KYK yurtlarına %100'e yakın zam yapıldı

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
61,537
Şu an resmi haberin gelmesini beklliyorum, haber gelirse konuya eklerim ancak KYK'da kalan arkadaşlarıma sordum hepsi zam gelmiş dediler.

Maaşlara zam yapılır yapılmaz olmadı bu iş.

1. Tip KYK 275'ten 500'e doğru fırlamış.
6. Tiplerde 450'den 800'e doğru fırlamış.

1.tip ile 6.tip arasında ne tür farklılıklar var?
1. Tipler eski yurtlar oluyor. 10 - 20 yıllık. Odalar 6, 7, 8 hatta 10 kişilik oluyor. Duş ve lavabo katlarda ortak oluyor. Tabii buna göre de ücreti düşüyor. Zamlardan önce 275 liraydı aylık. KYK'da yemek desteği de var aylık 700 küsür lira. 1. tipler bayağı ucuz oluyor ancak konfor bakımından kötü.

6. tipler konfor bakımından daha rahat, mevcut hükümetin yaptığı yeni yurtlar. Duş ve lavabo içeride oluyor. Odalar 2, 3 ve 4 kişilik oluyor. 1. tiplerde yataklar ranza şeklinde iken 6. tipte baza şeklinde. Fiyat olarak da 450 liraydı zamlardan önce.

Arkadaşlarımdan bir çoğu KYK yurtlarında kalıyor. 1. tipte kalanların hiçbiri memnun değil. 6. tipte kalanların hepsi memnun.

Asgeri ücret zam gelince bunlar otomatik zam gelmiş.

Keşke sadece kyk yurtlarına gelmekle kalsa şimdi her şeye zam gelicek :/ asgari ücret 4k iken 2bin tane ekmek alabiliyorsak şimdi 5k iken 1900 tane alabilicez belki de. Durum hiç bir şrkilde iyiye gitmiyor. Bunu düzeltmenin yolu da zam değildi.

Keşke sadece kyk yurtlarına gelmekle kalsa şimdi her şeye zam gelicek :/ asgari ücret 4k iken 2bin tane ekmek alabiliyorsak şimdi 5k iken 1900 tane alabilicez belki de. Durum hiç bir şrkilde iyiye gitmiyor. Bunu düzeltmenin yolu da zam değildi.
1 aya kalmaz fiyat etiketleri uçacak

KYK 800 TL burs 850 TL ,Depozito 473 TL .Tek umudum bursun eylul ayında zamlı sekilde elime ulaşması.

Enflasyon düşerse asgari ücret düşecek mi ?

Şaşırtıcı bir zam değil, yemek yardımı yurt ücretinin çok üstündeydi.

Enflasyon düşerse asgari ücret düşecek mi ?
Enflasyon fiyatların artış hızını temsil eder. Enflasyon düştüğünde fiyatların artış hızı düşecek, fiyatlar yükselmeye devam edecek.

Şaşırtıcı bir zam değil, yemek yardımı yurt ücretinin çok üstündeydi.

Enflasyon fiyatların artış hızını temsil eder. Enflasyon düştüğünde fiyatların artış hızı düşecek, fiyatlar yükselmeye devam edecek.
Fiyatların düşmesi için ne yapılmalı ?

Geri