Python Dersleri Konu 1

MScofield

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
47
Selamlar, az çok Python'ı açıklamaya çalışacağım.

Python kurulumunun göstermeyeceğim, internette bununla alakalı tonla video/makale vs. bulabilirsiniz. Örneğin:

Python #1 - Python ve PyCharm kurulumu

Ben şimdilik online compiler kullanacağım. Kullandığım site:

Online Python Compiler - online editor

OnlineGDB is online IDE with python compiler. Quick and easy way to compile python program online. It supports python3.
www.onlinegdb.com

Print komutu
Print komutu ekrana bir şeyler yazdırmanıza yarayan komuttur. Bu komut olmazsa olmazımızdır. Print komutunu yazdıktan sonra ekrana yazdıracağımız şeyi Python'ın tanımlayabilmesi için parantez ve tırnak işareti kullanmalıyız. Örneğin:
Ekran Alıntısı.PNG

Gördüğünüz üzere print("Selamlar") komutunu girdik ve ekranımızda "Selamlar" yazısını gördük. Umarım print komutunu anlamışsınızdır.

Değişken Tanımlama
Şimdi ise değişken tanımlamayı öğreneceğiz. Değişken tanımlama aynı Matematikteki gibidir. Örnek vererek açıklamaya çalışacağım.

a = 3 print(a)
Bu komut ile tanımladığımız a değişkenini ekrana yazdırabiliriz. Bakınız:
değişken.PNG

Daha uzun bir komut yazalım.

a = 8 b = 9 print(a+b)
Bu kodumuz ile önce a değişkenini tanımladık, daha sonra b değişkenini tanımladık ve bunları topladık.
toplama.PNG

Şimdi birkaç matematik terimine bakalım:

+ = toplama
a = 4 b = 5 print(a+b)

[/ICODE]
attar.PNG

- = çıkarma
a = 5 b = 4 print(a-b)
argımak.PNG

/ = bölme sonucunu tam verir
a = 5 b = 4 print(a/b)
bölme.PNG

// = bölme sonucunu tam sayı olarak verir
a = 5 b = 4 print(a//b)
bölüş.PNG

* = çarpma
a = 5 b = 4 print(a*b)
çarpma.PNG

** = üssünü alma
a = 5 b = 3 print(a**b)
üs.PNG

% = kalanı bulur
a = 5 b =4 print(a%b)
kalan.PNG

Matematik terimlerimiz de bunlardı.

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Bir yanlışım varsa düzeltebilirsiniz.

Son düzenleme:

Python kurulumunun göstermeyeceğim, internette bununla alakalı tonla video/makale vs. bulabilirsiniz. Örneğin:

Merhabalar. Bu benim ilk bloğum. Python'un temellerini atmadan önce kurmamız gereken programları anlatacağım. UYARI! Python fazla RAM tüketir. Yaklaşık %50 oranında CPU ısınmasına neden olur. Python İndirme Ve Kurulumu İndirme Python'un...
www.technopat.net
www.technopat.net

OnlineGDB is online IDE with python compiler. Quick and easy way to compile python program online. It supports python3.
www.onlinegdb.com

Print komutu
Print komutu ekrana bir şeyler yazdırmanıza yarayan komuttur. Bu komut olmazsa olmazımızdır. Print komutunu yazdıktan sonra ekrana yazdıracağımız şeyi Python'ın tanımlayabilmesi için parantez ve tırnak işareti kullanmalıyız. Örneğin:
Ekran Alıntısı.PNG

Gördüğünüz üzere print("Selamlar") komutunu girdik ve ekranımızda "Selamlar" yazısını gördük. Umarım print komutunu anlamışsınızdır.

Değişken Tanımlama
Şimdi ise değişken tanımlamayı öğreneceğiz. Değişken tanımlama aynı Matematikteki gibidir. Örnek vererek açıklamaya çalışacağım.

a = 3 print(a)
değişken.PNG

a = 8 b = 9 print(a+b)
Bu kodumuz ile önce a değişkenini tanımladık, daha sonra b değişkenini tanımladık ve bunları topladık.
toplama.PNG

+ = toplama
a = 4 b = 5 print(a+b)

