Çözüldü✓ 30.000 TL Oyuncu Si̇stem Öneri̇si̇ - Yardim

Anıl34

80+
Reaksiyon skoru
32
Merhaba arkadaşlar şuan laptop kullanıyorum artık beklentimi karşılamamaya başladı. Şuan masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum. Klavye mouse oyuncu koltuğu hepsini alacağım. Oyun için topluyorum oynadığım oyunlar genellikle rocket league, lol, valorant, cs , vb oyunlar. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
Bu oyunları 11000 TLLik kasada oynatır. boşuna bu kadar para vermeyin.

Merhaba arkadaşlar şuan laptop kullanıyorum artık beklentimi karşılamamaya başladı. Sizce laptop mu daha avantajlı yoksa masaüstümü? Şuan masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum. Klavye mouse oyuncu koltuğu hepsini alacağım. Oyun için topluyorum oynadığım oyunlar genellikle rocket league, lol, valorant, cs , vb oyunlar. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Hocam yanlis anlamayin tabi butc meselesi ama 20k alacağiniz bir pc sizi 7-8 sene goturur hatta daha fazla. O yuzden bu kdr vermeye gerek yok. Hatta 15klık bile goturur

Merhaba arkadaşlar şuan laptop kullanıyorum artık beklentimi karşılamamaya başladı. Sizce laptop mu daha avantajlı yoksa masaüstümü? Şuan masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum. Klavye mouse oyuncu koltuğu hepsini alacağım. Oyun için topluyorum oynadığım oyunlar genellikle rocket league, lol, valorant, cs , vb oyunlar. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
bunun gibi oyunlar için 40000 fazla mesela rtx 3060 çok çok yeterlidir ama çok ileriye dönük alcam diyorsanız 3070/3070ti sistem alabilirsiniz

"Laptop mu ? Masaüstü Sistem mi ?" Sorusu tamamen karşı tarafın ihtiyaç prensibine göre değişir. Okul/İş hayatın için kullanıyorsan, çok sık seyehat eden biri isen vb. Tabii ki laptop. Ama eğer ev kullanıcısıyım PC'i ordan oraya taşımama gerek yok diyorsan şahsi fikrim elbette Masaüstü Sistem. Neden diye soracak olursanız; 20.000 TL'e aldığınız bir laptop ile 20.000 TL'e topladığınız PC Kasasında birçok özelik farkı oluyor. Kasa daha iyi ozelliklerde toplanıyor. (Monitor ve ekipmanlari dahil etmiyorum) Ayrica iyi bir hava sirkülasyonu olan kasa ile sogutma performansı sayesinde masaüstü sistem daha performansli çalışacaktır. Çünkü her laptop illa ki ısınacaktır. Ayrıca laptopta kullandim eskiden. Masaüstü sistemi yükseltmek veyahut özelleştirmek çok daha kolay. Görsel zevk olarakta kişiden kişiye göre değişir ancak görsel ambiyans açısından da beni cezbediyor Masaüstü sistem. Yani diyeceğim şu ki 20.000 tl ye aldığınız Pc Kasasi özellikleri 20.000 tl lik laptoptan daha yüksek olur + daha serin çalışır (Monitor ve ekipmanlari dahil etmiyorum)

Siz daha iyi bilirsiniz uzağım bu konulara deli gibi oyun oynuyorum internetim fiber onun için siz önerin hep birlikte bakalım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Masaüstü hevesım vardı cocukluktan verı laptop kullanıyorum büyük ekrana hasretim masaüstü toplayalım evet cok haklısın.
"Laptop mu ? Masaüstü Sistem mi ?" Sorusu tamamen karşı tarafın ihtiyaç prensibine göre değişir. Okul/İş hayatın için kullanıyorsan, çok sık seyehat eden biri isen vb. Tabii ki laptop. Ama eğer ev kullanıcısıyım PC'i ordan oraya taşımama gerek yok diyorsan şahsi fikrim elbette Masaüstü Sistem. Neden diye soracak olursanız; 20.000 TL'e aldığınız bir laptop ile 20.000 TL'e topladığınız PC Kasasında birçok özelik farkı oluyor. Kasa daha iyi ozelliklerde toplanıyor. (Monitor ve ekipmanlari dahil etmiyorum) Ayrica iyi bir hava sirkülasyonu olan kasa ile sogutma performansı sayesinde masaüstü sistem daha performansli çalışacaktır. Çünkü her laptop illa ki ısınacaktır. Ayrıca laptopta kullandim eskiden. Masaüstü sistemi yükseltmek veyahut özelleştirmek çok daha kolay. Görsel zevk olarakta kişiden kişiye göre değişir ancak görsel ambiyans açısından da beni cezbediyor Masaüstü sistem. Yani diyeceğim şu ki 20.000 TL ye aldığınız Pc Kasasi özellikleri 20.000 TL lik laptoptan daha yüksek olur + daha serin çalışır (Monitor ve ekipmanlari dahil etmiyorum)

Siz daha iyi bilirsiniz uzağım bu konulara deli gibi oyun oynuyorum internetim fiber onun için siz önerin hep birlikte bakalım
Bana söyleyin. En güzel grafikli ne oynamak istiyorsunuz. Ona göre kasaya bütçe ayıralım. Zaten 10K Çevre birimlerine gider. 2 monitör + oyuncu koltuğu klavye mouse felan derken.

Bana söyleyin. En güzel grafikli ne oynamak istiyorsunuz. Ona göre kasaya bütçe ayıralım. Zaten 10K Çevre birimlerine gider. 2 monitör + oyuncu koltuğu klavye mouse felan derken.
Yeni çıkacak gta yı kaldırsın mesela onun gibi bir sistem istiyorumki ileridede kullanayım. monitörüde 360 hz almak istiyorum gereklimi emin değilim siz daha iyi bilirsiniz.

Yeni çıkacak gta yı kaldırsın mesela onun gibi bir sistem istiyorumki ileridede kullanayım. monitörüde 360 hz almak istiyorum gereklimi emin değilim siz daha iyi bilirsiniz.
240 HZ yeter bence. çoğu oyunda 360 üstü göremezsiniz optimizasyondan dolayı.
Kasaya 18000 civarı bütçe ayırabilirsiniz.
Laptoo almak isterseniz 30000 tl gibi bir bütçe ayırmanız gerekir.

2K gaming düşünürseniz işler değişir. kasaya en az 23-24K ayırmanız gerekir.

240 HZ yeter bence. çoğu oyunda 360 üstü göremezsiniz optimizasyondan dolayı.
Kasaya 18000 civarı bütçe ayırabilirsiniz.
Laptoo almak isterseniz 30000 TL gibi bir bütçe ayırmanız gerekir.

2K gaming düşünürseniz işler değişir. kasaya en az 23-24K ayırmanız gerekir.
Nasıl daha iyi olacaksa oyun deneyimim o şekilde olsun hocam 1 kere alıyoruz sonuçta hazır bütçemi ayarlamışken alayım diyorum sıkıntı olmaz benim açımdan

Nasıl daha iyi olacaksa oyun deneyimim o şekilde olsun hocam 1 kere alıyoruz sonuçta hazır bütçemi ayarlamışken alayım diyorum sıkıntı olmaz benim açımdan
@f0ze Reis sen yüksek bütçelerde çok daha güzel sistemler diziyorsun. Sen yardımcı olsan daha iyi olur.

O zaman önce çevre birimlerini alın. Klavye mouse koltuk felan, sonra kasayı kalan paraya göre dizelim.

Geri