Metro Exodus Benzeri Oyunlar

c3nk

80+
Reaksiyon skoru
27
--konu oyunla alakalı spoiler içeriyor--

Arkadaşlar an itibariyle Metro Exodus oyununu bitirdim.
Oynayanlar biliyordur, içim şu an buruk, yakın bir dostumdan ayrılmış gibi hissediyorum. Özellikle son bölümde Artyom'un Anna ile ilgili gördüğü hayaller, albay Miller'ın kendi ilacını oğlum deyip Artyom'a verip ölmesi vs.. çok etkileyiciydi. İlk defa bu tarzda bir oyun oynadım ve beni gerçekten etkiledi, normalde en iyi dram filmi bile umrumda olmaz.
Bir tane de iyi son varmış, teslim olanları bırakmadığım için oyun bize kötü sonu layık gördü. Ancak müzikleri olsun, trendeki sahneler olsun tek söyleyebileceğim adamlar yapmış, oyun değil başka bir seviye, gerçekten insanı etkiliyor.

Benzeri oyun önerileriniz var mıdır? Bunun üzerine wolfenstein the new order oynamayı denedim ancak bununla hiç alakası yok, şakır şakır bin kişiyi vuruyorsun. Metro'nun o gerçek vuruş hissini, sana değer her merminin ciddi hasar bırakmasını, mermileri ve filtreleri idareli kullanmak zorunda oluşunu çok sevdim. Yeri geliyor mermi gitmesin diye gizli gizli hareket ediyorsun, yeri geliyor silahını temizleyip ilk yardım hazırlıyorsun, açık haritada kafana göre rota çizebiliyorsun. Tren sahnelerinde kimin yanına gitsen muhabbet etmesi, trenin arkasında bir sigara yakıp laflamak, bir şeyler içip müzik dinlemek vs. çok iyi ayrıntılar. Oyun değil, bir deneyim adeta.

Metro'nun önceki oyunlarını oynasam nasıl olur sizce? Sistemim biraz yüksek seviye, eski-basit grafikli oyunlar yerine biraz daha güncel, grafikleri kaliteli oyunlar oynamak istiyorum.

Battlefield hiç oynamadım, steam'dan battlefield bundle almamı önerir misiniz? 183 liraya 1-4-5. oyunlar var. 2042 çok pahalı olmasa almak isterdim ama indirim bekleyeceğim.

Rdr2, cyberpunk önermeyin ikisi de mevcut, daha sonra oynamayı planlıyorum.

BF serisi Gamepass'te var diye biliyorum. 30 TL ye 1 3 4 5
BfV ikinci yıl sürümü var.

• Beğen
Reaksiyonlar: c3nk
Battlefield hikaye anlamında aşırı kötü önermem. Fps-hikaye olarak wolfenstein baş yapıt olarak geçiyor onu sevmediğine göre sadece hikaye değil açık dünya da arıyorsun demekki. Oyun yapısı olarak Tomb raider önerebilirim. Hikayenin vuruculuğu olarak titanfall 2 cidden yaşayan npc arıyorsan- fallout. Karakterlere bağlanma açısından beyond two souls-detroit gibi oyunlara bakabilirsin. Hepsinin birarada olduğu oyun aklıma gelmedi nedense metro cidden o konuda iyi. Mad maxi çok fazla kişi iyi bulmasa da ona da bakabilirsin. Bu arada metronun ilk 2 oyununu kesinlikle oyna hikaye bağlantısı çok olmasa bile artyomun hikayesine bayılacağını düşünüyorum. Dediğim tüm oyunlar iyi grafikli denilebilecek oyunlar ondan gözüne kötü geleceğini sanmam

• Beğen
Stalker serisi.
Metro’nun ilk iki oyunu.
Chernobylite

• Beğen
Bioshock the collection gayet iyidir hikayesi 3 oyun remastered halde 19.80₺ al direkt kaçırma. Bugün son gün. Metronun ilk 2 oyununu da oyna mutlaka hikayeleri çok iyidir.

