Eminertekin
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,563
işlemci için yaptığımdada oluyor şuan ana sistemimde değilimGüç kaynağın yetmiyor yada anakartın besleyemiyor gibi duruyor.
güç kaynağım (bu sistemdeki) Fsp Hydro 500w yemiceni sanmıyorumGüç kaynağın yetmiyor yada anakartın besleyemiyor gibi duruyor.
tamamdırPrime 95 ile işlemciyi stress testine sok.
Eğer orada bilgisayar kapanıyorsa bilgisayarın gerçekten gücünğ besleyemiyor.
işlemci testi yaptığımdada aynı sıkıntı oluyorOCCT Power testi durduğuna göre sıkıntı PSU'da görünür genellikle.
işlemci testi yaptığımda da aynı sıkıntı oluyor
asus h61m rev.20İşlemci testi işlemciyi zorlamaz bile, Prime95 veya AIDA64 FPU testinde o zaman direkt tökezlemesi lazım sistemin.
İşlemci testi gibi düşük zorlama yapan bir testte bile crash veriyorsa anakartın VRM beslemelerinde problem olabilir, anakart modeli nedir?
asus h61m rev.20
işlemci i5 2500k muhtemelen çok güçten dolayıBaktım, VRM'ler tahmin ettiğim gibi pek iyi değil. İşlemci çok güç çekiyor ise VRM'ler yetersiz kalmış olabilir.
Bu bir MOSFET veya bobin arızası kaynaklı da olabilir, dediğim gibi işlemci testi zorlamaz işlemciyi o kadar. Blender ile daha fazla yük bindirirsin o derece.
AIDA64 veya Prime95 ile test yapmış mıydın hiç?
prime 95 yaptım sorun çıkarmadı ısınmadıda 64dereceleri geçmiyorBaktım, VRM'ler tahmin ettiğim gibi pek iyi değil. İşlemci çok güç çekiyor ise VRM'ler yetersiz kalmış olabilir.
Bu bir MOSFET veya bobin arızası kaynaklı da olabilir, dediğim gibi işlemci testi zorlamaz işlemciyi o kadar. Blender ile daha fazla yük bindirirsin o derece.
AIDA64 veya Prime95 ile test yapmış mıydın hiç?
işlemci i5 2500k muhtemelen çok güçten dolayı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
prime 95 yaptım sorun çıkarmadı ısınmadıda 64dereceleri geçmiyor
stok soğutucu kullanmıyorum o yüzden mi sizce bu kadar ısınmaması?Prime95'te 64 derece olan işlemci OCCT'de mi crash veriyor cidden? Prime95 Small FFTs yaptın değil mi?
OCCT sürümüne baktım, eski sürümlerden, güncelleyip tekrar dene OCCT'yi.