OCCT power crash hatası alıyorum

Eminertekin

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,563
1645823053551.png

Güç kaynağın yetmiyor yada anakartın besleyemiyor gibi duruyor.

Prime 95 ile işlemciyi stress testine sok.

Eğer orada bilgisayar kapanıyorsa bilgisayarın gerçekten gücünğ besleyemiyor.

OCCT Power testi durduğuna göre sıkıntı PSU'da görünür genellikle.

işlemci testi yaptığımda da aynı sıkıntı oluyor

İşlemci testi işlemciyi zorlamaz bile, Prime95 veya AIDA64 FPU testinde o zaman direkt tökezlemesi lazım sistemin.

İşlemci testi gibi düşük zorlama yapan bir testte bile crash veriyorsa anakartın VRM beslemelerinde problem olabilir, anakart modeli nedir?

İşlemci testi işlemciyi zorlamaz bile, Prime95 veya AIDA64 FPU testinde o zaman direkt tökezlemesi lazım sistemin.

İşlemci testi gibi düşük zorlama yapan bir testte bile crash veriyorsa anakartın VRM beslemelerinde problem olabilir, anakart modeli nedir?
asus h61m rev.20

asus h61m rev.20

Baktım, VRM'ler tahmin ettiğim gibi pek iyi değil. İşlemci çok güç çekiyor ise VRM'ler yetersiz kalmış olabilir.

Bu bir MOSFET veya bobin arızası kaynaklı da olabilir, dediğim gibi işlemci testi zorlamaz işlemciyi o kadar. Blender ile daha fazla yük bindirirsin o derece.

AIDA64 veya Prime95 ile test yapmış mıydın hiç?

Baktım, VRM'ler tahmin ettiğim gibi pek iyi değil. İşlemci çok güç çekiyor ise VRM'ler yetersiz kalmış olabilir.

Bu bir MOSFET veya bobin arızası kaynaklı da olabilir, dediğim gibi işlemci testi zorlamaz işlemciyi o kadar. Blender ile daha fazla yük bindirirsin o derece.

işlemci i5 2500k muhtemelen çok güçten dolayı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

prime 95 yaptım sorun çıkarmadı ısınmadıda 64dereceleri geçmiyor

işlemci i5 2500k muhtemelen çok güçten dolayı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

prime 95 yaptım sorun çıkarmadı ısınmadıda 64dereceleri geçmiyor

Prime95'te 64 derece olan işlemci OCCT'de mi crash veriyor cidden? Prime95 Small FFTs yaptın değil mi?

OCCT sürümüne baktım, eski sürümlerden, güncelleyip tekrar dene OCCT'yi.

Prime95'te 64 derece olan işlemci OCCT'de mi crash veriyor cidden? Prime95 Small FFTs yaptın değil mi?

OCCT sürümüne baktım, eski sürümlerden, güncelleyip tekrar dene OCCT'yi.
stok soğutucu kullanmıyorum o yüzden mi sizce bu kadar ısınmaması?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,738
Üyeler
188,984
Son üye
Ahmey
Geri