İncil ve tevrat'a göre dünya kaç yıldır var?

HasanBG

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
859
Arkadaşlar bir tane video da adamın bir insanlar incil ve tevrat'dan yola çıkarak (bazı insanlar) dünyanın 10 bin yıl civarı olduğunu söylüyorlarmış bu doğru mu? (Bunu sorma amacım dünyanın kaç yıldır var olduğunu sormak değil,sorma amacım gerçekten böyle ***** insanlar var mı? yoksa bende biliyorum dünyanın 4.54 milyar yıldır olduğunu)

Son düzenleme:
Arkadaşlar bir tane video da adamın bir insanlar incil ve tevrat'dan yola çıkarak (bazı insanlar) dünyanın 10 bin yıl civarı olduğunu söylüyorlarmış bu doğru mu?
Sence bu masalların gerçek olma ihtimali var mı?
İlkokulda öğrendiğin dinozorlar bile 65 milyon yıldan önceye dayanıyor en basit.

Son düzenleme:
Dostum illa bunu dini kaynaktan öğrenmene gerek yok zaten okulda coğrafyada dünyanın nasıl oluştuğu ve ne zamandan beri oluştuğunu öğretiyorlar

Sence bu hikayelerin gerçek olma ihtimali var mı?
İlkokulda öğrendiğin dinozorlar bile 65 milyondan önceye dayanıyor en basit.
hocam bu doğru mu derken yani gerçekten o kadar ***** insanlar var mı anlamında sordum.Yoksa bende biliyorum dünyanın 4.54 milyar yıldır olduğnu

hocam bu doğru mu derken yani gerçekten o kadar ***** insanlar var mı anlamında sordum.Yoksa bende biliyorum dünyanın 4.54 milyar yıldır olduğnu
Evet öyle insanlar var maalesef ve genelde bu dini kitapları baz alırlar.

Allah Katı ile Dünya Zaman Dilimi eşit süre ölçeğine sahip değil, en azından Kur'an için böyle.
Tevrat'a göre 6000-7000 Yıllık Fakat bu bizim Zaman Ölçeğimiz mi yoksa Yahve'nin Katındaki dilim mi bilmiyorum.

Kur'an da Gün değil Dönem olarak Evrenin 6 aşamasından bahsedilmişdir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,259
Üyeler
190,716
Son üye
samet.toprak
Geri