Cs:Go Fps sabitleme hakkında

Ahmet İ.

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,544
Başlatma seçeneklerimde -Freq 144 komutu etkin, monitörüm 144hz olduğu için.
Fakat oyunda Üçlü Arabelleklemeyi açmadığım vakit Fps 144'e sabitlenmiyor, direkt iki katına ve fazlasına çıkıyor.

Uzun zamandır Üçlü Arabellekleme açık vaziyette kullanıyordum.
Ama bu ayarın gecikmeyi arttırabileceğini duydum, sonra bi kapatıp deneyeyim dedim ayarı ve bu dediğim oldu.

Bu ayarı hem devre dışı kullanıp, hem de Fps'yi nasıl 144'e sabitleyebilirim?

Nvidia ekran kartı kullanıyorsanız Nvidia denetim masasında böyle bir ayar var.

Fakat oyunda Üçlü Arabelleklemeyi açmadığım vakit Fps 144'e sabitlenmiyor, direkt iki katına ve fazlasına çıkıyor.

Ama bu ayarın gecikmeyi arttırabileceğini duydum, sonra bi kapatıp deneyeyim dedim ayarı ve bu dediğim oldu.

CS:GO gibi bir oyunda neden FPS kısıtlamaya çalışıyorsunuz ve kısıtlasanız bile bu değer neden 200 değil de 144?
Neden 144 yerine 200 falan koy dediğimi sorarsan sebebi, oyunu 144FPS'e sabitlersen arada bi 130-135'lere kadar anlık olarak düşüp geri çıkabilir. Bu da oyunda takılıyormuş gibi bir his veriyor. O yüzden 144Hz'nin tam performansını almak için istediğiniz değerin birazcık daha üstüne çıkartın kısıtlamayı.

FPS Sabitleme komutu : fps_max <değer>

CS GO gibi bir oyunda FPS kısıtlamayı önermem. fps_max <165> yapın en azından. takılmalar oluşmaz diye tahmin ediyorum.

CS:GO gibi bir oyunda neden FPS kısıtlamaya çalışıyorsunuz ve kısıtlasanız bile bu değer neden 200 değil de 144?
Neden 144 yerine 200 falan koy dediğimi sorarsan sebebi, oyunu 144FPS'e sabitlersen arada bi 130-135'lere kadar anlık olarak düşüp geri çıkabilir. Bu da oyunda takılıyormuş gibi bir his veriyor. O yüzden 144Hz'nin tam performansını almak için istediğiniz değerin birazcık daha üstüne çıkartın kısıtlamayı.

FPS Sabitleme komutu : fps_max <değer>
Konsola yazılan bu kod her seferinde girilmeli mi peki?
Ben her oyunu açtığımda bu kod ile uğraşmak istemiyorum çünkü hocam.

Yani tam olarak bu üçlü ara bellekleme devre dışı mı bırakılmalı?
Yoksa aktif mi olmalı? Devre dışı olduğunda sistem FPS olarak daha fazla alıyor fakat daha fazla güç harcıyor.

Yoksa aktif mi olmalı? Devre dışı olduğunda sistem FPS olarak daha fazla alıyor fakat daha fazla güç harcıyor.
steam/csgo/özellikler/başlatma seçenekleri kısmına fps_max **** yazarsan hep girip yazmana gerek kalmaz diye biliyorum hocam

Üçlü arabellekleme = Kapalı
FPS Kısıtlayıcı = Ortalama 180-200'de kalsa yeterli.

1646075545466.png

Launch Options (Başlatma seçenekleri) kısmına bunu yazarak halledebilirsin.

Üçlü arabellekleme = Kapalı
FPS Kısıtlayıcı = Ortalama 180-200'de kalsa yeterli.

Alıntıyı görüntüle

Launch Options (Başlatma seçenekleri) kısmına bunu yazarak halledebilirsin.
Tamam hocam, bu +fps_max 200 dediğiniz ayarı 150-160 arası olarak ayarlayıp başlatma seçeneklerine yazacağım.
Fakat şu an yazılı olan -freq144 komutunu silmeli miyim?

Tamam hocam, bu +fps_max 200 dediğiniz ayarı 150-160 arası olarak ayarlayıp başlatma seçeneklerine yazacağım.
Fakat şu an yazılı olan -freq144 komutunu silmeli miyim?
HAYIR -freq144 boşluk bırak devamına fps_max 160 artık neyse onu yaz
yani -freq144 fps_max 160 böyle yap ama yanlış olmasın bu çalışmazsa bide fps_max başına + koy +fps_max 160

freq144 ne işe yarıyor hocam zaten windows üzerinden 144hz ayarlı değil mi

freq144 ne işe yarıyor hocam zaten windows üzerinden 144hz ayarlı değil mi
Windows üzerinden 120 hz ayarlı hocam, 144hz 'de ekran kartı fan açıyor boşta maalesef. Fan profli yapmaya da üşendim açıkçası.

fps neden sabitliyorsunuz fps sabitlemeyi önermiyorum e diceksin benim monitörüm 144 üstüne ne gerek var diceksin fazla fps aldığında monitörde input lag değeri az çıkıyor ve sağa sola dönüşlerde ağır dönme hissinden ziyade daha hızlı dönme hissiyatını yaşayabilirsin. 4 ms ile 8 ms arasındaki fark bellli oluyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,425
Üyeler
186,485
Son üye
chainfoot
Geri