Ben Türk müyüm, değil miyim?

Ben Rizeliyim. Bu konu kafamı kurcalar durur. Bazı kişiler Rize'ye hiç türk gönderilmediğinden bahseder. Türk olma ihtimalim çok mu düşük. Büyükbabam ve onun annesi babası ve gelen tüm önceki nesiller çoğunlukla mavi sonra da yeşil gözlüydüler. Hiç kahve göz olmamış fakat büyükbabam kahverengi gözlüyle evlenince bu saltanat sonra ermiş. Bir de bizde tabutla gömüyorlarmış önceden hatta devam da ediyor.
Başkanımda Rizeli değil mi? 😱

Göz rengini yazmışsın Atatürk’ün göz rengide mavi. Karadenizde çok mübadele göçmeni var diye biliyorum bu arada onlarda türk zaten.
Benim Büyükbaba yani baba tarafım, dedem evlenene kadar renkli gözlüydü. Ben açık kahve ve kömür karası saçlara sahibim. Mübadele olması düşük çünkü soyağacında en eski kayıtlarda bile Rize'deyiz.

Büyükbaba desen bile türksün

Kimse Türk değil en fazla %10 Türk olabiliriz herhalde.
Biz asimle olmuş bir toplumuz, araştırabilirsiniz.
Ama önemli olan kalpte ne varsa o dur.
Bende trabzonluyum ağasardan çepni türkü olarak geçiyoruz.
Üstelik sarı saçlı mavi gözlüyüm. benim ailede var genellikle anne tarafında fakat büyük dedemin babası da öyleymiş galiba.
konu tartışmaya açıktır çok kabaca anlattım.

Ne farkeder ki? Öyle hissediyorsan, mutluysan gerisi teferruat.

Ben Rizeliyim. Bu konu kafamı kurcalar durur. Bazı kişiler Rize'ye hiç türk gönderilmediğinden bahseder. Türk olma ihtimalim çok mu düşük. Büyükbabam ve onun annesi babası ve gelen tüm önceki nesiller çoğunlukla mavi sonra da yeşil gözlüydüler. Hiç kahve göz olmamış fakat büyükbabam kahverengi gözlüyle evlenince bu saltanat sonra ermiş. Bir de bizde tabutla gömüyorlarmış önceden hatta devam da ediyor.
olmasan daha iyi zaten değilsen istersen değişelim afrika ülkeleri bile tamam

Türkiye türkleri tam türk degil ki zaten pek takilacak birsey değil bence zamaninda avrupa hun devleti kafkas tarafina göçmüş diye biliyorum

Geri