Üniversite/Bölüm Tercihleri Hakkında

Reaksiyon skoru
80
Normalde bilgisayar müh. istiyordum fakat sıralama olarak en iyi üniversiteler (itü, boğaziçi vs.) gelmiyor. Biraz araştırma yaptığımda matematik müh. diye bir bölüm olduğunu öğrendim. Bölüme baktığımda burada okuyan çoğu kişinin yazılım sektörüne girdiğini gördüm. Anladığım kadarıyla da bilgisayar müh. isteyip puanı tutmayanlar veya benim gibi iyi üniversitelere gidemeyenler burayı seçiyormuş. Şimdi sorum şu olacak:
Sizce ortalama üniversitelerde bilgisayar müh. (mef, kadir has, marmara vb.) mi okumak yoksa itü (18.238 kapatmış geçen sene) veya ytü (bi ihtimal itü gelmezse diye, ama yüksek ihtimal itü olur gibi) matematik müh. mü okumak daha mantıklı? (Sıralama 15,869). Mat müh. okuyanlar varsa forumda bilgi verebilirler mi bölüm hakkında? Bilgisayar müh. ile aralarında büyük bir uçurum var mıdır?

Referans aldığım video

Normalde bilgisayar müh. istiyordum fakat sıralama olarak en iyi üniversiteler (itü, boğaziçi vs.) gelmiyor. Biraz araştırma yaptığımda matematik müh. diye bir bölüm olduğunu öğrendim. Bölüme baktığımda burada okuyan çoğu kişinin yazılım sektörüne girdiğini gördüm. Anladığım kadarıyla da bilgisayar müh. isteyip puanı tutmayanlar veya benim gibi iyi üniversitelere gidemeyenler burayı seçiyormuş. Şimdi sorum şu olacak:
Sizce ortalama üniversitelerde bilgisayar müh. (mef, kadir has, marmara vb.) mi okumak yoksa itü (18.238 kapatmış geçen sene) veya ytü (bi ihtimal itü gelmezse diye, ama yüksek ihtimal itü olur gibi) matematik müh. mü okumak daha mantıklı? (Sıralama 15,869). Mat müh. okuyanlar varsa forumda bilgi verebilirler mi bölüm hakkında? Bilgisayar müh. ile aralarında büyük bir uçurum var mıdır?

Referans aldığım video
Hocam düşündüğün üniversitesinin girip verdiği derslere bak sonra bilgisayara bak çoğunluğu aynıysa sorun olmaz bence. Yada çap yapabildiği alanlara bak bilgisayar mühendisliği ile çap yaparsın oluyorsa. Üniversitelerin sosyal medya hesaplarından matematik mühendisliği bölümünü bul yaz oraya bilgi almak istiyorum diye yardımcı olurlar ben öyle yaptım

matematik mühendisliği doğru tercih olur fakat matematik okuyanlar bu bölümü nedense sevmiyor.

Ortalama dediğin üniversiteler gayet iyi, bilgisayar mühendisliğinde kötü bir üniversitede okusan bile illaki bir iş bulursun. Üstelik bahsettiğin üniversiteler hiç de ortalama değil, ortalamanın üstünde bence.

Ben direkt İTÜ diyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,448
Üyeler
190,749
Son üye
akameronin
Geri