Çözüldü✓ XFX Merc RX 6600 XT aşırı ısınma sorunu

AshenOne

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
189
Merhaba arkadaşlar. Sistemimde XFX MERC RX 6600 XT ekran kartı bulunuyor. Dün hiç bir sorun yoktu ama bugün örnek veriyorum herhangi bir oyuna girdiğimde sıcaklık 1 dakikadan daha kısa sürede 95 derecelere kadar çıkıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Dün bios güncellemesi yaptım ondan kaynaklanıyor olabilir mi?

Şimdiden herkese çok teşekkür ederim, iyi forumlar.

Onun performance ve quality modlari olmasi lazim. belki quality mode aciktir. ekran kartinin ustunde onun bir tusu olmali hatirladigim kadariyla. belki o sifirlanmistir. biostanda ayarlanabiliyordu o cunku.

birde baktigin sey hotspot sicakligi olabilir.

Onun performance ve quality modlari olmasi lazim. belki quality mode aciktir. ekran kartinin ustunde onun bir tusu olmali hatirladigim kadariyla. belki o sifirlanmistir. biostanda ayarlanabiliyordu o cunku.

birde baktigin sey hotspot sicakligi olabilir.
Yok hocam normal sıcaklığı onu kontrol ettim. Evet ekran kartının üzerinde bi tuş var basmalı değil çekmeli, küçük siyah bir şey. Onu mu kullanmalıyım,eğer onu kullanacaksam açıkken mi kapalıyken mi kullanmalıyım? Bu arada anakart MSİ hocam.

Yok hocam normal sıcaklığı onu kontrol ettim. Evet ekran kartının üzerinde bi tuş var basmalı değil çekmeli, küçük siyah bir şey. Onu mu kullanmalıyım?
evet onun suanda quality modda olabilir. performance moda cek saginda solunda bir seyler yazar. sonra bilgisayari yeniden baslatip dene.

Yok hocam normal sıcaklığı onu kontrol ettim. Evet ekran kartının üzerinde bi tuş var basmalı değil çekmeli, küçük siyah bir şey. Onu mu kullanmalıyım,eğer onu kullanacaksam açıkken mi kapalıyken mi kullanmalıyım? Bu arada anakart MSİ hocam.
Kapalıyken kullanmalısın.

Da onun hiçbir şekilde o kadar ısınmaması gerekiyor. Fanlarını kontrol eder misin düzgün çalışıyor mu?

Kapalıyken kullanmalısın.
Teşekkür ederim deniyorum şimdi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Da onun hiçbir şekilde o kadar ısınmaması gerekiyor. Fanlarını kontrol eder misin düzgün çalışıyor mu?
Evet çalışıyor ben de şaşırdım. Kasanın havalandırması da iyi durumda.

evet onun suanda quality modda olabilir. performance moda cek saginda solunda bir seyler yazar. sonra bilgisayari yeniden baslatip dene.
Şuan denedim ama düzelmedi. Daha oyunun menüsünde bile sıcaklık yükseliyor. Dün oyun oynarken bile sıcaklık o kadar düşüktü ki fanlar çalışmıyordu. Ayrıca ekran kartından cızırtı sesi geliyor arada bir. Dün bu da yoktu.

Teşekkür ederim deniyorum şimdi.

Evet çalışıyor ben de şaşırdım. Kasanın havalandırması da iyi durumda.

Şuan denedim ama düzelmedi. Daha oyunun menüsünde bile sıcaklık yükseliyor. Dün oyun oynarken bile sıcaklık o kadar düşüktü ki fanlar çalışmıyordu. Ayrıca ekran kartından cızırtı sesi geliyor arada bir. Dün bu da yoktu.
Fanlar kac devirde calisiyor ve ekran karti kac watt cekiyor bakar misin?

Fanlar 1800 RPM ve güç tüketimi 145W şuan. Bi de oyunda ki FPS limitini düşürünce cızırtı sesi gidiyor.
coilwhine o ya. sorun cikartmaz o. fan hizi %kac peki? watt tuketimi normalmis. RPM'de normal gorunuyor kendi kartima gore ama max devrini bilmiyorum.

coilwhine o ya. sorun cikartmaz o. fan hizi %kac peki? watt tuketimi normalmis. RPM'de normal gorunuyor kendi kartima gore ama max devrini bilmiyorum
O cızırtı sesi de sonradan başladı bir çözümü yok değil mi bunun? % de olarak göremedim ama tahmini %30-40 olmalı.

Peki sıcaklığa hangi program üzerinden bakıyorsun?
MSI Afterburner üzerinden bakıyorum hocam.

O cızırtı sesi de sonradan başladı bir çözümü yok değil mi bunun? % de olarak göremedim ama tahmini %30-40 olmalı.

MSI Afterburner üzerinden bakıyorum hocam.
Acaba termal pedlerinde felanmı sorun var ya. Merc taş gibi karttır aslında ısınmaz pekte garantiye gönderme şansın varsa gönder içini açarsan Garanti dışı kalabilir çünkü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,300
Üyeler
184,918
Son üye
MikeWill
Geri