• Beğen
--konu oyunla alakalı spoiler içeriyor--

Arkadaşlar an itibariyle Metro Exodus oyununu bitirdim.
Oynayanlar biliyordur, içim şu an buruk, yakın bir dostumdan ayrılmış gibi hissediyorum. Özellikle son bölümde Artyom'un Anna ile ilgili gördüğü hayaller, albay Miller'ın kendi ilacını oğlum deyip Artyom'a verip ölmesi vs.. çok etkileyiciydi. İlk defa bu tarzda bir oyun oynadım ve beni gerçekten etkiledi, normalde en iyi dram filmi bile umrumda olmaz.
Bir tane de iyi son varmış, teslim olanları bırakmadığım için oyun bize kötü sonu layık gördü. Ancak müzikleri olsun, trendeki sahneler olsun tek söyleyebileceğim adamlar yapmış, oyun değil başka bir seviye, gerçekten insanı etkiliyor.

Benzeri oyun önerileriniz var mıdır? Bunun üzerine wolfenstein the new order oynamayı denedim ancak bununla hiç alakası yok, şakır şakır bin kişiyi vuruyorsun. Metro'nun o gerçek vuruş hissini, sana değer her merminin ciddi hasar bırakmasını, mermileri ve filtreleri idareli kullanmak zorunda oluşunu çok sevdim. Yeri geliyor mermi gitmesin diye gizli gizli hareket ediyorsun, yeri geliyor silahını temizleyip ilk yardım hazırlıyorsun, açık haritada kafana göre rota çizebiliyorsun. Tren sahnelerinde kimin yanına gitsen muhabbet etmesi, trenin arkasında bir sigara yakıp laflamak, bir şeyler içip müzik dinlemek vs. çok iyi ayrıntılar. Oyun değil, bir deneyim adeta.

Metro'nun önceki oyunlarını oynasam nasıl olur sizce? Sistemim biraz yüksek seviye, eski-basit grafikli oyunlar yerine biraz daha güncel, grafikleri kaliteli oyunlar oynamak istiyorum.

Battlefield hiç oynamadım, steam'dan battlefield bundle almamı önerir misiniz? 183 liraya 1-4-5. oyunlar var. 2042 çok pahalı olmasa almak isterdim ama indirim bekleyeceğim.

Rdr2, cyberpunk önermeyin ikisi de mevcut, daha sonra oynamayı planlıyorum.
Bende yeni bitirdim oyun bayağı iyi ilk 2 oyununu oynamanı tavsiye ederim

• Beğen
Teşekkür ediyorum arkadaşlar hepinize,

Metro'nun ilk 2 oyununu satın alıyorum, DLC leri de satın alacağım.
Gamepass üyeliği alıyorum, oradan fallout, battlefield oyunlarını oynarım.
Bioshock the collection fiyat olarak iyi ama çok eski oyuna benziyor, pek hoşuma gitmedi.
Stalker 2 sağlam bir oyuna benziyor, gamepassa gelecekmiş oradan bakarım buna.
Chernobylite iyiymiş, steamdan satın alacağım.
Wolfenstein hikayesi olduğu belli ama 1 saatte bütün metro oyununda vurduğumdan daha fazla kişiyi vurmak garip geldi, belki sonradan eğlenceli gelebilir.

Dlc lerinide oynamanı tavsiye ederim. Benim ilk oynadığım oyundu metro 2033 o günden beri metro hastasıyım hikaye atmosfer kısaca efsane bir oyun.

• Beğen
Arkadaşlar wolfenstein hakkındaki sözlerimi geri alıyorum. Silah atışı biraz farklı, patır patır 50 kişiyi vuruyorsun 2 dakikada. Ancak bu oyunda da bir hikaye varmış, yine metro gibi başka bir dram hikayesine benziyor. Naziler dünyayı ele geçirmiş falan, değişik bir oyun yapmışlar, eğlenceliye benziyor. :D

Metro dlc leri alacağım ama şöyle bir durum var. Standart paketi 36 liraya almıştım galiba, standart + 2 doc oyunun olduğu gold paket şu an 28 lira. Hem boşa fazla para vermiş oldum, hem de 2 defa ödüyorum, 28 yerine 64 vermiş olacağım, içimden gelmiyor pek. Ama oyun 64 değil 164 de hak ediyor benim gözümde.

Usta Rust sarar benzer bi atmosfer bi tık daha zeki insanlara karşı

• Beğen
Resmen konuyu kendim açmış gibi hissettim metro redux 2033 bitti
metro last light redux bitti
şimdi metro exodus gold paketini satın aldım onu oynuyorum. hiç hikayeli oyun tarzım yoktur ama metronun ortamı kasveti beni bitirdi.
zamanında singularity oynamıştım o da çok iyiydi onu da mutlaka oyna.

• Beğen
O kadar kaliteli değil ancak The Long Dark öneririm.

• Beğen
Geri