Mining İçin RAM önemli mi?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
13,968
Soru basit. Arkadaşla mining deniyoruz ama kazım hızı çok dalgalı. Bazen 0MH a kadar düşüyor. RAM yüzünden olabilir mi?

Soru basit değil. CPU ile mi GPU ile mi kazıyorsun modeli ne anakart modeli ne hangi coini kazıyorsun hangi program ile kazıyorsun bu şunun gibi olmuş
"afrikadaki biri zehirlenmiş ne yapmalıyım"

İşlemci RAM önemsiz en önemli olayı güç kaynağı ve kaç tane kart koyuyorsan ona uyumlu anakart.
Anakartı arkadaş verdi modelini bilmiyorum ama iyi bir şey ve çift X16 slotu var. Biz de riser falan kullanmadan 2 kart taktık zaten Rig kurmuyoruz sonuçta. RAM 2GB sistemde. İşlemci de çok iyi bir şey değil Celerondu herhalde.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Soru basit değil. CPU ile mi GPU ile mi kazıyorsun modeli ne anakart modeli ne hangi coini kazıyorsun hangi program ile kazıyorsun bu şunun gibi olmuş
"afrikadaki biri zehirlenmiş ne yapmalıyım"
GPU ile, kazılan coin ETH, HiveOS/Gminer ile kazım deniyorum.

Ekran kartı modeli ne?

Anakartı arkadaş verdi modelini bilmiyorum ama iyi bir şey ve çift X16 slotu var. Biz de riser falan kullanmadan 2 kart taktık zaten Rig kurmuyoruz sonuçta. RAM 2GB sistemde. İşlemci de çok iyi bir şey değil Celerondu herhalde.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

GPU ile, kazılan coin ETH, HiveOS/Gminer ile kazım deniyorum.
Ekran kartı ve güç kaynağı nedir? Dediğim gibi 10 sene önceki işlemciyi bile kullanabilirsin nefes alsın yeter ;)

Arkadaşın kartı AMD ben de GTX 1660 taktım. Güç kaynağı 650W.
AMD ravecoins tarafında çok sıkıntılı Nvidia stabil iyi bu konuda ne kazdığınızı ve hangi program üzerinden kazım yapıyorsunuz ek olarak gerekli ayarlar yapıldı mı?

AMD ravecoins tarafında çok sıkıntılı Nvidia stabil iyi bu konuda ne kazdığınızı ve hangi program üzerinden kazım yapıyorsunuz ek olarak gerekli ayarlar yapıldı mı?
Üstte yazmıştım ama ETH kazmaya çalışıyorum. Evet ayarlar yapıldı, 2 kart toplam 150W çekiyor 😀

Sorun kartlarda değil ama RAM’de. RAM birden doluyor ve sistem kafayı yiyor. Normalde 700MB boş RAM var bu sorun olunca boş RAM 10Mb oluyor 😅

Sorun düşük RAM mi yoksa başka bir sorun yüzünden mi RAM doluyor?

CPU ile mi GPU ile mi kazıyorsun modeli ne anakart modeli ne hangi coini kazıyorsun
1630842619350.png

Üstte yazmıştım ama ETH kazmaya çalışıyorum. Evet ayarlar yapıldı, 2 kart toplam 150W çekiyor 😀

Sorun kartlarda değil ama RAM’de. RAM birden doluyor ve sistem kafayı yiyor. Normalde 700MB boş RAM var bu sorun olunca boş RAM 10Mb oluyor 😅

Sorun düşük RAM mi yoksa başka bir sorun yüzünden mi RAM doluyor?
Kaç mh\s alıyorsunuz sapıtmadan önce sistem?

Geri