FreeSpirit
80+
- Reaksiyon skoru
- 80
Normalde bilgisayar müh. istiyordum fakat sıralama olarak en iyi üniversiteler (itü, boğaziçi vs.) gelmiyor. Biraz araştırma yaptığımda matematik müh. diye bir bölüm olduğunu öğrendim. Bölüme baktığımda burada okuyan çoğu kişinin yazılım sektörüne girdiğini gördüm. Anladığım kadarıyla da bilgisayar müh. isteyip puanı tutmayanlar veya benim gibi iyi üniversitelere gidemeyenler burayı seçiyormuş. Şimdi sorum şu olacak:
Sizce ortalama üniversitelerde bilgisayar müh. (mef, kadir has, marmara vb.) mi okumak yoksa itü (18.238 kapatmış geçen sene) veya ytü (bi ihtimal itü gelmezse diye, ama yüksek ihtimal itü olur gibi) matematik müh. mü okumak daha mantıklı? (Sıralama 15,869). Mat müh. okuyanlar varsa forumda bilgi verebilirler mi bölüm hakkında? Bilgisayar müh. ile aralarında büyük bir uçurum var mıdır?
Referans aldığım video
Sizce ortalama üniversitelerde bilgisayar müh. (mef, kadir has, marmara vb.) mi okumak yoksa itü (18.238 kapatmış geçen sene) veya ytü (bi ihtimal itü gelmezse diye, ama yüksek ihtimal itü olur gibi) matematik müh. mü okumak daha mantıklı? (Sıralama 15,869). Mat müh. okuyanlar varsa forumda bilgi verebilirler mi bölüm hakkında? Bilgisayar müh. ile aralarında büyük bir uçurum var mıdır?
Referans aldığım video