biliyorum.

Hayır. Üniversite bitirmeyip çok büyük başarıları olan yazılımcılar var. Örneğin Elon Musk , Amazon kurucusu ( adını unuttum ) gibi.
Jeff bezos, fakat resmi olarak soruyor diye düşündüm oysa ki mühendislikten mezun olmak için matematik konuluyosa önemlidir

Yazılım mühendisliği okuması gerekmiyor mu
Yazılım mühendisliği okuyacağım bende. O bölümü deneyimlemiş birçok insan tanıyorum. Hangi mühendislik bölümüne gidersen git sana başındaki kavramı değil "mühendislik" öğretiyorlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Jeff bezos, fakat resmi olarak soruyor diye düşündüm oysa ki mühendislikten mezun olmak için matematik konuluyosa önemlidir
Freelancer işler ile yüzbinlerce dolar kazanan yazılımcılar var dostum. Herhangi bir resmî işe girmeyeceksen diploma önemsiz bilgi önemli. Hele iş sahibi isen diploma olmasına gerek yok biraz sermaye ile kendi şirketini kurar gelişirsin.

Yazılım mühendisliği okuyacağım bende. O bölümi deneyimlemiş birçok insan tanıyorum. Hangi mühendislik bölümüne gidersem git sana başındaki kavramı değil "mühendislik" öğretiyorlar.
Mesleği öğretmek farklı fakat üniversitesini kazanması için " matematik önemli" demiş olabilirler bende bu yönde cevap verdim zaten bende bilgisayar mühendisliğine hazırlanıyorum

Yazılım mühendisliği okuyacağım bende. O bölümü deneyimlemiş birçok insan tanıyorum. Hangi mühendislik bölümüne gidersen git sana başındaki kavramı değil "mühendislik" öğretiyorlar.

Freelancer işler ile yüzbinlerce dolar kazanan yazılımcılar var dostum. Herhangi bir resmî işe girmeyeceksen diploma önemsiz bilgi önemli. Hele iş sahibi isen diploma olmasına gerek yok biraz sermaye ile kendi şirketini kurar gelişirsin.
Haklısın fakat diploma olmadan pek fazla kale almıyorlar

Mesleği öğretmek farklı fakat üniversitesini kazanması için " matematik önemli" demiş olabilirler bende bu yönde cevap verdim zaten bende bilgisayar mühendisliğine hazırlanıyorum

Haklısın fakat diploma olmadan pek fazla kale almıyorlar
Umarım bir yerlere gelirsin çünkü genelde bilgisayar mühendisi olup bir yere tutunamayan mahalle arasında 50 TL fiyat ile format atan internet kafe sahibi veya teknik servis işine giriyor:)

Umarım bir yerlere gelirsin çünkü genelde bilgisayar mühendisi olup bir yere tutunamayan mahalle arasında 50 TL fiyat ile format atan internet kafe sahibi veya teknik servis işine giriyor:)
Yan iş olarak hazırlanıyorum, istanbul üniversitesi iktisat bölümü için sınava hazırlanıyorum ikinci üniversite olarak b.mühendisliği okumayı düşünüyorum, bu dönemde tek iş yapmak mantıklı değil maalesef

1. mantık lazım (en önemlisi)
2. matematiğin temellerini bilmek yeterli (ek olarak lisenin bazı konuları sana işe yarayabilir
3. denklemi bilen lazım ama mükemmel bilmen lazım değil orta seviye falan yeterli
4. oyun tasarlarken koordinatlara baya ihtiyaç duyacaksın

geometri modellemede daha etkili oluyor ama yazılımda o kadar etkili olmuyor.

matematik lazım sözel olacak hali yok :D :D algoritmalarla programlıyorsun yazılımı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,431
Üyeler
183,428
Son üye
Rzgar23
Geri