Neler Yeni

Ekran Kartı Bakımı Hakkında Sorum Var

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,464
İsim
Burak Doğan
Selamlar bugün Armut uygulaması üzerinden kartımın termal macunu ve bakımı hakkında ilan çıkardım ve bir öğrenci kardeşim bana ulaştı, kendisine rtx 2060 gaming model kartımın ısındığını bu konuda termal macun değiştirmek istediğimi söyledim sonrasında termal ped hakkında sorular sordum kendisi bana internetten aliminyum ped almamı bu pedin bellek sıcaklığını ciddi şekilde düşürdüğünü söyledi tabi mining yapmak istersen düşür demişti sizce aliminyum ped alıp böyle bir şey yapmalı mıyım?

Bünyamina

80+ Platinum
Selamlar bugün Armut uygulaması üzerinden kartımın termal macunu ve bakımı hakkında ilan çıkardım ve bir öğrenci kardeşim bana ulaştı, kendisine rtx 2060 gaming model kartımın ısındığını bu konuda termal macun değiştirmek istediğimi söyledim sonrasında termal ped hakkında sorular sordum kendisi bana internetten aliminyum ped almamı bu pedin bellek sıcaklığını ciddi şekilde düşürdüğünü söyledi tabi mining yapmak istersen düşür demişti sizce aliminyum ped alıp böyle bir şey yapmalı mıyım?
kartının ısınmasında bir sorun mu var sadece bakım mı yapmak istiyorsun
sıcaklıkları öğrenebilir miyiz

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,464
İsim
Burak Doğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kartının ısınmasında bir sorun mu var sadece bakım mı yapmak istiyorsun
sıcaklıkları öğrenebilir miyiz
ısınma sorunu var grafik tabanlı oyunlarda fanlar anlık sesli çalışıp susuyor kartın bu modelin videolarına baktıgımda 65 derece gezdiğini gördüm benimki 74leri görüyor 2 yıldır içi açılmadı vidada güvenlik bantı bile var

egebaranakk0

80+ Silver
ısınma sorunu var grafik tabanlı oyunlarda fanlar anlık sesli çalışıp susuyor kartın bu modelin videolarına baktıgımda 65 derece gezdiğini gördüm benimki 74leri görüyor 2 yıldır içi açılmadı vidada güvenlik bantı bile var
Kafi kanka 85 i geçmediğin sürece problem yok kaç mghz de çalişiyor

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,464
İsim
Burak Doğan
Kafi kanka 85 i geçmediğin sürece problem yok kaç mghz de çalişiyor
hocam eskiden bu fanlar fazla ses yapmazdı hatta hiç yapmazdı artık en ufak bir oyun oynasam bile grafik isteyen kafa şişiriyor en azından böyle bir bakım yapsam 2 3 yıl daha götürse yeter

egebaranakk0

80+ Silver
Msi afterburner indir basit bişey zaten açtiğin gibi sicakliği ve frekansi görürsün söyle sana yardimci olalim
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam eskiden bu fanlar fazla ses yapmazdı hatta hiç yapmazdı artık en ufak bir oyun oynasam bile grafik isteyen kafa şişiriyor en azından böyle bir bakım yapsam 2 3 yıl daha götürse yeter
Bakim farkli ses ve sicaklik farkli hocam ses bi problem değildir

Ege1641

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
867
İsim
Yahya Ege
Kartın içini açmadan fanların tozlarını al bi

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,464
İsim
Burak Doğan
Msi afterburner indir basit bişey zaten açtiğin gibi sicakliği ve frekansi görürsün söyle sana yardimci olalim

Bakim farkli ses ve sicaklik farkli hocam ses bi problem değildir
kart ısındığı için fanlar bi anda son ayara cıkıyor son ayar sogutunca geri normale dönüyo yine ısınıyor yine son ayarda calısıyor bunun nedeni sıcaklık değil mi ben cünkü bayadır kartı acmadım bi üfledim içine tozlar yüzüme yüzüme geldi

Kartın içini açmadan fanların tozlarını al bi
denedim işe yaramadı

Bünyamina

80+ Platinum
Benim kart 78 leri görüyor 2150rpm de dönüyor bende açıp bakım yapasım vardı vazgeçtim

Bünyamina

80+ Platinum

Bünyamina

80+ Platinum
Saol başkan 3060 var bende %30 fan hızında gösteriyo kaç rpm dir yada kart için en iyi fan rpm si kaç
ekran kartıını %100 yüke sokup oyunlarda ya da testlerde 10 15 dk sonra max kaç rpm kaç derece öğrenebilirsin
modeli ney acaba 3060ın yükte o değer ise iyi

Top Bottom