4+8 ram uyumluluğu.

Reaksiyon skoru
21
Öncelikle iyi günler. Elimde 2 tane 4gb ram var. Birisi bozulduğu için yeni bir tane almak zorunda kaldım. Elimdeki ram 4gb 2666mhz cl15 yeni alacağım ram aynı marka 8gb 2666mhz cl16 aramama rağmen cl15 bulamadım. Bu iki ram uyumlu çalışır mı ?

Model olarak aynı mı? Büyük bir ihtimalle çalışır ama CL16 olarak çalışır. İki ürünün de linkini atarsan güzel olur.

4+8gb maalesef pek uyumlu çalışmayacaktır. 4+4 performansı alırsınız gibi

Niye uyumlu çalışmasın hocam?
Aynı gb olmayınca tam performansını veremiyor diyorlardı hocam. Yani mhz gibi. 2000mhz ile 3000mhz ikisi de nasıl 2000'de çalışıyorsa 8+4 de 4+4 performansı verir. Ben sorduğumda bu tarz cevaplar almıştım. Uyumlu olmamasından kastım bu.

Aynı gb olmayınca tam performansını veremiyor diyorlardı hocam. Yani mhz gibi. 2000mhz ile 3000mhz ikisi de nasıl 2000'de çalışıyorsa 8+4 de 4+4 performansı verir. Ben sorduğumda bu tarz cevaplar almıştım. Uyumlu olmamasından kastım bu.
Valla çip modeli aynıysa sorun olacağını sanmıyorum. Uyumlu olacağını düşünüyorum ben.

hazır 4 gb ram bozulmuşken 8 alıp sonra diğerinde sorun oluştuğu bir tane daha 8 alıp 16gb yapmak düşüncesindeyim fakat cl değerleri kafamı karıştırıyor.

Öyle bir şey yok. 12 gb bellekte düşük hz değeri olanın performansını alıyosun. Cl bambaşka bir şey zaten onun uyumlu olması lazım.

hazır 4 gb RAM bozulmuşken 8 alıp sonra diğerinde sorun oluştuğu bir tane daha 8 alıp 16gb yapmak düşüncesindeyim fakat cl değerleri kafamı karıştırıyor.
Bunlardaki kullanılan çipte fark yok sorun olmaz hocam. Aldınız baktınız düzgün çalışmıyor iade edersiniz yani.

internette 8+4 ram ile ilgili videolar var oyun testi olarak çalışıyorlar ama dediğim gibi cl değerlerinde kararsız kaldım
cl15 bulamıyorum internette

Geri