Mezuna Bırakmak Mantıklı Mı?

Reaksiyon skoru
26
İyi günler dilerim.
Bu sene sınava pek çalışmadım.
-TYT : 321.000 puan/592.000 sıralama
(TYT EK YERLEŞTİRME : 342.000 puan/442.000 sıralama)
-AYT SAYISAL : 234.000 puan/652.000 sıralama
-AYT EŞİT AĞIRLIK : 237.000 puan/1.042.000 sıralama

Sizce 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup, DGS ile 4 yıllık mühendisliğe mi çıkartmalıyım?
Yoksa yeniden mezuna bırakıp yeniden mi hazırlanmalıyım ?

Ekler

• IMG_20220724_131041.jpg
    IMG_20220724_131041.jpg
    243.1 KB · Hit: 153
Hocam 2 yıldan 4e geçmek düşünüldüğü kadar basit olmuyor diye biliyorum. Eğer gerçekten çalışacaksanız 1 sene mezuna bırakmak mantıklı yok seneyede aynısını yaparsanız hiç 1 seneniz gitmesin 2 yıllığa girin.

İyi günler dilerim.
Bu sene sınava pek çalışmadım.
-TYT : 321.000 puan/592.000 sıralama
(TYT EK YERLEŞTİRME : 342.000 puan/442.000 sıralama)
-AYT SAYISAL : 234.000 puan/652.000 sıralama
-AYT EŞİT AĞIRLIK : 237.000 puan/1.042.000 sıralama

Sizce 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup, DGS ile 4 yıllık mühendisliğe mi çıkartmalıyım?
Yoksa yeniden mezuna bırakıp yeniden mi hazırlanmalıyım ?
Üniversiteden mezun olalı çok uzun zaman oldu fakat halen duyduğum bir şey var
DSG ümidi ile üniversite bölümü seçenlerin hiçbirşey yapmadan 2 yıllık bölümünü bitirip mezun olduğu
DSG Diyip 2 yıllık bölüm seçenlerin %90'ı DSG'yede çalışmıyor
Dediğim gibi sen farklı olabilirsin vs. vs. ama genel durum bu şekilde

Bi arkadaşım DGS umuduyla 2 yıllık bölüm yazdı şuan 4 yıl daha okuyamam diyor. Biz ne desek boş her şey sende bitiyor mesela masa başında oturup saatlerce ders çalışır mısın veya arkadaşların kanka gel dışarı çıkalım dediğinde yok ya ders çalışıyorum diyebilir misin ona göre düşün taşın kararını kendin ver

Hocam 2 yıldan 4e geçmek düşünüldüğü kadar basit olmuyor diye biliyorum. Eğer gerçekten çalışacaksanız 1 sene mezuna bırakmak mantıklı yok seneyede aynısını yaparsanız hiç 1 seneniz gitmesin 2 yıllığa girin.
Türkiyede 2 sene üniversite okumakta boş sene demek 2 sene gitmesindense 1 sene gitsin.

Türkiyede 2 sene üniversite okumakta boş sene demek 2 sene gitmesindense 1 sene gitsin.
Önümüzdeki sene de ne olucağı belli değil aslında. Valla çok zor karar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bi arkadaşım DGS umuduyla 2 yıllık bölüm yazdı şuan 4 yıl daha okuyamam diyor. Biz ne desek boş her şey sende bitiyor mesela masa başında oturup saatlerce ders çalışır mısın veya arkadaşların kanka gel dışarı çıkalım dediğinde yok ya ders çalışıyorum diyebilir misin ona göre düşün taşın kararını kendin ver
DGS sınavı Bilgi ağırlıklı bir sınav mı ?

Mezuna kalmak kötü bir şey değil, çok kötü bir şey.

türkçe ve matematik sınavı
bilgisayar sektöründen ilerleyeceğim diyorsan bu sektörde üniversite diğerleri kadar önemli değil sonuç olarak 2yıllık ya da 4 yıllık üni bitirdikten sonra kendini geliştirememişsen her türlü vakit kaybı olur ve açıkta kalırsın 2 yıllıktan da kendini geliştirip güzel yerlerde iş bulabilirsin ama çok çalışman lazım

Dgs'ye girip 4 yıllığa geçmek gibi bir düşüncen varsa eğer bence 1 yıl daha hazırlan adam akıllı 4 yıllık bölüme git. Neden diye soracak olursan ben sakarya üniversitesinde 4 yıllık bölüm okurken arkadaşım pamukkale üniversitesinden 2 yıllık bölümden dgs ile geçiş yapmıştı mühendislik bölümüne. Ama ders saydırmaya kalktıgında sadece belli dersleri saydırabildi (edebiyat vs.) pandemi olmasaydı 4 yıl okuyacaktı neden çünkü saymadılar derslerini. O yüzden dgs dediğin şey o kadar kolay değil birincisi bu ikincisi de her üniversite ders saymıyor dikkat etmeni öneririm. Varsa sorun alabılırım yeni mezun oldum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,484
Üyeler
186,496
Son üye
Psikon
Geri