Mining nasıl yapılır?

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
5,333
Selamlar gitar almak istiyorum ama artan kur fiyatları sebebiyle alamıyorum.
Miningin ne olduğu bilmiyor gibi bir şeyim tek bildiğim ekran kartımla yaptığım ve elektrik faturasını çok etkilediği.
Normalde gram yapmak istemiyordum ekran kartımı temiz bir şekilde satıp yurt dışından rtx bir karta geçiş yapmak istiyordum ama dolar arttığı için o hayalimde olmadı.
Ekran kartım Inno3D GTX 1660 Super 6 GB
Ne kadar kazanırım ne kadar elektrik faturasına yansır?
Nasıl alacağım bu parayı
0 bilgili birine anlatır gibi anlatırsanız sevinirim.

Miningin ne olduğu bilmiyor gibi bir şeyim tek bildiğim ekran kartımla yaptığım ve elektrik faturasını çok etkilediği.
Normalde gram yapmak istemiyordum ekran kartımı temiz bir şekilde satıp yurt dışından rtx bir karta geçiş yapmak istiyordum ama dolar arttığı için o hayalimde olmadı.
Nasıl alacağım bu parayı
1. Adım: ilk önce bir borsa hesabı açacaksınız. (Bİnance öneririm bu konuda en iyi ve yaygın borsadır kendisi ve en güveniliri)
2. Adım: Bir miner indirmeniz gerekiyor yani madencilik programı, kartınız Nvidia olduğu için PhoneixMiner öneririm.
3. Adım: Bir havuza ihtiyacınız var yani kazdığınız Ethereum'u oraya göndermelisiniz, size tavsiyem Binance Pool'u kullanmanız yani 10 dakika bile mining yapsanız onu size gece ödüyor ve tek kartla yapacağınız için en iyi seçim o olur. (Ben onu kullanıyorum mesela)
4. Adım: İndirdiğiniz madencilik programı içerisindeki genelde bu isimle oluyor "start_eth" gibisinden bir dosya olur gerçi indirdiğiniz madencilik programına göre değişiklik gösterir, Youtube'a indirdiğiniz madencilik programının düzenlemelerini aratırsanız karşınıza çıkar. Oradan kendi cüzdan adresinizi vesaire giriyorsunuz
5. Adım: Yani son adım burada da düzenleme yaptığınız dosyaya çift tıklayıp başlatıyorsunuz.
Gelelim masraflara ve karlara; Elektrik faturasına ayda maksimum monitör de dahil 100 lira kadar bir etkisi olur 7/24 açık kalırsa, kar olarak ise tam emin olmamakla birlikte ayda 600-700 civarı getirisi olur ve elektriği çıkarsak geriye 600 TL kar kalıyor.

1. Adım: ilk önce bir borsa hesabı açacaksınız. (Bİnance öneririm bu konuda en iyi ve yaygın borsadır kendisi ve en güveniliri)
2. Adım: Bir miner indirmeniz gerekiyor yani madencilik programı, kartınız Nvidia olduğu için PhoneixMiner öneririm.
3. Adım: Bir havuza ihtiyacınız var yani kazdığınız Ethereum'u oraya göndermelisiniz, size tavsiyem Binance Pool'u kullanmanız yani 10 dakika bile mining yapsanız onu size gece ödüyor ve tek kartla yapacağınız için en iyi seçim o olur. (Ben onu kullanıyorum mesela)
4. Adım: İndirdiğiniz madencilik programı içerisindeki genelde bu isimle oluyor "start_eth" gibisinden bir dosya olur gerçi indirdiğiniz madencilik programına göre değişiklik gösterir, Youtube'a indirdiğiniz madencilik programının düzenlemelerini aratırsanız karşınıza çıkar. Oradan kendi cüzdan adresinizi vesaire giriyorsunuz
5. Adım: Yani son adım burada da düzenleme yaptığınız dosyaya çift tıklayıp başlatıyorsunuz.
Gelelim masraflara ve karlara; Elektrik faturasına ayda maksimum monitör de dahil 100 lira kadar bir etkisi olur 7/24 açık kalırsa, kar olarak ise tam emin olmamakla birlikte ayda 600-700 civarı getirisi olur ve elektriği çıkarsak geriye 600 TL kar kalıyor.
Eline sağlık, güzel özetlemişsin.
Lakin 31MH/S veren bir kartın 600 liradan daha fazla kazandıracağına eminim.

Eline sağlık, güzel özetlemişsin.
Lakin 31MH/S veren bir kartın 600 liradan daha fazla kazandıracağına eminim.
Teşekkürler hocam, bende 1660s yok ben 5500 xt 8 gb le kazıyorum o da ondan 4-5 MH fazla verir dedim aşağı yukarı bir tahminde bulundum ve bende en az olacak şekilde söyleyeyim dedim fazla gelirse iyi aşağı gelirse sürpriz olmasın diye.

Elektrik faturasına çok zararı yok. 30 gün boyunca hiç kapatmadan kullansan 100 TL gibi bir rakam bile artmaz diye düşünüyorum.

Nasıl alacağım bu parayı
En başta bende çok heveslendim ama 18 yaşının üstünde olman lazım binance için

60 mh ile kazım yapıyorum aylık kazancım 1200 ile 1500 arası senin kazancın 600-700 olur
Bende 60 mhs ile kazım yapıyorum günlük 48-55 tl arası kazıyorum. Havuzdan havuza kazanç değişiklik gösteriyor.

günlük kazancın dolar cinsinden kaç ve bilgisayarını kullanıyor musun mining yaparken ?
Günde 3 4 saat kullanıyorum genelde, 2mhs falan etkisi oluyor.
Günlük kazanç 3.18-3.45 dolar arasında oynuyor.

Günde 3 4 saat kullanıyorum genelde, 2mhs falan etkisi oluyor.
Günlük kazanç 3.18-3.45 dolar arasında oynuyor.
ethermine dan şüphelenmeye başladım diğer pooların şuanki 60 mh a verdiği günlük kazanc 4 dolar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu arada elektriğe senin nasıl bir etkisi oluyor ekran kartı kaç watt çalışıyor

Geri