Komunizm hakkında ne düşünüyorsunuz?

Omnissiah

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
732
Bana kalırsa komunizm başta hatalı bir yönetim biçimidir zira emek diyen komunizm en başta emek vererek başarılı olmuş kişilerin emeğini görmezden gelir ve insanları sefalette eşitler. Ayrıca komunist idoloji parlementoyu siyasi partileri burjuva partisi olarak gördüğünden tek bir parti ve yönetici vardır ve bu yönetici genellikle hayatı boyunca bu yönetimi sürdürüp tek adam diktasına evrilir. Örnek en meşhurlardan biri Mao Zedong yönetimidir. Komunist yönetimler tek adam diktası oluşturmakla kalmaz ayrıca her türlü eleştirinin bastırılıp insanların şen şusun halk düşmanısın karşı devrimcisin ayrıldığı bir baskı ve açlık dönemini getirmiştir. Yani nerede bir komunist parti iktidara geldiyse(silah zoruyla) o ülkede büyük bir kıtlık başlamış fakat bu kıtlıktan hiç bir şekilde parti yöneticileri etkilenmeyip lüks içinde yaşamışlardır. Kuzey kore mesela bugün sert bir aile diktasıyla yönetiliyor ise bu komunizmin içindeki tekçi anlayışın sonucudur.

Bana kalırsa komunizm başta hatalı bir yönetim biçimidir zira emek diyen komunizm en başta emek vererek başarılı olmuş kişilerin emeğini görmezden gelir ve insanları sefalette eşitler. Ayrıca komunist idoloji parlementoyu siyasi partileri burjuva partisi olarak gördüğünden tek bir parti ve yönetici vardır ve bu yönetici genellikle hayatı boyunca bu yönetimi sürdürüp tek adam diktasına evrilir. Örnek en meşhurlardan biri Mao Zedong yönetimidir. Komunist yönetimler tek adam diktası oluşturmakla kalmaz ayrıca her türlü eleştirinin bastırılıp insanların şen şusun halk düşmanısın karşı devrimcisin ayrıldığı bir baskı ve açlık dönemini getirmiştir. Yani nerede bir komunist parti iktidara geldiyse(silah zoruyla) o ülkede büyük bir kıtlık başlamış fakat bu kıtlıktan hiç bir şekilde parti yöneticileri etkilenmeyip lüks içinde yaşamışlardır. Kuzey kore mesela bugün sert bir aile diktasıyla yönetiliyor ise bu komunizmin içindeki tekçi anlayışın sonucudur.
@Besim Tibuk

Özgürlük(!) sloganlarıyla insanların beynini yıkayıp "Dünya gısganıyor yeeenim" cümlesini herkese yutturan, diktatörlük kurmanıza yarayan, İnsanları özgürlüklerinden mahrum eden, işe yaramaz ve masallarla dolu olan sistem.

Yazdıkça aklıma yeni şeyler geliyor..

İnsanların özgürlüğünü kısıtlayan, diğer görüşlere izin vermeyen, eleştiriye dahi tahammül edemeyen, diktatörlüğü yasallaştıran bir sistem

Komunizm aslında farklı bir şey dğeildir sosyalizm'in radikalleşmiş halidir.
Aslında emeğe önem vardı iyi işler yapanlar hakettiği yeri alıyordu ücret konusunda evet.
Sosyalizm en güzel tarafı eğitime çok önem vermesidir.
Diyecğeim ise sosyalizm ile kapitalizm ortası ideal fikirlerdir.

Amacı iyi kullanım şekli kötü olan bir ideolojidir

Ne düşünüyorsunuzdan ziyade ne anlatmak ve dikte etmek istiyorum daha uygun bir başlık olurmuş. Sorun olarak gördüğün şeyleri alternatif yaklaşımlar ile inceleyip iyisini kötüsünü yazabilirsin bu durumda sağlıklı bir tartışma temellerini atabilirsin ve bir şeyi incelerken peşin yargılarından ziyade objektif yaklaşımlarla nasıl sorunlarını anlatıyorsan bilinen iyi taraflarını da anlatabilmelisin. Saygılarımla, iyi akşamlar gapitalist amerigan elcisi seni (!).

Aslında toplumu mükemmel bir düzeye ulaştıracak gibi görünen fakat sonu açlık ve sefillikle biten, kendi içinde baskıcı bir ideoloji.
bkz: 1991 de rus halkının açlıktan ölmemek için marketleri yağmalıyor oluşu

Aslında topluma mükemmel bir düzey getirecek gibi görünen fakat sonu açlık ve sefillikle biten, kendi içinde baskıcı bir ideoloji.
bkz: 1991 de rus halkının açlıktan ölmemek için marketleri yağmalıyor oluşu
en beteri bence great leap forward

14 yaşında ideoloji ararken havalı olmak için seçenlerin savunduğu ideolojidir. Dıştan bakınca güzel gibi gözükür ama aslında diktatörlüğün yasal halidir.

14 yaşında ideoloji ararken havalı olmak için seçenlerin savunduğu ideolojidir. Dıştan bakınca güzel gibi gözükür ama aslında diktatörlüğün yasal halidir.
Hibrid bir sistem Kurulabilir. Mesela Elektrik ve Suyun bedava olması alınabilr 1 2 şey daha alınır onun Dısında Kapital gidilir.
Başka secenek çok yok gibi Kapitalizm Yada Kominizm ( ?? ) Dışında

Geri