Topraksız üçlü priz

NaGa

80+
Reaksiyon skoru
54
Merhabalar elimde topraksız üçlü priz var. O prize ne takmalıyım ne takmamalıyım? Şimdiden teşekkürler.

çok ta bişey olucağını zannetmem ama sistemin pahalıysa takmayabilirsin

Merhabalar elimde topraksız üçlü priz var. O prize ne takmalıyım ne takmamalıyım? Şimdiden teşekkürler.
Bence kullanma. Kullandığın cihazlar için değil kendin için çünkü bir elektrik kaçağında çok tehlikeli olabilir

Bu arada tabi evinde topraklama var mı o da önemli :D çünkü bazı evlerde olmuyor özellikle eski olanlarda. Örneğin benim yaşadığım evde topraklama yok. Eskiden elektrik devreleri demir borulardan geçirilirdi topraklamayı ona bağlayarak yaptım mecburen

Bu arada tabi evinde topraklama var mı o da önemli :D çünkü bazı evlerde olmuyor özellikle eski olanlarda. Örneğin benim yaşadığım evde topraklama yok. Eskiden elektrik devreleri demir borulardan geçirilirdi topraklamayı ona bağlayarak yaptım mecburen
Evde topraklama var üçlüde yok.

Kontrol kalemi formundan aldığım bilgiye göre topraksız çalışan aletleri takabiliyormuşuz. İnce fiş dediğimiz kenardaki topraklama tellerine temas etmeyen her şey topraksız prizlerde kullanılabilirmiş. Topraklı aletleride takıp kullanabilirsiniz ama herhangi bir kaçakta sıkıntıda can ve mal kaybına neden olabilir.

Geri