erayaydemir
80+
- Reaksiyon skoru
- 9
Bu anakart fan kontrol desteği var diyor dokümantasyon da sys fan 1 e tak diyor ama kontrolünün ucu bu girişe uymuyor acaba farklı bir kablo mu almam lazım ayriyeten kasanin arkasındaki siyah fanı nereye takacağımAnakartta CPU_LED girişi var ama sadece 7 renk destekliyor ve yine sizinkiyle aynı kombinasyona sahip birine CPU_LED'e MB511'in RGB fanlarını takmasını söylemiştim, ortadaki fanın yanmadığını söylemişti. SPEC-Delta'ya sahip olan biri de bu girişe fanlarını taktığı zaman bir fanının yanmadığını söylemişti. Size tavsiyem kasanın kendi RGB kontrolcüsü ile kullanmanız, çünkü 7 renk iyi değil ve sadece nefes alma gibi efektler var diye biliyorum RGB FUSION'da. Hem RGB kontrolcüne Reset tuşunu ayarlayabiliyorsun bu sayede reset tuşuna bastığın zaman kasanın ışık efekti değişiyor.
Ben RGB'ler hakkında konuştum hocam. Anakartınızda 1 adet kasa fan girişi var, MB511 RGB'de 3 fan gücünü MOLEX dönüştürücü kablo ile alıyor bu yüzden de fan hızları kontrol edilemiyor ve fanlar son hızda çalışıyor. İnternette 1 fan girişini 3 fana çeviren splitter kablolar var, onlardan birini alıp anakartınıza takabilirsiniz, böylece hız kontrolü de yapmış olursunuz.Bu anakart fan kontrol desteği var diyor dokümantasyon da sys fan 1 e tak diyor ama kontrolünün ucu bu girişe uymuyor acaba farklı bir kablo mu almam lazım ayriyeten kasanin arkasındaki siyah fanı nereye takacağım
Önde 3 Fab bide arkada siyah fan var kablo ile öndekileri anakarta taktım diyelim arkadaki siah fanı nasıl takacağım ?Ben RGB'ler hakkında konuştum hocam. Anakartınızda 1 adet kasa fan girişi var, MB511 RGB'de 3 fan gücünü MOLEX dönüştürücü kablo ile alıyor bu yüzden de fan hızları kontrol edilemiyor ve fanlar son hızda çalışıyor. İnternette 1 fan girişini 3 fana çeviren splitter kablolar var, onlardan birini alıp anakartınıza takabilirsiniz, böylece hız kontrolü de yapmış olursunuz.
Güzel soru. 1 fan girişini 3 fan girişine değil de 4 girişe çeviren splitter kablo var, ondan tercih edebilirsiniz.Önde 3 Fab bide arkada siyah fan var kablo ile öndekileri anakarta taktım diyelim arkadaki siah fanı nasıl takacağım ?
Ozaman Şöyle yapıcam dimi bu kablodan alıp anakartta bulunan sysfan 1 e takmam gerekiyor? Peki kablo olmadan öndeki 3 fanı kontrolcüye arkadaki 1 fanı da sys fan 1 e mi takayım ? Bu haliyle kusura bakma meşgul ettim senideGüzel soru. 1 fan girişini 3 fan girişine değil de 4 girişe çeviren splitter kablo var, ondan tercih edebilirsiniz.
Evet.Ozaman Şöyle yapıcam dimi bu kablodan alıp anakartta bulunan sysfan 1 e takmam gerekiyor?
O olay bambaşka. Kontrolcü, RGB kontrolcüsü, fan kontrolcüsü değil. Her RGB fandan iki adet kablo çıkıyor, birisi 4 pinli RGB kablosu, diğeri ise 3 pinli fan güç kablosu. RGB kontrolcüsüne öndeki 3 RGB fanın RGB kablosunu takacaksınız, arkadaki egsoz fanın da tek kablosu olduğu için SYS_FAN/CHA_FAN'a takacaksınız. Kablo olunca da dediğim gibi takacaksınız zaten orasını anladınız.Peki kablo olmadan öndeki 3 fanı kontrolcüye arkadaki 1 fanı da sys fan 1 e mi takayım ?
Eyvallah bu şekilde şuan kurdum kasayı monitörü bekliyorum işletim sistemini kurmadan önce anakart bios update yapayım dimi daha sonra os kurulumuEvet.
O olay bambaşka. Kontrolcü, RGB kontrolcüsü, fan kontrolcüsü değil. Her RGB fandan iki adet kablo çıkıyor, birisi 4 pinli RGB kablosu, diğeri ise 3 pinli fan güç kablosu. RGB kontrolcüsüne öndeki 3 RGB fanın RGB kablosunu takacaksınız, arkadaki egsoz fanın da tek kablosu olduğu için SYS_FAN/CHA_FAN'a takacaksınız. Kablo olunca da dediğim gibi takacaksınız zaten orasını anladınız.
Ben genelde Windows kurup BIOS güncelliyorum ama BIOS güncelleyip sonra Windows kurmak daha iyi.Eyvallah bu şekilde şuan kurdum kasayı monitörü bekliyorum işletim sistemini kurmadan önce anakart bios update yapayım dimi daha sonra os kurulumu