İmam Hatiplilere karşı ön yargılı mısınız?

Ön yargılı mısınız?

• Evet

• Hayır

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.
Yüksek puan alanlar zaten güzel okullara gidiyor. Ülke de diyelim ki 1000 tane fen lisesi var bunun kaç tanesi doludur. Puan düşürüp fen lisesi açılıcaksa anlamı ne fen lisesinin. Genel de düşük puanlı kişiler gidiyor imam hatibe, kaldırılsa ülkede okuyan kişi olmaz. Ayrıca çok yüksek puanlı imam hatip liseleri var ve çoğu okuldan daha iyi eğitim veriliyor, daha iyi sonuçlar alınıyor.
Her şehirde yalnızca 2 tane fen lisesi olacak yalnızca çalışan eğitimli kişiler girebilecek kalan okullar ise meslek veya başka türlere çevrilir. Meslek lisesinden doğru eğitim ile işçi elde edersin, anadolu lisesinden ise idari işlerde çalışacak memur elde edersin ,fen liseleri ise ülkeyi yönetecek kültürlü eğitimli aydın kişileri yetiştirir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Nüfus miktarını ve okul sayısını bu sisteme uygun ayarlarsın, ülke yavaş yavaş kalkınır.

Son düzenleme:
Bugün dershaneye başladım. Sınıfta 2 tane imam hatipte okuyan çocuk vardı. İkisininde dersleri falan çok iyi fakat sınıftaki diğer çocuklar, çocuklarla dalga geçiyor. Örneğin hoca bugün hangi mesleği yapacaklarını sordu. Arkadan iki çocuk "Hocam zaten onlar imam hatipte okuyor. Anca hoca oluyorlar." dedi ve bütün sınıf güldü. Çocuklara çok üzüldüm. Çocuklarla teneffüste konuştuğumda onların İmam Hatip'e gitmek istemediklerini fakat hem aile zoru hemde Fen lisesini 10-20 puanla kaçırdıkları için İmam Hatipe gittiklerini söylediler. Benim merak ettiğim sizde de böyle bir ön yargı var mı?
orta okul ve liseyi imam hatipte okudum hiç bir eksisini görmedim artısı gördüm şimdiye kadar

İmam hatip diye bir lise türüne gerek yok; gerçi fen lisesi, anadolu lisesi ayrımı da çok net değil. Hepsinden sayısal, sözel alanlara gidebiliyorsun. Müfredat ve dersler standartlaşsa daha mantıklı olur. İmam hatiplerin daha iyi şartlara sahip olduğu da aşikar, üniversite gibi imam hatip liseleri var. Siyasi amaçla kullanılmasalar daha faydalı olabilirdi ama yine de gereksiz olurdu.

Her şehirde yalnızca 2 tane fen lisesi olacak yalnızca çalışan eğitimli kişiler girebilecek kalan okullar ise meslek veya başka türlere çevrilir. Meslek lisesinden doğru eğitim ile işçi elde edersin, anadolu lisesinden ise idari işlerde çalışacak memur elde edersin ,fen liseleri ise ülkeyi yönetecek kültürlü eğitimli aydın kişileri yetiştirir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Nüfus miktarını ve okul sayısını bu sisteme uygun ayarlarsın, ülke yavaş yavaş kalkınır.
Peki İslam'ı, Kur'an'ı veya Peygamberimizin hayatını öğrenmek isteyen çocuk ne yapacak. Diğer liselerden çok düzgün insanlar mı çıkıyor sanıyorsun. Ülke de bir sürü imam hatip mezunu eminim ki senden benden çok daha zeki dürüst eğitimli kişiler var. Ön yargını kırmanı öneririm.

Peki İslam'ı, Kur'an'ı veya Peygamberimizin hayatını öğrenmek isteyen çocuk ne yapacak. Diğer liselerden çok düzgün insanlar mı çıkıyor sanıyorsun. Ülke de bir sürü imam hatip mezunu eminim ki senden benden çok daha zeki dürüst eğitimli kişiler var. Ön yargını kırmanı öneririm.
Camilerde bir sürü kurs var yazılsın öğrensin onları kapatacağım demedim ki birde isterse okullardaki din dersine girebilir bir sürü seçenek var.

Camilerde bir sürü kurs var yazılsın öğrensin onları kapatacağım demedim ki birde isterse okullardaki din dersine girebilir bir sürü seçenek var.
Gereksiz dediğiniz için ben kapatılması gerektiğini düşünüyorsunuz sanmıştım. Normal okullar da ayrıntılı bir şekilde öğretilmiyor.

B
Bugün dershaneye başladım. Sınıfta 2 tane imam hatipte okuyan çocuk vardı. İkisininde dersleri falan çok iyi fakat sınıftaki diğer çocuklar, çocuklarla dalga geçiyor. Örneğin hoca bugün hangi mesleği yapacaklarını sordu. Arkadan iki çocuk "Hocam zaten onlar imam hatipte okuyor. Anca hoca oluyorlar." dedi ve bütün sınıf güldü. Çocuklara çok üzüldüm. Çocuklarla teneffüste konuştuğumda onların İmam Hatip'e gitmek istemediklerini fakat hem aile zoru hemde Fen lisesini 10-20 puanla kaçırdıkları için İmam Hatipe gittiklerini söylediler. Benim merak ettiğim sizde de böyle bir ön yargı var mı?
Ben hem İmam Hatip te hemde onun yurdunda kalan biri olarak soyliyim yurda, farklı okuldan gelenlerde vardı,obp ile alan ihl den gelenler,ama genel olarak bizim okul vardı ve arkadaş ortamı çok samimiydi gerçekten çok iyiydi serseri adam yoktu öyle sağda solda haserelik yapan, bazılarınada serseri desekte hepsi hakkını savunan kocayurekli iyi insanlardi ama şöyle eksik bı yani var din çok zorlama öğretiliyor yurtta disiplin icerisinde(disiplin derken din disiplini) yaşamak sıkıntı namaza kalk su bu insan kılmak istese kılar ztn zorlayınca daha daha daha kacasim geliyordu ama haftasonlari fln baya gevsekken kurallar gidip kendim kiliyordum insana dini düzgünce öğretmek yerine zorlayarak öğrenince olmuyor işte ama anlamıyorlar bı tane hoca vardı ben kılmak istemeyen adam söylesin kilmasin sıkıntı yok diyordu yurda gelincede herkesi zorluyordu bı arada sabah namazına gelmedim diye hoca kızdı durum böyle , ortam iyi ama zorlama çok fazla var.

evet din okulda öğrenilmez heleki türkiyede hayır imkanı yok yada varda çok az be.

Geri