Üniversiteye Giden / Gitmiş Olanlar Birkaç Sorum Var.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Reaksiyon skoru
18,229
Birkaç sorum olacak.
* WiFi var mı? (Herkesin kullanabileceği.)
* Hangi bölümün hangi dersleri var?
* Ortam liseden daha mı iyi?
* Haftada kaç gün okula gidiyoruz?
* Pansiyon / Yurt durumu nasıl oluyor?

Üniversite birinci sene bildiğin lise 5 gibi bolum dersleri cok az. Zaten dersleri sen seciyosun 2. Seneden itibaren.

Cogu okulda wifi var.

Liseden kat kat daha iyi.

Haftada 2 gun bile gidebilirsin ders programini sen yapiyosun cunku( zorunlu derslerin gunu sanş biraz tutturmak icin)

Wifi yurtlarda leş (yurtta hiç kalmadım kalan arkadaşlarımın söylemesi)
Ortam liseden kat ve kat daha iyi.
Haftada kaç gün okul olacağı senin ders programına bağlı.
Öğrenci apartlarında kalmayı tercih et misafir giriş çıkışı yasak olmayan.

1- Wifi en basiti. Evet var. Mesela bizim 1000 mbps. Üniden üniye değişir.

2- 1. Sınıfta inkılap, Türk dili gibi dersler ortak. Herkeste var.

3- Ortam efsane. Liseden çoğunlukla daha iyi. Kendi kimliğini burada buluyorsun. Özgürlüğü hissediyorsun.

4- Bölümden bölüme değişir. 5 günde gidersin 3 günde.

5- Bu da şehirden şehire değişiyor. Eğer İstanbuldaysan sıkıntı ama Ankara'da isen sıkıntı fazla olmuyor.

Birkaç sorum olacak.
Wifi her okulda olur ve genellikle
2. Sorun bölüme göre değişiyor ben veteriner fakültesi bitirdim anatomiden cerrahiye kadar dersler gördüm.
3. Kesinlikle lise ortamı daha samimi unide gerçek arkadaşlık lisedeki gibi bulamazsın. Ders notun olduğu kadar arkadasssin genel olarak. Ortam var samimiyet yok.
4. Bölüme ve uniye göre değişiyor
5. O da aynı şekilde değişiyor. Kiminin yemeği iyi kiminin kötü kyklar fena değil maddiyat bakımından.

Birkaç sorum olacak.
Söylediğin her şey yerine göre değişir, hiç birine kesin cevap verilemez. Sadece wifi konusunda çok yüksek ihtimalle olur diye düşünüyorum.

WiFi olabiliyor ama sıkıntılı.
2 yıllık veya 4 yıllık ne okursan oku ilk senen lise 5 olucaktır.
Dersler hakkında öğrenci işlerine sorabilirsin.
Ortam okuduğun liseye göre değişir ama daha iyi.

3- Ortam efsane. Liseden çoğunlukla daha iyi. Kendi kimliğini burada buluyorsun. Özgürlüğü hissediyorsun.

5- Bu da şehirden şehire değişiyor. Eğer İstanbuldaysan sıkıntı ama Ankara'da isen sıkıntı fazla olmuyor.
Hangi üniversiteye gidiyorsun hocam?

Birkaç sorum olacak.
1- Evet var. Hem yurtta hem okulda WİFİ oluyor. Ben özel yurtta kaldım internet hızı 100 mbps idi. Okulda bakmadım ama orası da iyiydi.
2- Ortak dersler hariç bölümüne özel dersler oluyor ayrıca.
3- Kesinlikle! Özellikle o çocuksu ortam artık olmuyor genelde herkes daha olgun olduğu için ortamların kalitesi de artıyor.
4- Üniversiteden üniversiteye değişir ben 5 gün gidiyordum.
5- KYK veya özel yurtta kalabilirsin. Özel biraz daha rahat oluyor. Eve çıkacaksan da arkadaşlarını iyi seç.

Birkaç sorum olacak.
-Wifi vardı,
-Her bölümün dersleri farklıdır. O yüzden bunu cevaplamayacağım.
-Ortam sana bağlı. Güzel bir ortam kurarsan liseden iyi olur. Lisede ortamın iyiyse ve sen üniversitede iyi bir ortama dahil olmazsan haliyle kötü olur.
-Ben hem çalışıp, hem okuyup hem de ortamlardan geri kalmak istemediğim için birinden birine daha az önem vermem gerekti. O da okul. 4 sene hiç gitmedim. Sadece sınavlara girdim. Daha sonra 2 sene full gidip mezun oldum(evet 4 senelik bölümden 6 yılda mezun olmuşum gibi gözükebilir ama aslında 2 yılda mezun oldum).
-1 sene özel yurtta kaldım, sonra eve çıktım o yüzden o konu hakkında bir bilgim yok.

-Wifi vardı,
-Her bölümün dersleri farklıdır. O yüzden bunu cevaplamayacağım.
-Ortam sana bağlı. Güzel bir ortam kurarsan liseden iyi olur. Lisede ortamın iyiyse ve sen üniversitede iyi bir ortama dahil olmazsan haliyle kötü olur.
-Ben hem çalışıp, hem okuyup hem de ortamlardan geri kalmak istemediğim için birinden birine daha az önem vermem gerekti. O da okul. 4 sene hiç gitmedim. Sadece sınavlara girdim. Daha sonra 2 sene full gidip mezun oldum(evet 4 senelik bölümden 6 yılda mezun olmuşum gibi gözükebilir ama aslında 2 yılda mezun oldum).
-1 sene özel yurtta kaldım, sonra eve çıktım o yüzden o konu hakkında bir bilgim yok.
Özel yurt fiyatları ne kadar bilgin var mı?

hangi üni o

Geri