Fhd Ya Da 2k Moni̇tor Tavsi̇yesi̇

hi im tue

80+
Reaksiyon skoru
23
Selamlar, mat 144 hz bir monitor arıyorum bütçem max 3 bin tl. Yardımcı olabilir misiniz? Mat olması önemli parlak ekran gözümü çok yoruyor

Yani, monitör alıp onun parlaklığını kıssanız aynı şeye denk gelmiyor mu ben mi yanlış biliyorum?

Yani, monitör alıp onun parlaklığını kıssanız aynı şeye denk gelmiyor mu ben mi yanlış biliyorum?
Hocam göz doktorum mat yansımasız ekrandan başka ekranlara bakmamı yasakladı, galiba mat ekranın üzerinde bir film tabakası var tam hakim değilim ama

Parlaklığını kısarsın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mat ekran koruyucu alırsın faydası olmaz mı? mat ekranlı monitör varmıdır ki

Hocam direk monitor olarak var mı bende bilmiyorum ama örneğin monster'larda mat ekran diye yazıyor ama içeriği nasıl bi fikrim yok konuyu o sebeple açmıştım

Anladığım kadarıyla, ya Anti Glare monitör ya da TN panel almanız lazım.
Bu monitörde var(mış)
Bildiğim kadarıyla TN panel pek önerilmiyor ama bu anti glare dediğiniz şey yansıma önleyici mi oluyor?

Son düzenleme:
Hocam direk monitor olarak var mı bende bilmiyorum ama örneğin monster'larda mat ekran diye yazıyor ama içeriği nasıl bi fikrim yok konuyu o sebeple açmıştım

Bildiğim kadarıyla TN panel pek önerilmiyor ama bu anti glare dediğiniz şey yansıma önleyici mi oluyor?
Evet. Bir yerde okudum tam emin değilim.
TN panel görüntü bakımından önerilmiyor çok. parlaklık ve kontrast değerleri kötü genellikle.

@DerratiX Sadece TN panel olmuyor mat monitörler.
Öncelikle parlak ekranlardan başlayalım. Parlak ekranlarda ekranın üzerinde gelen ışık direkt olarak geçirilir. Bir polarizer sayesinde rahatça geçen ışık ekrandaki renklerin daha canlı, keskin ve parlak gözükmesini sağlar. Siyah daha doğru gözükür. Ancak ışığı direk geçirdiği için çok fazla parlama yapar. Örneğin aydınlık bir ortamda ekrandaki yazılardan çok kendinizi görebilirsiniz. Bu nedenle ofis gibi sürekli aydınlatılan ortamlarda kullanımı zordur. Her yerde çalışmanıza izin vermez.

Mat ekran biraz daha esnektir bu konularda. Ekranın üzerinde bulunan kaplama dışarıdan gelen ışığı kırar. Dezavantaj olarak ışığın dağılmasıyla ekrandaki yazılar daha iyi okunsa da, kontrast düşüyor. Siyah renk biraz daha griye çalıyor. Ancak dediğimiz gibi ekranda yansıma oluşmayacağından dolayı her ortamda kolay okunur ve rahatlıkla her yerde kullanılabilir.

Doktorun yasakladıysa monitörü görerek alman daha mantıklı değil mi?
Şöyle ki burdan aldığım öneriler doğrultusunda teknoloji mağazalarına gitmeyi düşünüyorum. Doktorumun tavsiyesi üzerine bu ekranlara yönelmiştim ve monster almıştım. Ekran mat ips'di ve aşırı memnundum gözüm hiç yorulmuyordu ve saatlerce pc başında durabiliyordum. Bir kere tecrübe edindiğim için diğerleride aynı olur diye düşünüyorum.

Kardeş mat yansımasız film olmayan monitör yok zaten rahat ol. Sadece apple ürünlerinde ve cep telefonlarında glossy ekran var. O yüzden kaliteli bir fhd al yeter.
Asus vg249Q 2800 TL kendim de kullanıyorum gözümü hiç rahatsız etmedi bu güne kadar.
Lg 24gn650-b 2770 TL de güzeldir 1ms gtg fps oyunları oynuyorsan. Masan derin değilse lg alma derim ayakları büyük.

Kardeş mat yansımasız film olmayan monitör yok zaten rahat ol. Sadece apple ürünlerinde ve cep telefonlarında glossy ekran var. O yüzden kaliteli bir fhd al yeter.
Asus vg249Q 2800 TL kendim de kullanıyorum gözümü hiç rahatsız etmedi bu güne kadar.
Lg 24gn650-b 2770 TL de güzeldir 1ms gtg fps oyunları oynuyorsan. Masan derin değilse lg alma derim ayakları büyük.
Nasıl yok bazı monitorler tabiri caizse güneş gibi parlıyor. Hele ki aydınlık bir ortamda ekrandan daha çok kendimi görüyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,289
Üyeler
190,722
Son üye
Mehmet yılmaz akçiçek
Geri