amd biosdaki pbs nedir

Carla

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
161
Arkadaşlar başlıktaki gibi biosdaki amd pbs nedir açtım ama zararı varmı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Gripen Hocam bakarmısınız

Bildiğim kadarıyla performansı arttırmaya yarayan bir ayar idi. Çok net hatırlamıyorum yanlış biliyor olabilirim.

Fotoğrafını atar mısın başka ayarla karıştırmayalım.

Voltaj arttırdığı için sıcaklığı yükseltebiliyor diye biliyorum. Dediğim gibi çok net hatırlamıyorum ama muhtemelen doğrudur, bu mesajı yazdıktan sonra bakacağım ona.
Bi zararı varmı hocam kapatmalımıyım

Hocam amd pbs var görüyormusunuz ona tıkladıktan sonra enabled disabled var sadece zaten data exchange disabled enabled var o pbs bölümünü tıkladıktan sonra

@Mehmet Yılmaz bakarmısınız konuya

Voltaj arttırdığı için sıcaklığı yükseltebiliyor diye biliyorum. Dediğim gibi çok net hatırlamıyorum ama muhtemelen doğrudur, bu mesajı yazdıktan sonra bakacağım ona.
Hocam

Attım

Ekler

• asus.png
    asus.png
    194.5 KB · Hit: 179
İşlemci için otomatik overclock ayarı sanırım ama normalde CPU conf ya da ai tweaker bölümünden yapılıyor orada PBO diye geçiyor. Ezmodda direkt açıp kapatma butonu da olması lazım. Kısacası işlemci soğutucunuz iyiyse ve overclock işlerinden anlamıyorsanız deneyebilirsiniz ama işlemci soğutucunuz kötüyse hiç dokunmayın aşırı ısınacağından performans düşüşü bile yaşabilirsiniz.

İşlemci için otomatik overclock ayarı sanırım ama normalde CPU conf ya da ai tweaker bölümünden yapılıyor orada PBO diye geçiyor. Ezmodda direkt açıp kapatma butonu da olması lazım. Kısacası işlemci soğutucunuz iyiyse ve overclock işlerinden anlamıyorsanız deneyebilirsiniz ama işlemci soğutucunuz kötüyse hiç dokunmayın aşırı ısınacağından performans düşüşü bile yaşabilirsiniz.
sıvı soğutma kullanıyorum işlemcimin ömrünümü kısalttım ben şimdi bu açıkken sıvı soğutma kullanıyodum şuan kapadım

kaç fanlı sıvı soğutma markası ne? Hayır işlemcinin ömrünü kısaltmadın . Açsan da sorun değil önemli olan oyun oynarken ya da başka işler yaparken max çıktığı sıcaklık değeri.

Hocam şuan acayip korkuyorum zararmı verdim

kaç fanlı sıvı soğutma markası ne? Hayır işlemcinin ömrünü kısaltmadın . Açsan da sorun değil önemli olan oyun oynarken ya da başka işler yaparken max çıktığı sıcaklık değeri.
hocam 70 geçmiyor

2 fanlı sıvı soğutma biri bozuldu https://www.teknobiyotik.com/donani...ivi-sogutucu-sst-pf120-argb.html#!prettyPhoto bunun ikili fanı olan modeli vardı

Hocam şuan acayip korkuyorum zararmı verdim

hocam 70 geçmiyor
Kardeşim hiç bir zarar vermedin korkacak bir şey yok ama yine de konularda bilgili değilsen işlemcini garanti dışına çıkartacak ayarlar ile oynama olsun bitsin.

Kardeşim hiç bir zarar vermedin korkacak bir şey yok ama yine de konularda bilgili değilsen işlemcini garanti dışına çıkartacak ayarlar ile oynama olsun bitsin.
Birdaha oynamam hocam sizce açmalımıyım

silverstone pf240 var yani öyle mi ? Biri bozuldu dediğin ne ? Fanlarından birisi çalışmıyor mu ? Öyleyse açma.

Geri