[/ICODE]
attar.PNG

- = çıkarma
a = 5 b = 4 print(a-b)
argımak.PNG

a = 5 b = 4 print(a/b)
bölme.PNG

a = 5 b = 4 print(a//b)
bölüş.PNG

* = çarpma
a = 5 b = 4 print(a*b)
çarpma.PNG

** = üssünü alma
a = 5 b = 3 print(a**b)
üs.PNG

% = kalanı bulur
a = 5 b =4 print(a%b)
kalan.PNG

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Bir yanlışım varsa düzeltebilirsiniz.
Adamsın güzel rehber
keşke şunun C++ için olanı da olsa ne güzel olur

Merhabalar. Bu benim ilk bloğum. Python'un temellerini atmadan önce kurmamız gereken programları anlatacağım. UYARI! Python fazla RAM tüketir. Yaklaşık %50 oranında CPU ısınmasına neden olur. Python İndirme Ve Kurulumu İndirme Python'un...
www.technopat.net
www.technopat.net

www.onlinegdb.com

Print komutu
Ekran Alıntısı.PNG

Değişken Tanımlama

a = 3 print(a)
değişken.PNG

a = 8 b = 9 print(a+b)
toplama.PNG

+ = toplama
a = 4 b = 5 print(a+b)

[/ICODE]
attar.PNG

- = çıkarma
a = 5 b = 4 print(a-b)
argımak.PNG

a = 5 b = 4 print(a/b)
bölme.PNG

a = 5 b = 4 print(a//b)
bölüş.PNG

* = çarpma
a = 5 b = 4 print(a*b)
çarpma.PNG

** = üssünü alma
a = 5 b = 3 print(a**b)
üs.PNG

% = kalanı bulur
a = 5 b =4 print(a%b)
kalan.PNG

Basarili 👍

bende daha yeni BTK akademiden öğrenip yazdığım kodları ve notları paylaşmak istedim, belki işinize yarar çok temel bir konu zaten değişkenler.
Python:
maasAli = 5000
maasAhmet = 4000
vergi = 0.31

print(maasAli - (maasAli * vergi))
print(maasAhmet - (maasAhmet * vergi))

# İle yazdığınız metinler dikkate alınmaz.

# Değişken tanımlama kuralları;

# 1) Rakam ile başlayamaz.

number1 = 10
print(number1)
number1 = 20
print(number1)

number1 += 30
print(number1)

# 2) Büyük küçük harf duyarlılığı vardır.

age = 20
AGE = 31

print(age)
print(AGE)
# ^ Birbirinden farklı şeyler ^

# 3) Türkçe karakter kullanmayalım. örneğin ş,ı,ç

kilo = 83       # int = tam sayı
boy = 1.81      # float = ondalık sayı (.) olması yeterli.
isim = "Eren"   # string = sözel ifade
ogrenci = True  # bool = evet/hayır
# bunun yerine tek bir satırda virgül ile tanımlanabilir.
özellikler = (kilo, boy, isim, ogrenci) = (83, 1.81, "Eren", True)
print(özellikler)

a = "10"
b = "20"
print(a+b) # sayılar tırnak içinde olduğu için, string olarak algılanır ve sözel olarak birşeltirilir yani cevap 30 değil de => 1020 olur.

isim = "Eren"
soyisim = " Selki"
print(isim + soyisim) # Eren Selki

# 4) değişkenler arasında boşluk olamaz.

Yazılım bilgim sıfır. İlk olarak C# mı öğrenmeliyim? Python mu? C# nesne yönelimli olduğu için yazılımdan soğumazsınız d,ye bir lafı duyunca ona daha sıcak bakmıştım ama. Size soriyim?

Yazılım bilgim sıfır. İlk olarak C# mı öğrenmeliyim? Python mu? C# nesne yönelimli olduğu için yazılımdan soğumazsınız d,ye bir lafı duyunca ona daha sıcak bakmıştım ama. Size soriyim?
Yapay zeka amaçlı öğrenecekseniz Python. Ama daha çok bilgisayar uygulamaları için C#.

Bütün dilleri kullanmak istiyorsan öncelikle matematiksel dil öğren. Bunu iyi öğrenirsen bütün programlama dillerini kullanabilirsin.

Bütün dilleri kullanmak istiyorsan öncelikle matematiksel dil öğren. Bunu iyi öğrenirsen bütün programlama dillerini kullanabilirsin.
Yazılımda matematiksel dil nedir? Bunların dersi vs. youtube'da var mı? Ben direkt C# videoları izleyip öğrenmeye başlayacaktım, şimdi kafam karıştı bi tık.

Geri