Yardım Ryzen 5 3600 Yüksek Ghz ve Isınma Sorunu

AlpEfe

80+
Reaksiyon skoru
159
Şuan Ryzen 3600 kullanıyorum ve normalde 3.6 Ghz de çalışması lazım ama görev yöneticisinde 3.9 3.8 hatta bazen 4 e kadar çıkıyor baya ısınıyor bunun nedeni ne olabilir

Turbo boost özelliği o hocam. BIOS'tan CPB kapatın. Yani Core Performance Boost'u. Oyunda daha iyi performans almak için işlemcinin kendi kendine yaptığı şey o.

Onu otomatik yapıyor ve ısıyı dert etmeye gerek yok, çünkü ısı değerleri uygun olduğu zaman otomatik değer yükseltimi gerçekleşir ve yükseltme sonrası ısınma gerçekleşiyor ise yükseltilen değerler düşürülür. Bir problem yok.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.Ben BIOS'a girince kaydedemiyorum BIOS u sıfırlama durumunda kalıyorum peki bunun çözümünü biliyormusunuz

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.Ben BIOS'a girince kaydedemiyorum BIOS u sıfırlama durumunda kalıyorum peki bunun çözümünü biliyormusunuz
Yüksek ihtimal bir bug mevcut, BIOS güncellemelerinizi kontrol edin.

BIOS güncellememi anakartımın sitesi üzerindenmi bakacağım?

Onu otomatik yapıyor ve ısıyı dert etmeye gerek yok, çünkü ısı değerleri uygun olduğu zaman otomatik değer yükseltimi gerçekleşir ve yükseltme sonrası ısınma gerçekleşiyor ise yükseltilen değerler düşürülür. Bir problem yok.
Peki boşta gezerken 50 veya 60 derece olması normalmi

Şuan Ryzen 3600 kullanıyorum ve normalde 3.6 Ghz de çalışması lazım ama görev yöneticisinde 3.9 3.8 hatta bazen 4 e kadar çıkıyor baya ısınıyor bunun nedeni ne olabilir
!!! KONU BAŞLIĞINI DÜZENLEMENİZ LAZIM!!!

Sent from my LDN-L01 using Tapatalk

Arkadaşlar, konu başlıklarını bu şekilde açmayın diye üstüne bastıkları halde neden hala bu şekilde başlıklar açıyorsunuz? Şuraya "Ryzen 5 3600 Yüksek Ghz ve Isınma Sorunu" yazmak çok mu zor?

Bunun nedeni şudur : bios dan boost yapmışsındır yada sen deilde toplattıgın pcci yada internet sitesinden gelmeden önce olmuş olabilir bi zararı yoktur sisteme sadece uzun ömürlü değilde 3 sene yerine 2 sene kullanırsın ömrü eskir biraz bi nevi overclock yapmış işine yaradıysa beğenirmisin lütfen

UV rehberiyle UV yapmanı öneririm coreboostu filan kapatmana gerek yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,282
Üyeler
183,814
Son üye
YKPHLVN
Geri