Yardım Ryzen 5 5500 turbo GHZ değerine çıkamıyor ve fazla voltaj çekiyor

WOYAC

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
188
Merhabalar sistemimde Ryzen 5 5500 Asus b450m-k II rx6650xt var uzun süredir kullanıyorum fakat hiç dikkatimi çekmemişti bios güncellemesini uzun zamandır yapmamıştım şimdi yapınca farkettim ve burada konu açmak istedim biostan sadece D.O.C.P ayarı açık ve internetten bulduğum fotoğraflardaki gibi bir ayar normalde değil Asus optimalde fakat ryzen master hwinfo64 hwmonitör uygulamalarından veya biostan baktığımda işlemcim olması gereken temel frekansta değilde (yani 3.6 Ghz) 3.8 Ghz de çalışıyor ve 1.5 Voltaj gözüküyor (bu nasıl voltaj bende bilmiyorum) tekrar biosa girip ayarı Asus optimalden normal moda çektiğimde biosta her şey olması gerektiği gibi temel frekans değeri 3.6 Ghz gözüküyor ve 1.3 Voltaj değerinde fakat bu seferde Windows'a girmiyor donuyor Ben bu olayı bilgisayarı bozmadan nasıl çözebilirim.

Sistemi sıfır almıştım hala garantisi var garantiye verebilirim ama en az 1-2 hafta süreceğinden kendim çözebilir miyim diye buraya konu açmak istedim. Eğer yapamazsam mecbur aldığım yeri arayacağım

Biosa gir ve oc profillerini autoya çek. Pboyu aç cpu configuration yerinden. Garantilik bi durum yok ortada. Pbo açık olduğunda ihtiyaca göre frekans ve voltaj kullanır.

Biosa gir ve oc profillerini autoya çek. Pboyu aç cpu configuration yerinden. Garantilik bi durum yok ortada. Pbo açık olduğunda ihtiyaca göre frekans ve voltaj kullanır.
beni yanlış anlamayın ama bios ayarları hakkında pek bilgim yok müsaitseniz konuya internetten neleri değiştireceğime ait bir video veya fotoğraf ekleyebilirmisiniz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tamamdır dediklerinizi yaptım ama yine dediğim olay oluyor açılırken burada donuyor

Ekler

• 17175778075046202010160984874506.jpg
    17175778075046202010160984874506.jpg
    1.1 MB · Hit: 47
Son düzenleme:
nerden bakıyorsun GHz lere?

Geri