Python bilenler yardım edebilir mi ?

tersten başlıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ayrıca kod olmuyor karakterle sıfırdan saymaya başlanılır yani 0 a denk gelen karakter dolayısıyla k oluyor ve 3.karakterde l oluyor yani kodl oluyor
Tamam hocam -1de ise sadece "a" mı oluyor ?
Mesela if kodunu kullandık eğer dediği için o değeri sağlamazsa ekranda false çıkıyordu değil mi ? Hoca derste bir kodu yazıyordu true veya false yazıyordu.

Tamam hocam -1de ise sadece "a" mı oluyor ?
Mesela if kodunu kullandık eğer dediği için o değeri sağlamazsa ekranda false çıkıyordu değil mi ? Hoca derste bir kodu yazıyordu true veya false yazıyordu.
evet a oluyor senin if değerinde değer tutmassa ne komut atadığına da bağlı olabilir else falan var ya

evet a oluyor senin if değerinde değer tutmassa ne komut atadığına da bağlı olabilir else falan var ya
Hatırladım hocam şimdi,hoca if a=<20 type ("yaşınız küçük") falan böyle şeyler yapıyordu.Else ve elif ne işe yarıyor ?

Hatırladım hocam şimdi,hoca if a=<20 type ("yaşınız küçük") falan böyle şeyler yapıyordu.Else ve elif ne işe yarıyor ?
else aksi durumlar için işte mesela if bloğunda verdiğin komutlar geçerli olmassa else bloğuna verdiğin komutlar çalışçak yani şu olmazsa bu olsun gibi

else aksi durumlar için işte mesela if bloğunda verdiğin komutlar geçerli olmassa else bloğuna verdiğin komutlar çalışçak yani şu olmazsa bu olsun gibi
elif derken ne yaparız hocam ?

mesela if bloğuna şart verdin doğru çıkarsa elifteki komutlar yapılacak
Hocam isim=input("İsminiz Nedir?") print("Merhaba",isim) bu komutta kağıda nasıl yazayım ? İlk başta isminiz nedir?xxx
Merhaba xxx mi yazayım yoksa direk merhaba xxx mi yazayım ? Hoca kod nasıl çalışacaksa cevabı öyle yazın dedi.

Hocam isim=input("İsminiz Nedir?") print("Merhaba",isim) bu komutta kağıda nasıl yazayım ? İlk başta isminiz nedir?xxx
Merhaba xxx mi yazayım yoksa direk merhaba xxx mi yazayım ? Hoca kod nasıl çalışacaksa cevabı öyle yazın dedi.
arkada neler döndüğünü mü istiyor yoksa çıkan çıktıyımı yani outputumu?

arkada neler döndüğünü mü istiyor yoksa çıkan çıktıyımı yani outputumu?
Tam bilmiyorum hocam ama attığı çalışma kağıdında bütün soruların yanında çıktı ? Yazıyor.

isminiz nedir sorusuna örneğin mehmet dediğinizde çıktıda merhaba mehmet çıkıcak işte
Tamam hocam sizin anlattığınız kısım ve kolay kodlarla birlikte kaç alınır sizce bu sınavdan ?

Geri