1000 MBpslik internetim var fakat bilgisayarda sadece 100 ünü kullanabiliyorum

Kablonun üstünde yazar küçük yazıyla. Cat5tir büyük ihtimalle Cat6 kablo siparişi ver

Kablon düz Cat 5 ise 1 GBPS desteklemez. Kaliteli bir Cat 6 kablo alman gerek.

Arkadaşlar selam. Başlıkta da dediğim gibi Superonline ın 1000 MBPS lik internetini kullanıyorum. İnterneti dün bağladılar Wifi 6 teknolojisi ile telefondan 700-800 download hızlarına ulaşabiliyorum gerçekten harika fakat bilgisayarsa 90 ı geçmiyor. Anakartım kötü olduğu için olabilir mi? Veya kullandığım kablo vs. desteklemiyor?
Anakartında gigabit Ethernet olmayabilir, o yüzden öyle hız alıyor olabilirsin.

Veya Ethernet kablosu gigabit çalışabilecek durumda değildir.

Kısaca sorun Gigabit Ethernet standardı yerine 100Mbps standartında internet alıyor olman, anakart veya kablo kaynaklı olabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kablon düz Cat 5 ise 1 GBPS desteklemez. Kaliteli bir Cat 6 kablo alman gerek.
Kablo kısa ise destekleyebilir. Ya kablo standartı, kalitesi kötüdür ya da kabloda gigabit kullanmayı engelleyen ufak bir hasar vardır o yüzden hız düşüyordur tahminimce.

Kısaca sorun Gigabit Ethernet standardı yerine 100Mbps standartında internet alıyor olman, anakart veya kablo kaynaklı olabilir.

Kablo kısa ise destekleyebilir. Ya kablo standartı, kalitesi kötüdür ya da kabloda gigabit kullanmayı engelleyen ufak bir hasar vardır o yüzden hız düşüyordur tahminimce.
Piyasadaki çoğu kablo alüminyum katkılı ondan oluyor.

ayarlarına gir bunu yap
2.png
yapmadıysan

Piyasadaki çoğu kablo alüminyum katkılı ondan oluyor.

Yani Cat6 kablo mu almam gerek?

Ugreen Cat6 kablo aldım bugün geldi sorun çözüldü arkadaşlar.
1655471006329.png

Geri