SAT ve IELTS sınavları hakkında

Scrnew

80+
Reaksiyon skoru
59
arkadaşlar aranızda başlıktaki sınavlara girenler var mı? varsa birkaç tüyo veya bilgilendirme yapabilir mi?

l

bi bitmediniz , adam bi soylesin neyi merak ediyor , neye kafasi takilmiş , ona göre anlaticaz , atlamayin herşeye ,
senin gibilerin sorunu nedir anlamiyorum
Bitmemişiz, adam tüyo istiyor konu hakkında aklına gelen herhangi bir temel şeyi yazmayı akıl etmek zor değildir sanki ha ?

Adam yardım istemiş kim girdi diye yoklama almıyor beraberinde açıklasanız da adamı uğraştırmasanız iyi olurdu.
dostum adam ne kadar bilgili bilmiyorum ki aciklama yapiyim , hele bi sabret
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bitmemişiz, adam tüyo istiyor konu hakkında aklına gelen herhangi bir temel şeyi yazmayı akıl etmek zor değildir sanki ha ?
veriyorum tüyoyu , inglizce calişsin 🤣🤣🤣neyse bi durun adam bi gelsin , ona göre yazacaz tecrubelerimizi

SAT ye bir sürü kez girdim ne soracaksın

dostum adam ne kadar bilgili bilmiyorum ki aciklama yapiyim , hele bi sabret

veriyorum tüyoyu , inglizce calişsin 🤣🤣🤣neyse bi durun adam bi gelsin , ona göre yazacaz tecrubeletartı
tartışmayın boşuna ya basit bi konu sadece. neyse sorulara geçelim. 11 12 sene boyunca devlet okullarında verilen ingilizce eğitimiyle kaç puan alınır bu sınavda? 6 6.5 alınır mı? tabi ben kendimi de geliştiriyorum pandemide ingilizcem iyi ilerledi kendim bir şeyler akttım o ayrı ama sadece eğitim görmüş biri için soruyorum.

SAT ye bir sürü kez girdim ne soracaksın
başvuru yaptın mı yurt dışı için?

tartışmayın boşuna ya basit bi konu sadece. neyse sorulara geçelim. 11 12 sene boyunca devlet okullarında verilen ingilizce eğitimiyle kaç puan alınır bu sınavda? 6 6.5 alınır mı? tabi ben kendimi de geliştiriyorum pandemide ingilizcem iyi ilerledi kendim bir şeyler akttım o ayrı ama sadece eğitim görmüş biri için soruyorum.

6 - 6.5 düzenli 2-3 ay çalışmakla alırsın. IELTS sınav şekline çalışman lazım. Bunun içinde Cambridge IELTS guide kitabı var sınavı anlamana baya yardımcı olur , senden bekleneni güzel şekilde anlatıyor. Ayrıca Cambridge IELTS seri kitapları var en son 15.yi çıkarmışlardı. 6. dan sonraki kitaplar güncel sınav örnekleri . 6. dan sonrakilere çalışabilirsin. 4 aşamadan oluşuyor sınav; okuma , yazma , dinleme ve konuşma. Okuma ve dinlemeyi çok rahat o kitablardan çalışırsın , yeterlide olur .Yazma ve konuşma için ayrı uğraşman gerekebilir.

Sınav nasıldı? Kolay zor? Veya özellikle önem vermemiz gereken nokta var mıdır?
Bence zor, özellikle reading kısmı zor, matematik kısmının da ingilizcesini anlamak zor. Standart devlet okulu öğrencisi çok çok fazla çalışmadan iyi alamaz. Matematik kısmında soruları dikkatli okumak çok önemli reading kısmında ise sorulara önceden bakıp ne sorduğunu öğrenip ona göre okumak önemli.

İngilizceni nasıl ilerlettin peki?
İletişim olarak mı?
Yoksa kuralları ile mi?
Kuralları ile ilerletmediysen o sınavlar senden kurallarıyla isteyecektir (Yanlışsa kusura bakmayın ama başka soramazlar mantıken kağıt üstünde)

Geri