Kaan Lothbrok
80+ Bronze
- Katılım
- 8 Aralık 2020
- Mesajlar
- 1,687
- Reaksiyon skoru
- 773
2009 model, 110 PS, 1.8 Ford Connect araç sahibiyim. Bu araca yazılım ile beygir yükseltsek herhangi bir sorun çıkarır mı?
Fazladan 3 4 kmh hız yapcam diye gerek yok2009 model, 110 PS, 1.8 Ford Connect araç sahibiyim. Bu araca yazılım ile beygir yükseltsek herhangi bir sorun çıkarır mı?
Yazılım oturduğu ve üstünde ki şöförün aracın gücüne alıştığı ve güce doyduğu zaman yakıt %15 civarı azalıyor. Hararet konusunda artıracak bir şey yapılmıyor ve eğer hararet yükselirse başka bir sorun vardır her sorunu da yazılıma bağlamamak lazım.Evet, yükselir.
Bu durumu hiç önermem. Bazıları soft yazılımda herhangi bir olumsuz durum yaşanmaz diye iddia ediyor. Eğer uygun olsaydı fabrikadan o şekilde çıkardı zaten.
Kendi görüşlerime yer vereyim.
Yakıt tüketimin, hararetin artar. İlerleyen zamanlarda parça kırması, arızalanması muhtemeller arasında.
Ben kendi aracıma asla yazılım attırmazdım.
Fazladan 3 4 kmh hız yapcam diye gerek yok
çıkartmaz ülkeye giren çoğu araç zaten motorundan güç kesilerek giriyor yakıt tüketimi sebebiyle2009 model, 110 PS, 1.8 Ford Connect araç sahibiyim. Bu araca yazılım ile beygir yükseltsek herhangi bir sorun çıkarır mı?
Hocam Top Speed 170 aracın. Arada otobana çıkınca yarsın geçsin yolu istiyorum. Tabi ticari olduğundan fazla bir şey beklememek lazım ama biraz daha gitse fena olmaz. O potansiyel var gibi duruyor araçta.Hocam yazılım için önemli bir sebebiniz mi var yoksa hızlı mı olmak istiyorsunuz?
Yok yani 110luk connect demek rakipleri karşısında ortalığı dağıtıp giden bir araç demek.
Gerçekten çok fena gidişleri var neden yaptırmak istiyorsunuz?
Hocam amacın sadece tecrübe edinmek. Meraktan yapıcam.Yazılım oturduğu ve üstünde ki şöförün aracın gücüne alıştığı ve güce doyduğu zaman yakıt %15 civarı azalıyor. Hararet konusunda artıracak bir şey yapılmıyor ve eğer hararet yükselirse başka bir sorun vardır her sorunu da yazılıma bağlamamak lazım.
Ama sırf yazılım attın diye hararet bir anda 90 dan 100e çıkmaz. Zaten hararet müşürü de bu yüzden var.
Parça kırma , arızalanma durumu şu şekilde olur.
Eğer stock bir araca Stage 2 stage 3 ve daha ağır bir yazılım atılırsa araba motor kırar. Bu normaldir. Stock araç soft yazılım ise ülkemize girerken kısılmış motorların daha da performans vermesi için yapılması gerek bir şey bence.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bu dediğim stock motor stage 3 yazılım anca mahalle aralarında yapılan yazılım ile olur başka açıklaması yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Alıntıyı görüntüle
Bu Gls 350d için yapılan yazılım performansı
Sence 42 hp 3 4 km/h için mi?
Birisi 1.8 birisi 3.5 motor biliyorum. Fakat çoğu soft yazılım 25-40hp arası veriyor. Ve eğer gerçekten biraz yürütmek istiyorum dersen yapılabilir.
Aracın işi hız değil zaten. Hepsini geçtim sanırım hızlanmak için vites de yetmeyecek araca. 5 vites araç 4000 de kesiciye giriyor.Yapılır bence ya ama riskleri olduğunu duymuştum. Aracın kapasitesini pek zorlamamak gerekiyor
iyi bilen bir yere yaptırdığında adamlar zaten o marka modele birçok defa yazılım atmış oluyor, merak ettiğin her şeyi sorarsın onlara kafana yatmazsa yaptırmazsınAracın işi hız değil zaten. Hepsini geçtim sanırım hızlanmak için vites de yetmeyecek araca. 5 vites araç 4000 de kesiciye giriyor.